Предложението за брак - не се случва на всяка

• 77 698
  • 1 481
  •   1
Отговори
# 1 230
  • София
Ей сега се поразрових из нета - оказва се, че всяка институция тълкува самотен родител както си ще. Аз конкретно се бях сблъскала с това, че не съм самотна майка, когато бях решила, че имам някакви привилегии за детска градина на детето, ама уви, оказа се, че не съм.
Сега чета, че има служби пък, които тълкуват нещата по различен начин - примерно за цитираните помощи за парно (за което се извинявам на Съни дей, бях убедена, че съм права, но явно не съм).
Но във форума на самотните родители има около 80 страници тема за правата им, и в толкова страници не съм сигурна, че и един е споделил, че все пак е получил нещо като резултат. Само питания и откази.
С което не знам дали съвсем не разводних темата, ама дето се вика, като съм сбъркала, да си призная поне  Grinning

# 1 231
Сега едно сериозно питане - значи, семейство, на семейни начала. Мъжът притежава апартамент, който обявява за продан, междувременно купуват друг, в нов квартал. Питането е - в ситуацията на СО е ясно, обаче в случая кой какво наследява? newsm78
Никой нищо не наследява.
Мъжът си има апартамент,продава си го.
Ако купи новия само на свое име,негов си е.
Ако се купи на името на двамата,няма наследяване ,и двамата са съсобственици.
Наследяват деца,ако са припознати от бащата.

# 1 232
Предполагам, Флипе, че е на името на мъжа или на неговото семейство.

Може ли на ЛС да ми разясниш твоята гледна точка?

Благодаря.

# 1 233

Вилико, за какво ниво говориш ти изобщо - дали си излизала на кота 0 някога.

Поне мога да пиша грамотно. Ти и това не можеш.  Laughing

Момичета, защо толкова за дълбавате в тия апартаменти и имоти? Ай стига - като че затова сте се женили...

# 1 234
  • София
Ей, много са ви важни апартаментчетата и наследяването. Аз пък си мислех, че се жените по любов.  Grinning

# 1 235
Бърди,   friendship Wink

# 1 236
 viliko, tonkabonka ,ако не сте Прочели,пита се какво наследяват тези БЕЗ брак!    Laughing

# 1 237
  • София
Предполагам, Флипе, че е на името на мъжа или на неговото семейство.

Ами ако е само на негово име, децата му наследяват, ако няма деца - родителите и т.н.

Моята гледна точка писах по-назад - имам лично имущшество, мое и на родителите ми, което искам да оставя изцяло и непокътнато на детето/децата ми. В случай на брак има сериозен риск, ако нещо се случи с мен, при евентуален втори брак на мъжа ми или следващи негови деца от друга (с брак или без) да се окаже, че моето дете ще дели моето имущество с непознати за мен втори майки и природени братя или сестри. Имаме такъв случай във фамилията, кофти разправия и негативни емоции са.

Великото юридическо предимство на брака е единствено наследяването, нищо друго. Което за мен не е предимство. Имам си с какво да живея, на мъжа ми собствеността искам да остане за детето, не за мен - както и моята собственост също. Ако не се чака на наследство - никакво друго юридическо предимство няма бракът.

Казвам юридическо. Морални, любовни и всякакви подобни съображения са си лични и индивидуални, и изобщо не знам за какво се вихри тоя измислен спор тука. Какво ви брига кой с кого и как живее? То едните били "еснафи", другите пък нямали право да се наричат "съпрузи", все едно му дреме на някой кой как си нарича мъжа... Аз на моя му викам "маруло" и с брак или без брак, той си е моята маруля.

# 1 238
  • София
Флип  Hug  Joy Joy

# 1 239
  • София
viliko, tonkabonka ,ако не сте Прочели,пита се какво наследяват тези БЕЗ брак!    Laughing
Наследяват, ако има какво да наследят, много ясно.
Аз си имам дом, какво ме бъркат имотите на мъжа ми, пардон приятелчето ми.
Както твоите деца ще ви наследят имотите, така и моето дете ще е наследник на нашите имоти, въпреки че не са обща собственост. По-просто от това - здраве му кажи.

Казвам юридическо. Морални, любовни и всякакви подобни съображения са си лични и индивидуални, и изобщо не знам за какво се вихри тоя измислен спор тука. Какво ви брига кой с кого и как живее? То едните били "еснафи", другите пък нямали право да се наричат "съпрузи", все едно му дреме на някой кой как си нарича мъжа... Аз на моя му викам "маруло" и с брак или без брак, той си е моята маруля.
bouquet

# 1 240
  • София
Много изпростяваш, момиче.
Нали?! Съвсем нарочно и съзнателно се насилих да го напиша именно просташки. За да съм в унисон с повечето постове в темата, които освен просташки, са злобни и грозни. И издават определен дефицит.
Иначе това със смърфа ти го признавам - предполагам, че е оригинално  Peace

Успокой топката, че съвсем изпусна контрола! Твоите в точно тази тема се отличават с простащина, дори вече не чета дали твоето име е вляво от тях - на 90% ги разпознавам.

# 1 241
Ако не почнете да подскачате на секундата, може ли ви? ooooh!

Флип - пиша ти на лични едно мое, лично питане.

# 1 242
Момичета, защо толкова за дълбавате в тия апартаменти и имоти? Ай стига - като че затова сте се женили...

Брак по сметка!

# 1 243

Наследяват баща си!  Laughing
Обаче аз май нищо не онаследявам. Прецаквация, нали?  Laughing

# 1 244
  • София
Успокой топката, че съвсем изпусна контрола! Твоите в точно тази тема се отличават с простащина, дори вече не чета дали твоето име е вляво от тях - на 90% ги разпознавам.
Whistling

Общи условия

Активация на акаунт