Предложението за брак - не се случва на всяка

• 78 383
  • 1 481
  •   1
Отговори
# 330
Ама сте и вие. След развода да е по богата отколкото преди женитбата.

Ами тъй, де. Друго си е да си със статут "разведена" вместо "прекратила съжителство"  Laughing
То такъв май няма още....просто си зарязала гаджето.    Mr. Green

Цитат
Едно ми е чудно, защо винаги когато се заговори за брак, веднага се вадят тефтерите и почват да се правят сметките

Ами ,защото за повечето брака е сметка.    Laughing 
Или се женят ,за да обединят имоти...или не се женят ,за да не се лишат от тях.
А думи като любов,обич,подкрепа,отдаване и прочие са мръсни думи...Какво общо може да има между любов и брак?!    Laughing

# 331
  • София
Бе, къде ги тези богати мъже, дето не се женят заради целостта на имотите и парите си? Като чета тук, направо всеки втори..., не, всеки първи, българин е богат. В общия случай не жената забогатява от мъжа, а обратното! Защото повечето мъже като се оженят, пускат всичко вкъщи. И жената тегли ли, тегли на работа и после с домакинството и децата!

Лично аз не гледам на брака като на финансов или имотен инструмент. За мен си беше чисто емоционално и въпрос на чест. Не може някой да иска да му раждам деца и да съм му любовница! Или съм му жена, или нищо!

# 332
Ама сте и вие. След развода да е по богата отколкото преди женитбата.

Рокси : или много филми гледаш, или не живееш в България  Naughty
Никой мъж в България няма да те направи по-богата, само зщаото си била негова жена, нали знаеш, че всичко което е придобил преди брака се води само негово, а това след, винаги има начин пак да си остане само негово, всичко придобито по наследство също не се дели... България е страната в която на любовниците се купуват коли на лизинг и след като ги изритат, колата си остава на този, който е плащал сметките й. В България, всяка по-хитра лисица, която се опита да измъкне пари от някой богаташ, свършва я залята с киселна, я  добре пребита... Това  е реалността, тук управлава законът на джунглата: по-силният има право.

По въпроса за брака, моето гледище е единственото, кеоот според мен има някакъв смисъл: от религозна гледна точка: свещен съюз между мъж и жена, благословен от Бога... Това означава, двама души които се обичат, но не само с плътска любов, които свързват съдбите си, и се обричат за цял живот един на друг във вярност и любов. Всякакви други вариации по темата ми се струват, мръсни, користни, безумни, временни, дори идиотски.
Нито парите , ще ми купят щастието, нито ще ми върнат изгубена младост, нито ще компнесират раждането на дете от някоя свиня, нито нищо, така  че не бих се ЖЕРТВАЛА. Само Любовта има смисъл, да се събуждаш и още преди да си отворил очи, ръцете ти да търсят трескаво човека до теб и да получиш екстаз, само от факта, че го докосваш, това чувство никой не може да ми го купи или предложи, то е вътре в мен и си заслужава.
Брак за пред хората, от двама невярващи за мен е безумие, бракът е свещен съюз, ако не е, значи е сделка-договор, нищо друго.

Последна редакция: вт, 28 дек 2010, 09:29 от Креола

# 333
Ох:) може ли да спрете да четете като първокласнички. Естествено, че не е нужно да имате брак, за да се разделиш по богата с мъжа/партньора си отколкото сте се събрали. И да, има жени, които забогатяват покрай мъжете си, колкото и да не ви се вярва. И в България, и навсякъде.
Нито всички, които са сключили брак го правят за пари и имоти, нито всички, които не са, го правят заради привилегиите на самотна майка.

пп. филми гледам веднъж на високосна година, но обобщения от рода на 'в България по силният има право', 'парите няма да ми върнат младостта' и прочие звучат лексиконно, хеле в този контекст. Освен това съм и атеистка, както сигурно хиляди други хора, сключили брак, така че свещеният съюз пред Бога не ми го пробутвайте.
Повтаряйте си, че в живота всичко е шарено, за да не се окаже, че х на брой години сте живяли с принца, преди да се събудите до свинята.

# 334

По въпроса за брака, моето гледище е единственото, кеоот според мен има някакъв смисъл: от религозна гледна точка: свещен съюз между мъж и жена, благословен от Бога... Това означава, двама души които се обичат, но не само с плътска любов, които свързват съдбите си, и се обричат за цял живот един на друг във вярност и любов. Всякакви други вариации по темата ми се струват, мръсни, користни, безумни, временни, дори идиотски.
...
Брак за пред хората, от двама невярващи за мен е безумие, бракът е свещен съюз, ако не е, значи е сделка-договор, нищо друго.

А, така! Каза ли ни го?  Mr. Green
Щом не е благословен от бога, нито бракът е брак, нито съжителството - съжителство. Никаква любов няма, само сметки и корист.  Naughty
Мдааам. С предложение или не - марш към пъклото, мискинки с мискинки... И аз с вас, де.  Laughing

# 335
Бе, къде ги тези богати мъже, дето не се женят заради целостта на имотите и парите си? Като чета тук, направо всеки втори..., не, всеки първи, българин е богат. В общия случай не жената забогатява от мъжа, а обратното! Защото повечето мъже като се оженят, пускат всичко вкъщи. И жената тегли ли, тегли на работа и после с домакинството и децата!

Лично аз не гледам на брака като на финансов или имотен инструмент. За мен си беше чисто емоционално и въпрос на чест. Не може някой да иска да му раждам деца и да съм му любовница! Или съм му жена, или нищо!
А трябва!!!
Един брак ,с подходящият партньор решава проблеми години напред!
Така постъпиха две мой съседки - разрешиха си въпроса и за фамилийте си и за
близки,и за себе си.Родиха по 4 деца/тате е милионер/ и всички са доволни.

# 336
Щом не е благословен от бога, нито бракът е брак, нито съжителството - съжителство. Никаква любов няма, само сметки и корист.  Naughty
Мдааам. С предложение или не - марш към пъклото, мискинки с мискинки... И аз с вас, де.  Laughing

Така де, малко друг наклон да дадем на темата - църковен срещу граждански.

# 337
Абсолютно подкрепям това за църковния брак . Има много голяма разлика в това да се вречеш пред общински служител и пред Бог. Може би ,точно там си проличава разликата в това дали някой те иска истински и до живот. Някой замислял ли се е, защо мъжете предлагат брак ,а не предлагат църковен такъв ? Защо жените искат сватба ,а не се сещат за църквата ! Защото там е истината !

Относно детските да се включа с малко закъснение. Смятам като цяло ,че всяка майка която има дете трябва да получава детски независимо от доходите . Защото е смешно държавата да смята ,че щом можеш да се оправяш в живота не ти дължи нищо. А в същото време ромките да се плодят като за световно точно с тази цел. Да оставят децата си в дом за сираци и да не ги дават за осиновяване ,за да не загубят детските си и останалите помощи.

# 338
Абсолютно подкрепям това за църковния брак . Има много голяма разлика в това да се вречеш пред общински служител и пред Бог. Може би ,точно там си проличава разликата в това дали някой те иска истински и до живот ...

Е, има и невярващи все пак, при тях как си проличава  Joy

# 339
Е, има и невярващи все пак, при тях как си проличава  Joy

Не вярващ влюбен ?!  Stop
Тук бих се замислила много за човека .

# 340
  • На земята, която е всъщност звезда.

Така де, малко друг наклон да дадем на темата - църковен срещу граждански.

Ех, а можеше да завием към: Ако пръстенът не е с диамант, предложението истинско ли е или е полу- предложение?

# 341
Не вярващ влюбен ?!  Stop
Тук бих се замислила много за човека .

Какво общо има вярата в нещо с хормоните и химията  Rolling Eyes излиза, че най-добре силно се влюбват свещениците  Simple Smile а някои от тях дори нямат право на брак, горките  Rolling Eyes

# 342
Ех, а можеше да завием към: Ако пръстенът не е с диамант, предложението истинско ли е или е полу- предложение?
Много добро предложение, ако може и със снимков материал!  Joy

Моя приятелка, живееща в Америка, беше казала, че за тях годежният пръстен имал специално значение и се избирал много внимателно.
Задължително с диаманти и на висока стойност...

П.П. Аз съм с църковен брак, ходя даже редовно на неделна литургия и даже се изповядвам понякога.
Хвана ли ви яд?   Twisted Evil

Малко офф: казах веднъж на свещенника, че, ако имам дъщеря, ще се казва Лилит и той ще я кръщава.
После трябваше да слушам куп обяснения за името и коя всъщност е Лилит.  Laughing

# 343
И там важало правилото за 3. Колкото 3 заплати.  Защото съм чувала, че при тях редното било да правиш секс на 3та среща.

# 344
Мъжът ми ми подари пръстен, сигурна съм, че много внимателно го е избирал, защото рядко успява да ми уцели до такава степен вкуса. Обаче камъчетата закачат хавлията като си бърша ръцете. Съответно пръстенът изпадна в немилост и сега дори не го знам къде е  Blush

Общи условия

Активация на акаунт