Предложението за брак - не се случва на всяка

• 78 455
  • 1 481
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Не виждам противопоставяне! Въпросът не е или брак, или любов, а щом има любов и уважение, планове за съвместен живот и деца, да има и брак! Защо да не ми предложи да се оженим, щом иска да гледаме деца и семейство заедно? Или за него ще е толкова голяма жертва едно предложение? Ами, ако му е толкова трудно, да си живее с някоя друга! Аз без брак семейство и деца не гледам!

# 256
Щом предложението за брак е толкова важно, тогава бихте ли живели с мъжа си, ако липсваше такова? Допускате ли възможността да сте щастливи с този човек и без такова предложение?

За себе си не допускам такава възможност, защото съм с човек, с който имаме сходни виждания за живота и не бих била щастлива с човек, с който се разминаваме в желанията, т.е. няма възможност точно мъжът ми да не се беше оженил за мене Wink

А за в бъдеще ако съм в друга ситуация ще му мисля според нея....

# 257
  • София
Айде тия с брак по-могат да хванат съпруга да се върне .. ама тия без брак .. ще го хванат за ......  Whistling Whistling

И като го принудиш да се върне било заради децата, било заради подписа, що за семейство ще е това? И за двата вида съжителство става въпрос.

# 258
Иначе да, и аз признавам, че ако мъжът с който съм в момента, ми направи романтично предложение за брак, сигурно ще се трогна и няма много да му мисля.

Можеше и да пропуснете подчертаните думи ....  Peace

# 259
Допускате ли възможността да сте щастливи с този човек и без такова предложение?

Ами, аз си признах, че най-вероятно щях да му предложа аз.  Laughing
Не ми е важно предложението изобщо даже, но предложението от точно този мъж.
Сигурна съм, че нямаше да се опитвам да го убедя, ако сам не иска брак.
Не знам обаче дали "не"-то нямаше да предизвика съмнения..

# 260
  • София
Абсурд е да принудиш някого да се върне, освен ако той не го иска! както казваше баба ми, ако някой не иска да е с теб, и с лайняно въже да го вържеш, ще го пригризе и пак ще избяга.

# 261
Значи предложението е по-важно от човека?
Не,важно е предложението точно от този човек.
Който е решил ,че иска само теб за съпруга...
Както каза Андариел,мъжете не правят предложения на всяка срещната...Толкова ги е страх ,милите,от "края на свободата им"!   Grinning
Аз също го приемам по този начин:Щом един мъж е решил да "жертва " свободата си заради мен,иска да се ожени за мен,го приемам много по-сериозно и важно и за двамата, отколкото думите на гаджето "Ами,ако искаш,хайде да живеем заедно!"
Несериозно е някак...

# 262
  • София
Щом предложението за брак е толкова важно, тогава бихте ли живели с мъжа си, ако липсваше такова? Допускате ли възможността да сте щастливи с този човек и без такова предложение?

Честно ли? Не, нямаше да съм с него. Преди и аз бях против брака, но в един момент пожелах да съм омъжена за този човек. Ако той не го беше пожелал също сигурно щях да започна да се съмнявам в сериозността му към мен. При положение, че аз, която с години се биех в гърдите как никога няма да се омъжа в един момент се промених коренно заради този конкретен мъж, то някак си очаквах и от него същото. Та със сигурност нямаше да го зарежа на момента, но щях в един момент да си потърся нещо "по-сериозно" от някой друг.
И трябва да си призная, че ми доставя неописуемо удоволствие да гледам изумените и невярващи физиономии на негови приятели, с които не са се виждали отдавна като им каже, че се е оженил. Един път бях в заведение с едни наши общи приятели и там случайно се появи някакъв стар техен познат, който докато си говореха попита "А с Георги какво става? Какви ги върши?" (не знаеше, че аз съм му съпруга). Отговориха му "Ами ожени се". Реакцията беше "Абсурд! Това не го вярвам! Коя пък го е омагьосала толкова?! Той не е такъв човек..." . Умрях си от смях и от удоволствие, че точно заради мен се е превърнал в "такъв човек"

# 263
Това жененето се оказа много сериозно постижение в живота, чак да не повярваш.

# 264

Не жененето/омъжването Уважаема ... хм ... ще пропусна ник-а Ви ... а оставането в това състояние  Peace

# 265
Абе не знам дали само мъжете ги е страх. Колкото повече чета в тази тема, толкова повече ме обхващат съмненията, че е чак толкова хубаво. Направо се притеснявам да не си развалим хубавия живот с някакъв брак.
Аз имам и една друга теория,а тя е, че на някои хора всичко в живота им се случва сякаш по разписание. Абитуриенстки бал, годеж, женитба, деца, пенсиониране, внуци итн...а за други нещата не вървят в тази последователност, те трябва да минат през повече изпитания, което съответно им предоставя повече възможности за осъзнаване и обмисляне на нещата. Когато нещата просто ти се случват нямаш толкова време да ги анализираш. Хванал си се на хорото, играеш го както си знаеш. В другия случай, когато нещата си вървят по своя собствен план, различен от общоприетия започваш повече да мислиш за смисъла на нещата, дали изобщо е необходимо да се случи всичко гореизброено, за да можеш да живееш щастливо.

# 266
За нито един от нас двамата брака не е връзване.По-скоро деца са сериозна крачка от която е трудно да абдикираш.

# 267
Мммдам, този брак  Mr. Green
Ми като се замисля аз нямам нищо против бракуваните.
Получавала съм предложения за брак от не един мъж.

Замислих се сега, обаче, дали не съм се отирчала от брака, заради несигурността си в партньора ми или просто защото не ми се занимава с такива циркове. newsm78

Ще видим  Sunglasses

# 268

Мда, и аз като попрочетох темата, с това впечатление останах. Laughing Е, хората са различни, постиженията им - също...
Самата авторка е заявила недвусмислено, че видиш ли, не всички получават предложения за брак. Ама се оказва, че получаването на предложение е крайно недостатъчно.
Истински успели са само онези, които са го приели и са се бракувалиLaughing

# 269
И тук идва въпросът към омъжените: Щом предложението за брак е толкова важно, тогава бихте ли живели с мъжа си, ако липсваше такова? Допускате ли възможността да сте щастливи с този човек и без такова предложение?
Много философски въпрос. Сигурно бих живяла, знам ли. Всъщност аз и живях няколко месеца.По скоро бих го подложила на обсъждане, и бих решила в зависимост от аргументите.
Щастието е субективно и за мен лично няма нищо, ама нищо общо с брака.

Общи условия

Активация на акаунт