Предложението за брак - не се случва на всяка

• 76 654
  • 1 481
  •   1
Отговори
# 885
Все съм си мислила, че цирконият е цирконий, а не е
фалшив диамант. Та сега съм раздвоена - едно е да
кажеш, че имаш пръстен с цирконий, друго е - с фал-
шив диамант. Дали и вие долавяте разликата? Да
знам дали да се цупя или не ...

# 886

Имало традиция (не знам корените ѝ), че по ръцете
на жената трябвало да има следните пръстени: един
годежен, една брачна халка и по един пръстен за
всяко от децата. Харесва ми като идея - поглеждаш,
броиш и всичко ти става ясно Simple Smile

Малко оффтопик: Това ми напомни за любимите ми полинезийци, които си татуират всяко важно събитие по тялото с някакви знаци. Така няма объркване и лъжи. Срещаш някой и виждаш - вдовец, 2 деца, загубил майка си, построил къща и т.н. А при нас само едни халки за бракове, пък те се свалят лесно, а хората не се и женят даже... Пълна обърквация и рай за мошеници!

# 887
На двама човека,които живеят без брак,в Немско им викат партньори в живота- Lebenspartner,а връзката им е Lebenspartnerschaft. Думата е възприета съвсем официално и си присъства на формулярите за фамилното състояние Laughing

# 888
  • София
Не, не е това! Питам как се казва на такава жена. например, ако трябва да определиш своя статус като жена, а не като вид съжителство. нито си омъжена, нито си госпожица, нито си самотна майка.

# 889
Ето изкуствен диамант - http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%D0%B8%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%82 Получава се по синтетичен път.
Има естествен минерал циркон, а цирконият е хим. елемент.

# 890
Не, не е това! Питам как се казва на такава жена. например, ако трябва да определиш своя статус като жена, а не като вид съжителство. нито си омъжена, нито си госпожица, нито си самотна майка.

По документ е това.
По възприятие - аз наричам мъжа до мен - мъжа ми. Досега не ми се е налагало да обяснявам какво имам предвид, никой не ме е питал - ама наистина ли ти е мъж. Ей като за почнете с такива въпроси, като че ли всяка втора дума е човек да се самоопределя...

# 891
  • София
е, какво сега, аз съм виновна, че ти не можеш да се самоопределиш точно! Мъжа ми, мога да кажа на този мъж, за когото съм омъжена. Аз може да съм живяла с някого години наред, ама като не съм омъжена за него, как да кажа мъжа ми!

# 892
е, какво сега, аз съм виновна, че ти не можеш да се самоопределиш точно! Мъжа ми, мога да кажа на този мъж, за когото съм омъжена. Аз може да съм живяла с някого години наред, ама като не съм омъжена за него, как да кажа мъжа ми!
Joy
Вече си представям как за тежест си носиш брачното свидетелство в чантата и го вадиш при повод  ooooh!
Там е разликата - аз не просто живея с него години наред, той е моя мъж - независимо от твоето усещане, че липсата на подписа го прави чужд  Wink

# 893
 Ох, Вилико, никой не е тръгнал да те определя, не си създавай илюзиите, че си интересна с нещо на някой. А идеално мога да си представя защо не си женена официално с "твоя мъж".

# 894
  • София
За какво ми е брачно свидетелство в чантата! Аз просто мога да кажа съвсем спокойно "това е съпругът ми", дори не разговорното "мъжът ми", което както се вижда, не дава никаква яснота. Друго си е да кажеш "съпругът ми"! Не оставя никакви съмнения кой кой е в двойката.

# 895
За какво ми е брачно свидетелство в чантата! Аз просто мога да кажа съвсем спокойно "това е съпругът ми", дори не разговорното "мъжът ми", което както се вижда, не дава никаква яснота. Друго си е да кажеш "съпругът ми"! Не оставя никакви съмнения кой кой е в двойката.

Да, защото стана ясно, че за теб е важно -пред обществото. А за мен - никак дори.  Laughing
Иначе да не мислиш, че аз не-спокойно казвам - мъжа ми, съпруга ми? Съвсем спокойно си го казвам, без грам да се замисля. Защото така го чувствам. Пре3дполагам всички без подпис - имат същото усещане.

Ох, Вилико, никой не е тръгнал да те определя, не си създавай илюзиите, че си интересна с нещо на някой. А идеално мога да си представя защо не си женена официално с "твоя мъж".

И аз идеално си представям що за човек си - щом се фукаш как удряш чуждите деца. При теб подписа наистина има значение, един развод е доста по-труден от просто да си тръгнеш, ако нямаш брак...

# 896
Да, подписът има значение! Каквито и уговорки да правят хората помежду си, колкото и деца да народят, подписът си е подпис и той обвързва! Едно е да ти кажат "искам да се оженя за теб", друго е "искам децца от теб". А самата стъпка на подписване след предложение си е сериозна работа, повечето мъже не се женят под път и над път. Но пък много успешно се измъкват с фразата "аз те обичам, искам дете от теб, какво значение има един подпис".

Е,в случая аз бях тази, която казах в прав текст на мъжа ми, че нямам желание да се омъжвам, той ме подкрепи, въпреки напъните на родителите ни да ни бракуват  Crazy.
Iris  Peace Peace Peace

# 897
  • София
Конкубинки сме, Андариел  Laughing
Живеем в конкубинат.

Надявам се да спите спокойно сега като ни сложихте в подходящо чекмедженце Wink

# 898
И аз идеално си представям що за човек си - щом се фукаш как удряш чуждите деца. При теб подписа наистина има значение, един развод е доста по-труден от просто да си тръгнеш, ако нямаш брак...

Да де, и аз това имах предвид. Мъжът ти много далновидно не е подписал с теб, все пак така по-лесно може да избяга, когато особено му досадиш с логореята си  Peace

# 899

Да де, и аз това имах предвид. Мъжът ти много далновидно не е подписал с теб, все пак така по-лесно може да избяга, когато особено му досадиш с логореята си  Peace

Точно и обратното важи за теб - при неистовите ти неадекватни постове и реакции - то е логично ти да си настоявала за подпис, защото кой ли ще те издържи, така поне си мислиш, че имаш една идея повече сигурност  Peace

Общи условия

Активация на акаунт