Предложението за брак - не се случва на всяка

• 76 553
  • 1 481
  •   1
Отговори
# 930
Е, не мога да повярвам как изнесохте вода от 10 кладенеца - само за да убедите колко са прецакани тези, дето не са подписали - то не беше кома, катастрофи, унаследяване, религия, какво ли не  ooooh!
Повече от сигурна съм, че когато сте се женили вие - въобще не сте имали впредвид гореизброеното. А просто сте обичали този мъж и сте искали да се обвържете с него завинаги. И сватбата е била естествен завършек, което ви е донесло само положителни емоции и усещания. Надали сте се вкарвали в такива филми, каквито сега рисувате.

Аз СЪМ. И не, сватба не съм  правила, само подписах. Точно от това ме беше МНОГО страх, да не се окажа сама, бременна, и....ничия.
Е, обичала съм и си го обичам, но и за това , което писах, съм мислила.

Даааааааа, подписа много ти дава сигурност понеже да не останеш сама  Joy
Не можете ли да разберете, че любов не се купува, нито се за страхова и този подпис не я осигурява завинаги?

За облагите - не знам какво да ви кажа, защото аз имам различно мнение. Само ще кажа, че дори ипотека да се вземе от двама - живеещи в съжителство без брак - те пак имат по 50% право над него, чисти форманости. Винаги могат да се уредят тия въпроси. Ако става въпрос за жилище отпреди живеенето заедно - то дори с подписа - след развод - права няма да има.

И, разбира се, че няма да стане нищо - ако подпишем. НО като не виждам смисъл - защо да го правя? Това е при мен. При другите неженени - не зная как стоят нещата.

# 931
     Разбира се, че съвместното съжителство е различно от брака по отношение на въпросите, касещи собствеността. Всеки би трябвало добре да е добре запознат с тези въпроси. Немарливостта по отношение на закона е абсолютно неизвинима, особено, ако има и деца.
  Не разбирам точно как биха възникнали тези проблеми с детето при смърт на майката - ако фигурира бащата в акта за раждане на детето, той има всички съответстващи права на родител. Защо не би фигурирал, при съвместно съжителство не се наемам да гадая. По отношение на съвместните придобивки на семейството -жилища, имоти и прочие - просто в нотариалния акт на имота сте съсобственици и толкоз. По въпросите за наследяването -  при положение, че има общо дете, въпроса е ясен.
   Аз се радвам, че съществува опция за съвместно съжителство без брак, импонира ми, до известна степен я смятам за някак по-съвременна, и затова я предпочитам.  Иначе не смятам, че за отношенията между партньорите е по добре едното, или другото, все едно е.
   Въпроса за мен е изцяло прагматичен.
 По отношение на другите хора - адмирирам да се женят, тъй като един клон на семейството ми си изкарва хляба основно със сватбения бизнес, така че съм лично заинтересована за има повече сватби. Женете се, моля, и по-пищничко.

Последна редакция: чт, 04 авг 2011, 09:44 от Iris04

# 932
Верно рече, Андариел, огромна е разликата между брак и сватба,
но и венчавка. Трите са съвсем различни неща. Първото има две
страни - емоционална и формална. Останалите две са опция, не
вървят в задължителен комплект. Та ние тук си говорим за кое от
трите? За брака. И аз не разбирам защо толкова се драматизира,
най-вече от небракуваните.

# 933
Е, не небракуваните говорят за драми като смърт, кома, пари и катастрофи  Wink
Именно те наблягат на чувствата.

# 934
  • Варна
Те, щото драмите на са част от живота и някой е застрахован ли?

# 935
За мен едни "голи"  чувства са ми съвсем недостатъчни... Щом сме семейство се гледат и чувствата и прозата.

# 936
Те, щото драмите на са част от живота и някой е застрахован ли?

Ами именно, че не е.
Аз на пример никога през живота си не съм мислила, ако изпадна в кома - кой ще взима решенията. Като се замисля сега, май ще трябва да са лекарите. Но като цяло - откакто съм с мъжа ми - вече 6 години - такива въпроси не са ни вълнували. Сега ще кажете, че съм повърхностна сигурно...

За мен едни "голи"  чувства са ми съвсем недостатъчни... Щом сме семейство се гледат и чувствата и прозата.

Е, това вече е друго. При мен винаги са били мноого голи.  Peace

# 937
Даааааааа, подписа много ти дава сигурност понеже да не останеш сама  Joy
Не можете ли да разберете, че любов не се купува, нито се за страхова и този подпис не я осигурява завинаги?

Най-малко за любов говорят тук, ама кой да разбере  ooooh!

Сега ще ви дам пример за значението на подписа: Нашите се разведоха отдавна ..... от глупост. Никога не саживели разделени, но и не подписаха отново. Татко се разболя от рак и почина. Грижите за него се полагаха от майка ми, защото си живееха заедно. Е, познайте дали сега майка ми има право на вдовишка добавка. Естествено, че няма, защото не фигурира в удостоверението за наследници. Но циганката, която не е внесла и лев в държавата се възполлзва от това право само, защото има граждански брак, а майка ми с 38г. трудов стаж е на мин.пенсия, а татко работи в отровите за 1-ва категория, за да взима повече пари. Е, взима ги 2 години само!
Направете си изводите дали само за любов става въпрос или за още нещо ....

# 938
Никой от нищо не е застрахован, разбира се.
А повечето неща, които са изброени, са не само
драма, но и трагедия. И тя е част от живота. То-
ва, което се опитвам да кажа, че става измества-
не и заместване - от една страна имаме формал-
ни критерии, а от друга - чувствени. Бракът е и
в двете неща.

# 939
Даааааааа, подписа много ти дава сигурност понеже да не останеш сама  Joy

Най-малко за любов говорят тук, ама кой да разбере  ooooh!

Сега ще ви дам пример за значението на подписа: Нашите се разведоха отдавна ..... от глупост. Никога не саживели разделени, но и не подписаха отново. Татко се разболя от рак и почина. Грижите за него се полагаха от майка ми, защото си живееха заедно. Е, познайте дали сега майка ми има право на вдовишка добавка. Естествено, че няма, защото не фигурира в удостоверението за наследници. Но циганката, която не е внесла и лев в държавата се възполлзва от това право само, защото има граждански брак, а майка ми с 38г. трудов стаж е на мин.пенсия, а татко работи в отровите за 1-ва категория, за да взима повече пари. Е, взима ги 2 години само!
Направете си изводите дали само за любов става въпрос или за още нещо ....

Да, точно - на мен не ми пука дали като той умре - ще взимам 50-100лв. Вълнува ме моята заплата колко е обаче - за да взимам аз нормална пенсия.

# 940
При брак съм едни гърди пред любовницата - все пак съм съпругата.  Mr. Green Без брак двете сме равно поставени, особено при липса на деца.  Sad

# 941
При брак съм едни гърди пред любовницата - все пак съм съпругата.  Mr. Green Без брак двете сме равно поставени, особено при липса на деца.  Sad

Това е така - аз винаги съм искала да съм най-прекрасната му любовница.

# 942
Вилико, и с какво би ти попречил подписът?

# 943

Ама аз назад го написах - виж  Laughing
С нищо. Но обикновено не правя неща, в които не виждам смисъл.

И не разбирам защо са тия нападки - не обичал достатъчно мъжа, можел да се изниже винаги, пред хората какви сме били, нямала съм права освен като любовница и тн...Звучи някак злобно - да поставяш себе си на по-висшо ниво, само защото имаш един документ  Wink

# 944

Не й пречи, просто никой не й го предлага  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт