Предложението за брак - не се случва на всяка

• 78 395
  • 1 481
  •   1
Отговори
# 270
И тук идва въпросът към омъжените: Щом предложението за брак е толкова важно, тогава бихте ли живели с мъжа си, ако липсваше такова? Допускате ли възможността да сте щастливи с този човек и без такова предложение?

Бракът е само един етап на връзката, не е задължителен и не всички стигат до него, което не прави връзката по-добра, по-лоша и т.н.
Бих живяла с него и живях 4 г., не виждам разлика. Както и детето е друг етап. Има хора без деца, други с деца, въпрос на избор и усещане.

# 271
Забелязвам,че много от жените,живеещи без брак с партньора си,някак неуважително се отнасят към това да си омъжена.Слава богу,че нямам брак...бракът е отживелица...-все такива наострени заключения,през които издайнически  прозира едно слабо място.Аз мисля,че има живеещи без брак,защото има мъже,които не искат да сключват брак.Тоест,мъжете играят играта,а жената играе по свирката на мъжа.Не всяка жена има късмет да й предложат брак.Предложението за брак е нещо много важно за едно момиче.Да не се залъгваме,прекрасно е!Чувстваш се по-специална за някого.Хубаво е да те пожелае някой завинаги,дори и да не се получава точно така винаги.Мъжът не предлага брак на коя да е,но не му е проблем просто да живее с която и да е.Вие какво мислите по въпроса?Аз мисля,че предложението за брак е явно доказателство,че този мъж ,поне в този миг иска да бъде завинаги с тази жена.

Ами да, няма какво да се лъжем - бракът си е отживелица Simple Smile И той не е необходимо и достаъчно условие за съществуването на любов между двама души. Никога не съм мечтала за предолжение за брак, но за сметка на това пък предложението да заживеем заедно с половинката ми беше мега романтично  Heart Eyes С моята половинка имаме невероятно силна връзка, която градим ежедневно и за която се грижим ревностно. Връзка, която един брак сам по себе си никога не може да създаде Simple Smile Така че какъв е смисълът от него?! Simple Smile

# 272
И тук идва въпросът към омъжените: Щом предложението за брак е толкова важно, тогава бихте ли живели с мъжа си, ако липсваше такова? Допускате ли възможността да сте щастливи с този човек и без такова предложение?

Бих живяла, и бих била щастлива. Но би ме глождил въпросът защо не иска брак, и дори мъжът да ми е отдаден напълно, все ще се таи едно малко съмнение в дъното на душата ми. Това си е мое лично усещане, разбира се, всеки си го вижда по свой начин.

# 273

Сега, ако ще се заяждаме... И аз мога да попитам неомъжените: Ако ви отнемат възможността да се водите самотни майки с всички произтичащи от факта финансови привилегии, ще декларирате ли любовта си, семейството и общите си имоти пред обществото или ще продължите да се спотайвате в ъгъла за едните детски и други отстъпки?  Flutter

# 274
...Ако ви отнемат възможността да се водите самотни майки с всички произтичащи от факта финансови привилегии, ...

Ами аз тук познавам и двойки, които пишат бащата "неизвестен", за да приберат някой лев повече.
Хората добре си правят сметката.  Rolling Eyes

Последна редакция: пн, 27 дек 2010, 19:14 от Лили - Лу

# 275
Това жененето се оказа много сериозно постижение в живота, чак да не повярваш.

А за някой е огромен проблем,особено след определена възраст.
За брака съм.
Не всичко е унисекс!

# 276
Сега, ако ще се заяждаме... И аз мога да попитам неомъжените: Ако ви отнемат възможността да се водите самотни майки с всички произтичащи от факта финансови привилегии, ще декларирате ли любовта си, семейството и общите си имоти пред обществото или ще продължите да се спотайвате в ъгъла за едните детски и други отстъпки?  Flutter

Ами аз не съм самотна майка, кво като нямаме подпис с мъжа ми Simple Smile За едни 35 лв. на месец не си заслужава да се крия като мишка Grinning Пък и съм силно против да се правят всякакви далавери на гърба на държавата. И много ми се иска най-накрая да озаконят съжителството без брак  Peace

# 277
И много ми се иска най-накрая да озаконят съжителството без брак  Peace

И каква ще е разликата с брака, тогава? Едното - подпис, другото - също. 
Или единият подпис е по-така от другия?  Thinking

# 278
  • Galaxy 13197853088
Ами аз не съм самотна майка, кво като нямаме подпис с мъжа ми Simple Smile За едни 35 лв. на месец не си заслужава да се крия като мишка Grinning Пък и съм силно против да се правят всякакви далавери на гърба на държавата. И много ми се иска най-накрая да озаконят съжителството без брак  Peace
подкрепям.
Нека след 3 м съвместен живот в едно жилище да се считат за осъпружени ...

# 279
Цитат
Широко разпространена е и заблудата, че белият цвят на булченската рокля е символ на чистота, целомъдрие, невинност. Специалисти по древноримска история твърдят, че навремето белият цвят е бил използван за траурни одежди.

Черните дрехи са се сдобили със статута на траурни съвсем неотдавна. По традиция в бяло се обличали покойниците. Затова булката носи бяло, тъй като тя като че ли умира за майка си. Затова от древността на сватбите майката на булката плачела по традиция.
http://sanovnik.bg/n3-14899-%D0%A1%D0%BF%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B0 … 0%B0_%D1%81%D0%B8
 Rolling Eyes

# 280
Винаги съм се чудила защо хората искат да се "узакони" съвместното съжителство. Това означава, че пак искат някаква институция да изисква от тях подпис, а нали точно това избягват в брака? Никаква логика не виждам. След като човек е над тези неща, защо вместо за брак да ходи да се подписва, че живее с някого newsm78

# 281
Сега като се замисля ... тук предимствата на това да си сключил брак пред това да си съвместно съжителстващ, са най-вече в данъчните облекчения за първите и спестената им документация относно уреждането на наследствените въпроси например, както и някои други документи, свързани с децата. Иначе съвместното съжителство си е законово уредено и доста популярно. В някои случаи е дори единствена алтернатива. Такъв случай е например вдовец/вдовица, които искат да сключат нов брак с друг човек, но не могат да го направят преди наследствените въпроси да са се уредили между наследниците. А това уреждане на наследствените въпроси обикновено е сложна процедура, която излиза скъпо, и не всеки може да си позволи разходите по нея.

Да добавя - съвместно съжителстващите не се подписват никъде, за да станат такива.

# 282
Ми декларираш, че си в едно домакинство с някой и се радваш на произтичащите от това права и задължения. След това няма да има нужда да се питаме из форумите дали ще се правим на самотни майки и спотайваме в ъгъла за разни мижави пари и привилегии Wink

# 283
Това жененето се оказа много сериозно постижение в живота, чак да не повярваш.

Остави и нас да се радваме на едно постижение.  

Не,важно е предложението точно от този човек.

Аз не вярвам да има жена, която не е получила нито едно предложение в живота си.

# 284
много почва да ми е странно как се изкарва съжителството без брак механизъм за нелегално взимане на пари от държавата. та нали за да получа детски надавки, трябва да удостоверя дохода си... в този смисъл и омъжена и неомъжена, пак няма да взимам заветните детски...

на резонния въпрос дали омъжените биха живели със съпруга си, ако не бяха женени обаче, има само един смислен отговор  Joy

Общи условия

Активация на акаунт