Предложението за брак - не се случва на всяка

• 77 690
  • 1 481
  •   1
Отговори
# 1 290
  • България-Швейцария
О, да, определено! Добре си е изплела кошницата.  Laughing
Освен ако не е наследила и дългове, което е доста по-честият случай Mr. Green

# 1 291
Мдаа, ето че темата всъщност е за финансовата страна на брака. Което е разбираемо, бракът е точно това - договор. Добре, че фанфарите за разни брачни сантименти останаха някъде назад в темата.  Grinning

Бреййй, не мога да публикувам...

# 1 292
  • София
Има давност за този иск, така че може и да е късно вече. За размишленията - лично твои работи са си, но ти желая успех във всички случаи.
Ама той човекът си е жив и надявам се здрав - не искам да го вкарвам в гроба, нито го мразя, нито нищо. Просто питах евентуално след смъртта му дали мога да имам някакви претенции. Ако щеш вярвай, днес за пръв път ми хрумна, че някой ден мога да си търся правата на законен наследник.

# 1 293
Ееееееееееееее, бах ти тайните пари събрани - за цял апартамент, доста ще да е покрил  Joy При нас няма такава опасност!...

Е, то повечето нямат по 20 наследствени имота, така че и другия случай не е валиден при всеки, говорим на теория Simple Smile
А при съсобственост, мъжът ти може по всяко време да си продаде неговата част, ако ти нямаш пари да я купиш, ще имаш съсобственост с някой непознат.
Всичко се случва, дано не ни идва до главата Peace

Мдаа, ето че темата всъщност е за финансовата страна на брака. Което е разбираемо, бракът е точно това - договор. Добре, че фанфарите за разни брачни сантименти останаха някъде назад в темата.  Grinning

Напротив - от последните страници излезе, че именно за да не им вземе (любимият) имотите, не искат да сключат брак с него  Peace

# 1 294

Те и безбрачните сантименти са същите Laughing

# 1 295
НАд, Надеждата крепяла човека, но реалността около мене показва съвсеееем други неща.

Така че...

Човечева, ти ме разби! Laughing Laughing

# 1 296
  • София
Напротив - от последните страници излезе, че именно за да не им вземе (любимият) имотите, не искат да сключат брак с него  Peace
А това лошо ли е  newsm78
Моите имоти са от баба ми и дядо ми. Мислиш ли, че е редно да ги подаря ня някой, различен от детето ми  Grinning

# 1 297
Е, че то за чудене ли е. С брак, без брак, все трябва хляб и покрив, тъй че е нормално всички да се вълнуват от финансовата страна.

# 1 298
А това лошо ли е  newsm78
Моите имоти са от баба ми и дядо ми. Мислиш ли, че е редно да ги подаря ня някой, различен от детето ми  Grinning

Нищо не съм казала, просто отгворих на ироничното подхвърляне на temida, че гледат имотите Simple Smile

# 1 299
Те и безбрачните сантименти са същите Laughing
Та, къде, викате е смисъла на брака? Да обобщим най-сетне предлагам.  bowuu

# 1 300
  • София
Има и други разлики.
При арест, например, на мъжа, жената, която е без брак няма правата на роднина - за свиждания и пр.
Да, а комисията Кушлев няма да запорира имуществото му/и.
А моя приятелка съвсем успешно си ходеше на свиждания с актовете за раждане на трите си деца и следователят без никакъв коментар я записа във формуляра "съпруга".
Хич не бери грижа за свижданията.

Flip , в такъв случай хората в брак са по-ощетени - при тези без брак ....

Не, Юличка, нищо подобно.
Няма универсална застраховка за всички житейски изненади. Лоши.
Мога да посоча реални житейски примери за брака като негатив и липсата на брак пак като негатив. И обратното.
В случая с моите роднини, бракът отне наследството на детето и то отиде в съвсем чужди хора, не желая да ви ядосвам, но втората съпруга на практика се разпореждаше с наследството от името на мъжа си и малолетната му дъщеря, тя беше адвокат и си осигури един много охолен живот и наследство за децата си.

В случая с моята приятелка, нищо, че имат брак, семейните активи са изцяло в една много печеливша фирма, която НЕ влиза в СИО и приятелката ми се оказва с 5% собственост, но 50% задължения. Бракът нищо не означава в този случай, ако я сполети изненада и мъжът и спонтанно се насочи другаде, извън семейството си.

# 1 301
 Имотите от баба ти и дядо ти не ги делиш със съпруга, защото са наследство. Наследството не е общо имущество на съпрузите. Същото важи и за имоти придобити преди брака.

# 1 302
Всички ги гледат, естествено. И не само имотите, и другото.
След цветята и фанфарите следва и друго. И ако не е подплатено с финансова основа, любовта, пуф, лека полека си отива. И брачна, и БЕЗбречна.

# 1 303
  • София
Flip, ами ако баща ми е прехвърлил имотите си на втората си жена чрез покупко-продажба, не следва ли да духам супата като законен наследник?  Mr. Green

# 1 304
  • София
Е... пак извъртяхте темата...

Предложението за брак - не се случва на всяка, не ми звучи като, моето си е мое и не си го давам Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт