Предложението за брак - не се случва на всяка

• 77 007
  • 1 481
  •   2
Отговори
# 525
  • София
С диамантите шега не бива.

# 526
Аре са. Естествено че тия дето са получили пръстен с диамант ще се фукат на тия дето не са. За какво е тоя форум в края на краищата? И къде другаде да се похвалим, че нашите мъже са най красиви и богати и ни боготворят? Че то няма друго по-подходящо място в целия нет.

# 527
  • София
Е, как, предложение за брак - само с диаматен пръстен в ръка! иначе не е достоен!  Laughing И аз се чудех откъде се пръкна това с диамантите в темата, ама сега като се замисля, окото човешко е лакомо - няма засищане!

На мен лично никога не би ми минала мисълта за пръстен. Като знам навремето колко зле бяхме - млади и бедни студентчета! Какъв пръстен, то беше чудо, ако изкараме месеца! брях, каква смотла съм била!

# 528
Ееее, кой както се уреди. Да беше се поогледала малко. Joy

# 529
Ще ви избоде очите този пръстен  Laughing Че и взехте да добавяте елементи от себе си - в кой строй били добре бабите, пък сапунени сериали, пък чудеса.
Който има възможност, купува сирене, коли, пръстени, който няма - не купува. Наскоро моя роднина се жени за чужденец и щом ви е толкова важно да знаете - с диамантен пръстен, купило го момчето, защото така смятало за добре. Но не знам дали баба му е била репресирана.

# 530
argun,
не извъртай нещата, моля. Нищо никому не е избодено. Аз попитах дали само диамантените предложения се броят, защото в крайна сметка на последните старници до това се сведе темата - обичайните заподозряни взеха да си мерят диамантите Wink
Иначе, ако имам необходимост да си избождам очите от завист, поводи много, но не съм стигнала до там. Нищо, че моят мъж и сега не може да ми купи диаманти. Хем вече съм наясно, че на някои от вас даже цукалата им са златни. И пак се сдържам Wink

# 531
Какво "не извъртай нещата"? Бабата на някоя си потребителка била репресирана - безценно знание в тема за предложенията за брак, железен аргумент за това, че внучката не получила диамант навремето. Сега можеш да обясниш и дали си имала пералня Диана и да обясниш на тези с Миелето как не разбират нищо от любов.

# 532
Олекна ли ти, като го изплю?

# 533
Нищо не ми е тежало, че да ми олекне  Laughing
Но ставате смешни във всяка тема като вземете да обяснявате колко са зле тези, които имат нещо повече от вас. Андрешковска му работа.
Животът без гледане в чуждото канче ви е непознат.

ПП - аз нямам халка например. Но по някаква причина не считам за необходимо да обяснявам колко са зле тези с халките и как са жертва на мъжете си, които искат да ги маркират като собственост. ПРимерно.
Едва ли ще ме разбереш.

# 534
Напротив, точно това го разбирам идеално. Мисля, че по-скоро ти не ме разбра. За мен и двете крайности са не просто смешни, а откровено жалки. Всеки би трябвало да живее според разбиранията, възможностите и избора си, независимо какви са те и причините за тях. Точно това правя аз и точно това намеквах на разгорещените тук Wink

# 535
Да, екзистенциално умозаключение от несвършен вид Sad
А истината е, че може би не всеки е имал късмета да срещне и да се влюби точно в човека, който също е влюбен в него/нея по същия начин. Тогава - с брак, без, с предложение, без, диамант, или с цирконий - все тая. А предложения - много. (Поне при мен). Желания, стремежи и ценности - също много. Бракът не е сред приоритетите ми. Това, което си пожелавам да ми се случи е хармонична връзка в смисъла, който аз влагам в това. За момента считам, че настоящата ми е таква.

# 536
Пиперлива тема! Аз обаче ще си кажа съвсем честно.. Twisted Evil

Писала съм и в други такива и не ме страх да си призная, че гледам на двойките с брак с повече разбиране, отколкото на двойките, които не желаят. Може би, защото самата аз вярвам в брака като институция и ми харесва.

Повярвала съм и все още вярвам в "добри и лоши времена", харесва ми да нося неговата фамилия и да сме навсякъде официално семейство, исках да празнувам с всички нашето обвързване и всеки да знае, че това е моят мъж... Ей, такива повърхностни неща ми стоплиха душата, като ми предложи брак. И тъй като съм сигурна, че с него искам да остарея и всичко да делим- материално или не, не съм си и помисляла да кажа не.

Всъщност имам приятелки от всеки вид- разведени, номъжени, с деца, без деца, жеалещи деца, нежелаещи...
Не ми пречи да си ги обичам въпреки различните ни разбирания.

Но какви всъщност са аргументите, които говорят против брака?

След като имаш дете, си обвързан завинаги. Това не може да е водещото...
Пари? Има и договори, които се грижат никой да не бъде излъган.
Скъпа сватба? Има и малки уютни тържества.
Нещастно обвързани родители? Ами човек може да стои и търпи, а дори и да не е подписал т.е. до характер е.
Несигурност в партньора?.. Досега само веднъж една позната каза, че това е причината. Но е достатъчна.
Мъжът не е попитал? .. И това съм чувала. За съжаление връзката им се разпадна, след като тя не искаше да го чака повече.

П.П. Дали съществува щастлива и хармонична връзка, след като единият е отказал предложението за брак на другия...?

Лили-Лу е написала точно и моето мнение по темата. Затова я цитирам с пълно ЗА. Grinning

# 537
Да де, но темата не "за и против брака" (също тъп спор, впрочем).

# 538
  • град-държава
Диамантите не са чак толкова недостъпни...един половин каратов (приличен) брилянт, с някоя и друга точка и малко компромис в цвета е на цена около 1800$ и аз изобщо не се съмнявам,че много жени притежават диаманти дори и в бг-мама.
Истината е , че диаманта и по-точно брилянта за случай като предложение е сравнително нова и по-скоро модна тенденция.
В миналото и в частност в аристократичните фамилии камъните, които са преобладавали за този случай са били предимно сапфири, топази, турмалини(които се подаряват и на златна сватба, доколкото си спомням), смарагди... придружавани от недотам добре обработени и семпли по вид и размер диаманти (разбира се не винаги). Тази традиция все още се спазва.
Класиката при диамнтите за предложение си остават Маркизи-те, за дебютантки Принцеси, въпреки,че се забелязват все по-често при годежните пръстени, което не е много ОК и т.н... изобщо е важно да се съобразяват тези неща особено при диамантите, при които си има протокол, ако оставим настрана митовете и легендите. Wink
За мен лично би било обидно, ако ми предложат с цирконий, но не държа и на диамантите, ценител съм на камъните и знам какво бих избрала за себе си.

# 539
За мен лично би било обидно, ако ми предложат с цирконий, но не държа и на диамантите, ценител съм на камъните и знам какво бих избрала за себе си.

Мъка мъка  Confused Confused Confused.. чак се разплаках  Cry Cry Cry

Общи условия

Активация на акаунт