Предложението за брак - не се случва на всяка

• 76 913
  • 1 481
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Авторката просто искаше да ни припомни, че е хванала Господ за шлифера.
А ние така лековерно й се вързахме  Mr. Green

# 706
хайде ще ви разкажа история от обкръжението си.
преди време моя позната се загаджи с един младеж. имаше на първия-втория месец от връзката им "на шега" подметнати въпроси "миууоооо, ние нали ще се оженим?", "миуоооо, ние кога ще се женим?", "миуууооо, айде да се оженим" итн. на третия месец тя получи предложение за брак, след още два-три месеца се ожениха. проблемите и неразбирателствата бяха започнали още преди фактическия брак. историята сама по себе си продължава по още по-абсурден и объркан начин, но не това е темата тук. идеята ми беше, че далеч не всяко предложение за брак отговаря на следната представа:
Цитат
Забелязвам,че много от жените,живеещи без брак с партньора си,някак неуважително се отнасят към това да си омъжена.Слава богу,че нямам брак...бракът е отживелица...-все такива наострени заключения,през които издайнически  прозира едно слабо място.Аз мисля,че има живеещи без брак,защото има мъже,които не искат да сключват брак.Тоест,мъжете играят играта,а жената играе по свирката на мъжа.Не всяка жена има късмет да й предложат брак.Предложението за брак е нещо много важно за едно момиче.Да не се залъгваме,прекрасно е!Чувстваш се по-специална за някого.Хубаво е да те пожелае някой завинаги,дори и да не се получава точно така винаги.Мъжът не предлага брак на коя да е,но не му е проблем просто да живее с която и да е.Вие какво мислите по въпроса?Аз мисля,че предложението за брак е явно доказателство,че този мъж ,поне в този миг иска да бъде завинаги с тази жена.
понякога мъжът си е просто п*тьо безподобен и невинаги жената е тази, дето му се води по свирката (пази боже)  Flutter

# 707
И какво като ми се е случвало (и то неведнъж)?

Даже съм се възползвала.. Laughing

С подпис, без подпис- няма ли го усещането за взаимност, не ми го/а хвалете.

# 708
Не е важно обичта да се казва, а да се доказва.
Аха, и според теб бракът е великото доказателство в любов.
Ами ако единия не приема идеята за брака, но заради любовта си към другия и желанието на другия да сключат брак,се съгласи,да ,това е доказателство за любов.

В доста теми тук се пише от дами,желаещи да сключат брак,как мъжете до тях не им предлагат...
Даже имаше една ,дето искаше да прави аборт,защото нямало да роди без брак,а пък кандидат-таткото се ослушваше...Това ли е любов?    Thinking   

# 709
хубаво че и двойки, в които и мъжа и жената не приемат идеята за брака, все пак имат с какво да доказват и показват любовта си един на друг Simple Smile

# 710
Ами ако единия не приема идеята за брака, но заради любовта си към другия и желанието на другия да сключат брак,се съгласи,да ,това е доказателство за любов.

Да..бившият ми мъж точно така ме убеди в любовта си..
Но 2 г по-късно се оказа, че иска да си живее още живота.

# 711
  • Пловдив

Да..бившият ми мъж точно така ме убеди в любовта си..
Но 2 г по-късно се оказа, че иска да си живее още живота.

Това не изключва, че точно в момента на предложението я има любовта. А оттам насетне- хората се променят, за съжаление невинаги положително.

# 712
  • София
От друга страна трябва маниакално да те вълнува темата пръстен-предложение-брак, че да се сетиш отведнъж за поне десет примера от класически романи  Laughing

Ох, разсмя ме Simple Smile
Ще те цитирам на мъжа ми, за да се почувства удовлетворен, че всъщност, дълбоко в моето подсъзнание ме вълнува до маниакалност темата за предложението с пръстен и идеята за брак Simple Smile

Всъщност няма как да не си призная, че идеята за някое прелестно бижу винаги и по всяко време е в състояние да ме развълнува Simple Smile

# 713
Щом пишете все още в темата, значи на всички ви е важно!
Я си признайте и да приключим.  Laughing

Традицията предложение плюс пръстен с диамант датира от средата на двайсти век.
Голяма работа, като не намирате примери в десет класически романа. Там и други работи не се намират...

П.П. И да допълня- първият записан случай в историята е през 1477, когато Maximillian von Hamburg иска ръката на Mary von Burgandy с диамантен пръстен. Ето и линк- последният абзац.

Последна редакция: нд, 09 яну 2011, 16:17 от Лили - Лу

# 714
Щом пишете все още в темата, значи на всички ви е важно!
Я си признайте и да приключим.  Laughing

Традицията предложение плюс пръстен с диамант датира от средата на двайсти век.
Голяма работа, като не намирате примери в десет класически романа. Там и други работи не се намират...

Тъй,тъй Peace
И аз съм изненадана колко страници е темата.

# 715
Тези,които
-взимат разведен
 и/или
-или самите те се женят втори път
мислят ли си за евентуален развод докато се женят?

# 716
На моят мъж брат му казваше за бившият премиер Станишев, че не можел за бъде никакъв премиер и никакъв фактор за подръжание или респескт, при положение че дори не бил официално женен Rolling Eyes

# 717
  • На земята, която е всъщност звезда.
Тези,които
-взимат разведен
 и/или
-или самите те се женят втори път
мислят ли си за евентуален развод докато се женят?

А такаааа, ако разведен мъж прави предложение, това за "секънд хенд" ли се брои?  Thinking

# 718
Не можах да изчета цялата тема - много мнения, много нещо!
Моят подход пък е малко по-прагматичен. Живяхме с настоящия ми мъж почти година заедно, бяхме си двойка, но нито той, нито аз имахме нужда да официализираме връзката си. Спомням си, че бях доста против сватбите и т. н. Но в един слънчев ден забременях, още си спомням вълнението и на двама ни пред АГ кабинета, макар че не беше планирано. Не се и запитахме дали ще оставим човечето, подразбираше се. При което някак спонтанно дойде идеята, че трябва и да се оженим. Нямаше предложение нито от негова страна, нито от моя, но някак знаехме, че така трябва да стане. След като има деца, според мен поне, от чисто практическа гледна точка е по-добре отношенията да са си уредени съгласно закона. Но понеже и моят мъж изпитва панически ужас от "циркове", а и аз никак не съм "романтична", никога не съм мечтаела за бели рокли и т. н. и т. н., то само подписахме и то в съвсем тесен кръг. Що се отнася до фамилията, добавих неговата към своята - от една страна не исках да си я сменям изцяло, все пак вече имах своята кариера, но от друга страна, за да покажа и новото си положение, а и знаех, че ще му е приятно. Сега и с децата ми е лесно - имаме еднаква фамилия и казвам: нали всички сме от сем. ........ Laughing
Така че ние си живеем чудесно с брак, но без предложение и сватба, не знам към коя категория да се причислим. А всеки нека живее както се чувства най-добре.
Само да добавя и това, че според мен не подписът или липсата му променят живота на двама души, а появата на децата. Променят е меко казано, разбира се, всъщност го преобръщат с главата надолу Laughing   

# 719
  • София
На моят мъж брат му казваше за бившият премиер Станишев, че не можел за бъде никакъв премиер и никакъв фактор за подръжание или респескт, при положение че дори не бил официално женен Rolling Eyes
А БоБо-то?  Shocked

Joy Joy Joy

Общи условия

Активация на акаунт