Предложението за брак - не се случва на всяка

• 78 308
  • 1 481
  •   1
Отговори
# 435
Добре, на някои им е гаден точно подписа за брак, на мен ми е гадно припознаването. Вашето право си го браните, на мен ми се нахвърляте. Сгънете двойните аршини, дами:)

# 436
Като има брак няма значение дали са негови или не- автоматично се водят негови.

Ето ви един силен аргумент против брака.
Слагаме и новите поправки в закона за продажбата на семейно имущество- два.
Като прибавим към онези 35 лв, стават три. 
Някой писа и за кредитите- четири.

Бройката "против брака" става все повече. Twisted Evil

# 437
  • София
Усещам, че ти се иска да е по-различно припознаването при деца с родители без брак, ама вече не е.
Е, Тони-Бонбони, не така с лошото, де.  Laughing
Оф, Лили - ми като обясняваме по няколко пъти, че няма разлика, а Рокси се е запънала с разни нотариуси и тетки някакви  Mr. Green И продължава да натъртва колко й е гадно...
Колкото до узаконяване на съвмеството съжителство не знам дали ще е скоро. Нали преди време пропадна това умотворение  newsm78
Аз лично не виждам смисъл от узаконяване на съжителството. Щото узаконяването става като брак. И ако искам узаконяване по-добре да облека бялата рокля и да тръгна с бодра крачка към Ритуалната зала  Grinning Даже и готова шаферка си имаме  Wink

# 438
Тонке, тури очилата:) Писах, че декларирането на бащинство на мен би ми било гадно. Ти сега какво искаш, да ми моделираш чувствата ли?
На теб узаконяването на съжителството и брака са ти безсмислени, като гледам не съм се опитвала да ти се бъркам в размислите.

# 439
Една вечер си говорихме за сватба и двамата взаимно се попитахме дали искаме да се оженим.
На другия ден отидох да запиша час в ритуалната зала,платих и се обаждам на бъдещия младоженец.
-Здрасти,на 1 октомври сме на сватба.
той-Кой ще се жени?
-Ние-отговарям аз.
-Ама ти сериозно ли?
И така започна едно приготовление,имахме по-малко от 1 месец.Но всичко се нареди като по конец.
А и той искаше скромна сватба от 8 души,но направихме голяма и после ми благодари,че не съм го послушала за малката сватба.
Не виждам разлика преди и сега,просто с гордост и радост си нося халката.
Всичките познати и приятели като ни видят сватбените снимки,ни питат да не сме се взимали някакви опиати.Толкова щастливи и радостни изглеждаме.Радвам се,че встъпихме в брак.Преди това имаме 12 години заедно,просто това за нас беше логичното продължение на връзката ни.
Бих се омъжила още един път,толкова ни беше хубава сватбата.

# 440
  • София
Тонке, тури очилата:) Писах, че декларирането на бащинство на мен би ми било гадно. Ти сега какво искаш, да ми моделираш чувствата ли?
Аз съм с очила бай дъ уей  Grinning Не искам изобщо да влагам време и усилия в моделиране на нечии чувства. Ти беше тази, която вкара нотариуси и тетки в пейзажа. Аз само те поправих, че у нашО време това вече не е така. Пък ти си се потрисай колкото щеш - твое право си е.

Аз не гледам с лошо око на брака като цяло. Просто от личен опит се убедих, че не е за мен тая работа Peace Парен каша духа! Що да си усложнявам живота зорлем, като и така си ни е супер. А откакто се появи детето, усещането за семейна принадлежност е завършено.

# 441
Да, сватбата, ето това е един аргумент, който намирам за резонен. Хората си правят сватба, за да се позабавляват, да си поканят приятели,жената да облече рокля като за принцеса, защото не се ходи често на бал, нали така... Да има дандания и веселба, разни шумотевици и фойерверки... Кича доста преобладава напоследък, това го казвам най отговорно, защото гледам доста монтирани филми на хора от сватбите, но нищо, тове е въпрос на вкус.
  Но на мен например не ми се занимава, не ми се прави сватба и се забавляваме по друг начин. Иначе всички други изредени неща просто не са верни. За жената брака не е гаранция за дълготрайност на ангажимента на партньора, за детето няма разлика дали е родено в брак или съжителство, за имотните отношения не се изисква нищо особено. Въпрос на личен вкус е.
  Няма нотариуси и припознаваници, не се карайте.

# 442
Ние сме с два сватбени дни, ще има и трети. Обичаме да се женим един за друг, какво да правя.. Той ме пита и аз веднага се съгласявам.  Laughing
Та хубави са си дните, забавни, романтични... Но далеч не са най-важните.
За мен най-важен беше денят, в който ми стана ясно, че искам семейство с този мъж и че много го обичам.

Прекалено буквално сте разбрали това за най-хубавия ден Уважаема Лу Peace

Това което исках да кажа с предишния си пост е че за някои жени денят на развода е най-хубавия ден в живота им  Peace

Странно обаче че никоя още не е казала или показала 'разводен' албум с думите - Ето това са снимките от развода ми ... вижте колко съм щастлива  Confused

# 443
Лили-Лу защо смяташ така? Мнението ми е, че е точно обратното.

# 444
А защо непременно свързвате сватбата с много народ, дандания и огромна рокля?
Аз лично си я представям много по-интимна и ненатруфена.
Не бих направила сватба със сто човека, рокля с обръчи, ди джей, хора и трескава шумотевица...

# 445
  • София

Защото понякога хората се разделят преди фактическия развод, или пък разводът се бави, а междувременно жената забременява от новия си партньор... И тогава става наистина сложно, защото презумпцията за бащинство, която важи за децата, родени в брак, се оборва само по съдебен път. Което означава пари, време, нерви и усложнения, а бебето прекарва няколко месеца с друг тати в акта си за раждане.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=524040.0

Ето една темичка по въпроса.

# 446
Шегувам се, разбира се. Описах го от мъжка гледна точка.  Simple Smile
За мен дори и тези аргументи говорят по-скоро в полза на брака т.е. дори и човек да рискува много повече, пак иска узаконяване на отношенията.

Немо, аз Креола имах предвид. Тя писа, че за жената това е най-важният ден... Та реших да обясня..
Иначе на бал ходя честичко и балните рокли мога да си ги обличам и без сватба... Който се е омъжил само заради роклята, много греши.

Като остареем, ще се бракуваме още веднъж за спорта- на плаж, само двамката.. Може и без дрехи, та без публика ще е.  Twisted Evil

# 447
Flip, в тази тема развода е приключил, биха могли да сключат брак преди раждането и да нямат проблем с това, но както и да решат има решение на проблема. И аз като бях в родилното имаше една такава мама, която пък въобще не се беше замислила за развод даже, просто живеела с приятеля си от много време, и се сетила за проблема с бащинството чак като роди, ами нейна си е вината.
Аз се сещам за друга тема пак от форума, когато жената докато е бременна, приятеля и загива при инцидент, търсеше начин да го запише като баща на детето, но май е ужасно сложно.

# 448
Бракът е обслужвал основно интересите на бъдещото поколение, именно онаследяване на титли, състояние, имоти.

С узаконяването на съвместното съжителство и статуса на децата, родени извън брак, някакси отпада императивността и необходимостта от законовото обличане на отношенията м/у двама души.

Струва ми се, че бракът все повече ще се превръща във формалност.

# 449
Добре, на някои им е гаден точно подписа за брак, на мен ми е гадно припознаването.
Това с припознаването винаги ми е звучало малко...все едно 10 деца са наредени , и таткото трябва да припознае неговото.

Между другото някоя напред беше писала,че се е почувствала специална ,когато партньора й поискал да имат първо  дете,а не брак.Това ме подсети за един познат, който се беше зарекъл,че ще се ожени само за жена ,която първо забременее от него и роди.Искал да е сигурен ,че ще могат да имат свои деца...Той си беше особняк в много отношения ,де...    Laughing

Общи условия

Активация на акаунт