Предложението за брак - не се случва на всяка

• 76 576
  • 1 481
  •   1
Отговори
# 1 095
За мен една двойка се превръща в семейство,не в момента,когато сключи брак,а когато им се роди общо дете.

Ама чакай сега. Ами ако някой от родителите има друго семейство? Малко ли са случаите, когато жена ражда от женен за друга мъж. В такъв случай те какви са? Семейство, любовници или? Особено, ако даже не живеят заедно...
А колко случаи има и двамата родители да си имат семейства с други хора и... общо дете. Тях как ги определяме?   Laughing
За женените без деца вече разбрахме - не са семейство.  Joy

# 1 096

Andariel, в средновековието църковният брак е бил официалният. Каквито и ритуали да са правили, без да са имали църковен брак средновековните селяни не са били официално женени. Те са се наричали такива, били са си мъж и жена, но не са били женени. Същото е и днес, и днешните "на семейни начала" са си мъж и жена, но не са женени. Това го пиша, за да онагледя на дамата, която си мисли, че е много модерна щом живее без официален брак, че още през средновековието много хора са живели така.

# 1 097
  • София
Абе толкова ли ви е важно да надничате под чаршафите на хората и да им казвате като какви да се чувстват и определят. Аз днес се чувствам като лесбийка. И?

# 1 098
  • където ми харесва
Евала на философските ти въпроси. Пък когато човек тръгне и да им отговаря, се появява някоя на която й е странно защо неомъжените се обясняват. Няма угодия, няма!

Естествено, че няма. В крайна сметка водиш "спор" предимно със жени, които са на различно мнение. Не очаквай, че омъжена жена ще застане на 100% зад възгледите ти Hug
Отилия-не мисля, че дамата се мисли за модерна, защото живее с половинката си без официален брак Simple Smile

# 1 099
Ако сам пред себе си не можеш да убедиш, че си взел правилното решение, слючвайки брак, и 100 теми като тази да се пуснат, в която да убеждаваш останалите, все тая.
Интересно, че тези толкова щастливо омъжени жени само форума обитват. Останалите, които се появяват в реалния живот, като излкючим може би майка ми, само реват и се оплакват.

# 1 100
  • София

Andariel, в средновековието църковният брак е бил официалният. Каквито и ритуали да са правили, без да са имали църковен брак средновековните селяни не са били официално женени. Те са се наричали такива, били са си мъж и жена, но не са били женени. Същото е и днес, и днешните "на семейни начала" са си мъж и жена, но не са женени. Това го пиша, за да онагледя на дамата, която си мисли, че е много модерна щом живее без официален брак, че още през средновековието много хора са живели така.

от кой век? В Западна Европа, например, това с църковния брак е от късното Средновековие, поне доколкото си спомням. Браковете на обикновените хора обичайно са се сключвали пред общността в лицето на нейните местни водачи, а много често за такова се е смятало по подразбиране сексуалното консумиране, но все пак се е обявявало пред общността. И тогава са се водели спорове дали момата като е пристанала на един мъж, то тя трябва да се смята за омъжена за него с всичките привилегии ии задължения, или той няма никакви ангажименти към нея, най-често когато е ставало въпрос за припознаване на детето да не е извънбрачно. Който иска може да си прочете в подробности.

# 1 101

Отилия-не мисля, че дамата се мисли за модерна, защото живее с половинката си без официален брак Simple Smile

Тя е написала, че тези, които не разбират съжителството без брак са сбъркали епохата, в която живеят, и аз чисто и просто и казвам, че няма такова нещо, и и обяснявам защо  Simple Smile

# 1 102
  • където ми харесва

Тя е написала, че тези, които не разбират съжителството без брак са сбъркали епохата, в която живеят, и аз чисто и просто и казвам, че няма такова нещо, и и обяснявам защо  Simple Smile
Аз те разбрах, но не мисля, че ти си разбрала нея относно репликата "сбъркали епохата" Simple Smile

# 1 103
от кой век? В Западна Европа, например, това с църковния брак е от късното Средновековие, поне доколкото си спомням. Браковете на обикновените хора обичайно са се сключвали пред общността в лицето на нейните местни водачи, а много често за такова се е смятало по подразбиране сексуалното консумиране. Който иска може да си прочете в подробности.

13 -14ти век. Тогава за да живеят един мъж и една жена без грях, е било задължително да ги благослови свещеник, иначе казано да се оженят в църква. Иначе е било прелюбодейство и грях. Не че не са го правили, и че не са живеели без да се венчаят. Ако обаче някой представител на църквата разбере за такова греховно съжителство и не си затвори очите наказанието е било да се разделят за една година, след това да се венчаят в църква, и тогава са можели да продължат живота си заедно. Ако не са искали да се разделят за една година и после да се венчаят е трябвало да напуснат селото си и епархията, и да заживеят другаде.

# 1 104
  • София
Ех, големи дебати заради едната епоха.
Живеем във век, в който хората би трябвало да са малко по-толерантни.
Толкова по въпроса от мен.

# 1 105
  • София
В дебатите няма нищо лошо, ако се водят с аргументи, иначе си е махленско заяждане. Който може води дебати, който не може се възмущава!

# 1 106

Интересно, че тези толкова щастливо омъжени жени само форума обитват. Останалите, които се появяват в реалния живот, като излкючим може би майка ми, само реват и се оплакват.

Може, може...  Laughing
Ако се съди по форума, най-много реват и се оплакват съжителстващите "по любов".  Mr. Green

# 1 107
А, така ли? Е, аз нямам време да изчета дертовете на всички във форума, но след като ти казваш, склонна съм да повярвам. Laughing

# 1 108
Вие изперкахте!  Mr. Green

# 1 109
  • София
По-горе написах една думичка - толерантност.
Но кака ви Сийка просто си държи да простее и да се заяжда на дребно. Жалко, имах по-различно мнения за нея.

Общи условия

Активация на акаунт