Предложението за брак - не се случва на всяка

• 76 919
  • 1 481
  •   1
Отговори
# 690
  О, я стига! Ако искаш да се разделиш с един човек нищо не може да те спре!

# 691
При липса на брак решението се осъзнава непрекъснато, защото във всеки един момент си напълно свободен да си тръгнеш, без каквито и да било юридически пречки.

Което не означава, че не си зависим от другия- деца, апартамент, кола..  Simple Smile

# 692
Аз пък не разбирам защо някои не искат да се женят/омъжват  Thinking
Семейството го разбирам точно така - с брак. Другото ми изглежда просто съжителство.
Не е важно обичта да се казва, а да се доказва.

# 693
  • София
Аха, и според теб бракът е великото доказателство в любов. А би ли ми обяснила тогава защо има толкова много разводи?

# 694
  • Бургас
Аха, и според теб бракът е великото доказателство в любов. А би ли ми обяснила тогава защо има толкова много разводи?
Защото любовта няма гаранция за дълготрайност?
Аз пък не разбирам защо трябва любовта непрекъснато да се доказва. Или я има, или я няма. Трябва ли да я доказвам всеки ден? Ми ще се уморя.
tonkabonka, и защо да не е? Ако мъжа не вярва в брака, но ти да и го искаш....То неговото доказателство би било, че заради теб и твоето вярване, той ще пристъпи неговото. Ако ви трябват доказателства де.

# 695
И се развеждат, само защото са били встъпили в брак преди това? Ако е липсвал подпис са щели да са заедно така ли?

На мен ми е чудно защо отказва някой да си сложи подписа в една такава връзка.
А че при някои след време възникват проблеми, това съвсем не е обвързано с наличието/липсата на свидетелство за граждански брак.
Аз пък не разбирам защо трябва любовта непрекъснато да се доказва. Или я има, или я няма. Трябва ли да я доказвам всеки ден?

На мен ми е достатъчно да ми се dокаже веднъж.

# 696

Казвам само, че е по-трудно, не невъзможно. А на мен ми харесва да знам, че е лесно /от юридическа гледна точка/ за всеки от нас да си тръгне, ама и двамата избираме да си търпим взаимно кусурите.  Wink

# 697
  • Бургас

Казвам само, че е по-трудно, не невъзможно. А на мен ми харесва да знам, че е лесно /от юридическа гледна точка/ за всеки от нас да си тръгне, ама и двамата избираме да си търпим взаимно кусурите.  Wink
О винаги има лесно. Минавам му отгоре с колата, след като съм изпила прилично количество алкохол и после получавам условна  hahaha По - лесно е от развод.

# 698
Аз съм доста безразлична към брака, но особено критична към изневярата. Имам приятелки с точно обратните разбирания. Моите са почти недостъпни за техните глави, а техните не влизат в моята.
Това не ни пречи да сме близки приятелки, споделяме, не се критикуваме, подкрепяме се и уважаваме изборите си. И не се опитваме да се убедим една друга колко сме по-прави, та чак най-прави.
Кажи-речи всяка тук твърди същото за себе си и за своите приятели. А защо този зор в прикритието на привидната анонимност???

# 699
А защо този зор в прикритието на привидната анонимност???
newsm78
Ей туй да поясниш ако може

# 700
О, ама то и ние имаме приятели, които са "на семейни начала" и си ги възприемам като истински семейства, даже не съм се и замисляла поради какви причини не подписват, докато не се зачетох в тази тема.
Взема да ги питам, да видя какви доводи ще изтъкнат.
За едните знам, че искаха преди да се роди детето да подпишат, ама така и не намериха време тогава.
За другите не знам какви са причините за отказ.

# 701
А защо този зор в прикритието на привидната анонимност???
newsm78
Ей туй да поясниш ако може

Може! Особено за теб Wink Ето:
"...И не се опитваме да се убедим една друга колко сме по-прави, та чак най-прави. "

# 702
Благодарско, Уилма Laughing
Лично аз никой в нищо не убеждавам. Споделих един от начините да си доставям душевно задоволство - мисълта, че моичкия ме търпи без да е длъжен. Wink

Дано и той да изпитва задоволство от факта, че аз го търпя, щото някой път наистина много ме нерви. Mr. Green

Дет вика sunny day - "просто съжителство". Просто, просто, ама хич не е просто някой път.

# 703
Благодарско, Уилма Laughing
Лично аз никой в нищо не убеждавам. Споделих един от начините да си доставям душевно задоволство - мисълта, че моичкия ме търпи без да е длъжен. Wink

Дано и той да изпитва задоволство от факта, че аз го търпя, щото някой път наистина много ме нерви. Mr. Green

Дет вика sunny day - "просто съжителство". Просто, просто, ама хич не е просто някой път.

На 'благодарско' отговорът вероятно е 'молско' Wink
Не беше за всички пишещи тук, най-малко за някого конкретно. Но има тенденция някакви крайни мнения да се въртят средно по 100 пъти в такива теми с явното намерение да убедят инакомислещите колко са неправи. А уж с приятелите проблем нямат. Пък тук "не мога да приема" и т.н.  Без значение за коя крайна позиция става дума.
Аз имам нетърпимост и към крайните от "моя лагер" Simple Smile Дразнят точно толкова подигравателните към брака мнения, колкото и презрителните към "просто приятелите". Но и заради 2-те няма да си разплета чорапите Simple Smile

# 704
Темата е така зададена още със заглавието, че крайните мнения са неизбежни. Тъй де, "не се случвало на всяка" предложението за брак. Хайде холан.  bowuu

Общи условия

Активация на акаунт