Предложението за брак - не се случва на всяка

• 76 737
  • 1 481
  •   1
Отговори
# 1 005

Съвсем, съвсем наистина! Не се сещам с какво правата и задълженията на неженените са по-различни от тези на женените двойки в отношенията помежду им.

По нищо не са различни, освен че в единия случай са гарантирани от закона, докато в другия са пожелателни и при липса на добра воля, остава само студената вода.  Laughing

Има си Семеен кодекс, в който даже правата и задълженията на децата са формулирани. Доколкото знам, за съжителстващите нещата все още не са регулирани от закона.  Thinking

# 1 006

Аз лично разбирам тези, които се женят бременни - аз също бих се оженила само при наличието на дете, иначе за какво. Семейството е за да се отгледат деца.

Rolling Eyes И ако липсват казваш, всеки по пътя си ?

Що всеки? Индивидуално си е. Затова съм написала "аз лично".

Ти май не знаеш какво значи изразът "всеки по пътя си" и не разбираш какво те пита MIK

Защо да не разбирам? Мик си е написала - за нея семейството е мъж и жена заедно, независимо дали има деца. За мен семейството почна тогава, когато се появи и дете - лично за мен, не за всеки.
 Какво неясно има?

# 1 007
 Tsv -това е различно от това да ти предложат няколко месеца след като си забременяла и да си в напреднала бременност на сватбата си.
Твоето предложение е било преди това Simple SmileSimple Smile
Никога няма да забравя една случка от един братовчед на баща ми.
Сватбата е насрочена след 3 месеца,но момичето се оказва бременна този месец и той казва,че бременна не можела да прекрачва прага на семейното им жилище.
Та води  я на бабичка за нелегален аборт (първа бременност й е ),тя не иска умолява го ,никой нямало да разбере,че е само 3 месеца бременна тогава на церемонията,но той е непреклонен и упорит.
Та отиват,прави се аборта,става инфекция и години след това тя не може да забременее и след 6 години я напуска с твърдението "ялова не му трябвала".
Изнася й всичко от нейният (общ по това време)  апартамент,целият чеиз,оставя я до шкафове и без никакви мебели и си заминава.
Развод след година,отчаянието й беше пълно цели 10 години ,че никога няма да има дете,не за чеиза и за покъщнината,а за това,че го е глезила до там,че да й се качи на главата.
Почина преди няколко години от рак на 42 години вечно с насълзени очи при вида на бебе.
А каква жена беше,красива,изискана,страхотна домакиня,образована..жена-мечта,но с мъж с остарели виждания.
 Tsv -Това ми напомни разказа ти  Cry

# 1 008
Как Сийка, правата и задълженията НА ДЕЦАТА са абсолютно еднакви и при брак, и без брак. Те произтичат от произхода им, а не от наличието на брак между родителите.

За отношенията между партньорите /финансови и лични/: Ако нямат брак и придобиват имущество на името на двамата, те са съсобственици. Коректно, ясно, честно.
Ако единият има лично имущество /наследствено или закупено/, винаги може да прехвърли идеална част от него на другия. Ако желае. А наличието на такова желание е много по-показателно от бракосъчетаване.
Личните отношения пък съвсем не могат да се повлияят положително от бракосъчетаване. Никой подпис не може да накара единия да обича другия и да се грижи за него, та дори и пред папата да е положен.

Последна редакция: чт, 04 авг 2011, 12:35 от temida

# 1 009

Аз лично разбирам тези, които се женят бременни - аз също бих се оженила само при наличието на дете, иначе за какво. Семейството е за да се отгледат деца.

Да де, и аз така го разбирам, че семейството е да се отгледат децата.
Но пък ми беше много важно да не се женя бременна. Ей-така, да съм 100% сигурна, че ме иска точно мен, а не просто тази, която носи детето Му.  Laughing

# 1 010

Да де, и аз така го разбирам, че семейството е да се отгледат децата.
Но пък ми беше много важно да не се женя бременна. Ей-така, да съм 100% сигурна, че ме иска точно мен, а не просто тази, която носи детето Му.  Laughing
Или тази,която може да му роди дете,та да се подсигури.

# 1 011
Как Сийка, правата и задълженията НА ДЕЦАТА са абсолютно еднакви и при брак, и без брак. Те произтичат от произхода им, а не от наличието на брак между родителите.

Така е, но ти спореше, че според закона в брака нямало права и задължения. И аз затова ти показах семейния кодекс, където направо си го пише "право на...", "задължение за..." (та дори и за децата).  Laughing

Хайде, да съм по-конкретна - в брака, ако се случи нещо с единия от съпрузите - болест, безработица..., другият е длъжен да се грижи за него. При съжителството такова задължение все още няма. Вярно, че е въпрос на желание, ама не забравяйте, че не всички са млади, красиви, с високи доходи и най-важното, безсмъртни, както драгите съфорумки. На много хора някой ден им се случват разни неприятности и им се налага да си потърсят правата. И има разлика дали законът им ги гарантира, или не.

# 1 012
  • Sf
Колкото сме по-млади, толкова повече ни се иска официален брак. И това е логично - жената иска сигурност, за да си отгледа спокойно децата. Двайсетгодишните се женят масово. Петдесетгодишните, започвайки връзка, рядко се женят - те няма тепърва деца да раждат. Напротив, имат деца, внуци, имоти и предпочитат всичко да им е отделно.

Реално няма голяма разлика дали една двойка, живееща дълги години, има брак или не.

Напоследък обаче, все повече срещам девойки и младежи, на по 35-40, дето никога не са имали трайна връзка, да не говорим за съжителство, предложение за брак, деца и пр. И тази тенденция всъщност, е много по-интересна, отколкото да се дърлите едни майки и съпруги с други майки и съпруги, било то подписали или не.

# 1 013
Назад съм описала случай, в който се вижда, че правата на детето от брак са малко по-различни при развод, отколкото при раздяла.

Колкото сме по-млади, толкова повече ни се иска официален брак. ...

Обратното.

# 1 014
По-напред си казах мнението за брака. Аз съм омъжена от 25 години и сега, след толкова години, смятаме да го направим и в църква  newsm53 ! Че по онова време не ставаше... За да сключиш брак, трябва да си и малко луд, но... от любов  newsm10. Не съжителство на някакви си начала, не компромис, не заради детето, не заради възрастта или последния влак, не заради родителите, не заради хорските приказки, само от любов! Сега ще вземете да ми  обяснявате колко много се обичате и т.н. Който е влюбен толкова много - не разсъждава, не прави сметки за имоти, не умува колко са плюсовете и колко минусите, просто прави човека до себе си щастлив. А влюбеният мъж сбъдва мечтата на всяко момиче - да бъде булка. Колко от вас не са имали такава мечта? Няма да ви повярвам! То си е заложено.... Пожелавам на всички да го изживеят!

# 1 015
Как Сийка, това, което казах е, че:
Не се сещам с какво правата и задълженията на неженените са по-различни от тези на женените двойки в отношенията помежду им.

А за болестта и безработицата....ти сериозно ли мислиш, че ако единият не желае да подкрепи другия в такава ситуация ще бъде принуден посредством наличието на брак?  Rolling Eyes

# 1 016

Така е, но ти спореше, че според закона в брака нямало права и задължения. И аз затова ти показах семейния кодекс, където направо си го пише "право на...", "задължение за..." (та дори и за децата).  Laughing

Хайде, да съм по-конкретна - в брака, ако се случи нещо с единия от съпрузите - болест, безработица..., другият е длъжен да се грижи за него. При съжителството такова задължение все още няма. Вярно, че е въпрос на желание, ама не забравяйте, че не всички са млади, красиви, с високи доходи и най-важното, безсмъртни, както драгите съфорумки. На много хора някой ден им се случват разни неприятности и им се налага да си потърсят правата. И има разлика дали законът им ги гарантира, или не.

Щото като се разболееш - Закона ще го накара - ако не иска - да се грижи за теб ли  ooooh!

# 1 017
Никога няма да забравя една случка .....

От такива случки ме обзема един гняв, защото няма средство, което да въздаде справедливост. Вероятно и тази жена си е мислела, че е специална за този мъж, когато е приела предложението му, била е щастлива, вярвала е, че ще има сигурност и подкрепа.

# 1 018
Назад съм описала случай, в който се вижда, че правата на детето от брак са малко по-различни при развод, отколкото при раздяла.
Не се сещам за друго освен за предоставяне на правото на ползване върху семейното жилище. Това е нещо, което може да се уреди още при появата на детето. И ако бъде направено, ще е сериозно доказателство за родителски качества.

Може да е странно, но лично аз държа на липсата на брак като гаранция за наличие на желание, а не на принуда за общо живеене, подкрепяне и родителстване.

# 1 019
Последното ти изречение ме накара да се усмихна  Peace

Общи условия

Активация на акаунт