Предложението за брак - не се случва на всяка

• 77 645
  • 1 481
  •   1
Отговори
# 1 305
Да, а комисията Кушлев няма да запорира имуществото му/и.
А моя приятелка съвсем успешно си ходеше на свиждания с актовете за раждане на трите си деца и следователят без никакъв коментар я записа във формуляра "съпруга".
Хич не бери грижа за свижданията.

Аз пак нахално ще питам, понеже не ми се чете назад.
Някой в кома - кой взема решенията? За всичко - от начина и мястото на лечение до това дали да се дръпне шалтера?

Имотите от баба ти и дядо ти не ги делиш със съпруга, защото са наследство. Наследството не е общо имущество на съпрузите. Същото важи и за имоти придобити преди брака.

Докато си жив, да. Ако те блъсне ТИР-а, не. Наследява ги другият в брака, нищо че не са СИО.

# 1 306
Ееееееееееееее, бах ти тайните пари събрани - за цял апартамент, доста ще да е покрил  Joy При нас няма такава опасност!...

Е, то повечето нямат по 20 наследствени имота, така че и другия случай не е валиден при всеки, говорим на теория Simple Smile
А при съсобственост, мъжът ти може по всяко време да си продаде неговата част, ако ти нямаш пари да я купиш, ще имаш съсобственост с някой непознат.
Всичко се случва, дано не ни идва до главата Peace

Мдаа, ето че темата всъщност е за финансовата страна на брака. Което е разбираемо, бракът е точно това - договор. Добре, че фанфарите за разни брачни сантименти останаха някъде назад в темата.  Grinning

Напротив - от последните страници излезе, че именно за да не им вземе (любимият) имотите, не искат да сключат брак с него  Peace

А при развод - мъжът няма ли право да си продаде частта на чужд човек?

# 1 307
Е... пак извъртяхте темата...

Предложението за брак - не се случва на всяка, не ми звучи като, моето си е мое и не си го давам Mr. Green
Да речем, че се опитах да изляза от и без това ненужните релси на темата, зададени, апропо, маааалко провокационно. Wink

# 1 308
Flip, ами ако баща ми е прехвърлил имотите си на втората си жена чрез покупко-продажба, не следва ли да духам супата като законен наследник?  Mr. Green
Ще я издухаш ако е прехвърлил ПРЕДИ да сключи брак с нея. Ако човекът е решил да нямаш, начини има много да го постигне.

# 1 309
  • София
Е... пак извъртяхте темата...

Предложението за брак - не се случва на всяка, не ми звучи като, моето си е мое и не си го давам Mr. Green

Е, след 87 страници няма как да не се е извъртяла темата  Grinning Скубането на коси по повод заглавието мина на първите 50 страници, сега се мятат миризливи бомби за друго...

# 1 310

Някой в кома - кой взема решенията? За всичко - от начина и мястото на лечение до това дали да се дръпне шалтера?
Имаше такъв случай в преди две-три години и много се шумя ако си спомняте. Жената претърпява катастрофа, бременна е и изпада в кома. Израждат децата (близначета), но бащата на децата (брак няма) има някакви много трудни за доказване права над тях. Още повече, че беше и чужденец.
Абе всичко се случва, от гадост по-голяма.

# 1 311
  • София
Ако човекът е решил да нямаш, начини има много да го постигне.
То същото и аз твърдях, тъй че не се учудвам!

# 1 312
  • София
Да, а комисията Кушлев няма да запорира имуществото му/и.
А моя приятелка съвсем успешно си ходеше на свиждания с актовете за раждане на трите си деца и следователят без никакъв коментар я записа във формуляра "съпруга".
Хич не бери грижа за свижданията.

Ако не си съпруга- не си ти.
Най-близкия родственик.

Жаве, за владението е дълга и широка.
Говорихме подробно в една тема май на самурайка беше за имотни въпроси и Джуди и май Флип беше другия юрист, който имаше практика по темата и много подробни разяснения даде.
Ако ти стои такъв казус, ще потърся и ще ти линкна.

# 1 313
Нека някой експерт в областта да направи обобщение, та да дам спокойно игнор на тази тема.  Praynig

# 1 314
Нека някой експерт в областта да направи обобщение, та да дам спокойно игнор на тази тема.  Praynig
Моли се да сте живи, здрави и да се обичате дълги години. Пък с брак или без брак - на кого му пука.

# 1 315
  • София

Омъжените се чувстват много засегнати, че неомъжените имат наглостта да се поставят на равна нога с тях.

Неомъжените толкова упорито убеждават омъжените, че хич не им пука какво те, омъжените, си мислят за тях, че чак да се зачудиш защо хвърлят толкова енергия да защитават неомъжения си статут.

Горе-долу това представлява темата от началото, а Chanel сигурно примира от кеф като Маджика де Спел над паричката-късметче.

# 1 316
  • София
Обобщението аз съм го правила много отдавна.
Дами, мислете.
Бракът не дава универсална защита и обезпечение.
Каквото и да решите, търсете начин да сте осведомени и информирани, защото изненадите не се случват само на останалите.
Не се колебайте да търсите адвокат за консултация при всички видове житейски решения от сериозен характер и ако нещо не е много както трябва в момента от тази гледна точка, не се колебайте да поискате смяна на статуквото във ваша и на децата ви полза.
Няма нищо срамно да се интересувате от имотния си и финансов статус.

Иначе пожелавам на всички любов и дълъг и щастлив семеен живот.

# 1 317
Аз да ви кажа, повечето ми омъжени приятелски двойки са го направили отдавна, когато са били, както се казва с по 5 стотинки в джоба, може би в една по-късна възраст човек мисли и за друго, но за тези около мен си е просто една луда стъпка напред, чисто импулсивно решение, ей така за забаление с любимия човек, която носи повод за празнуване  Simple Smile

А при развод - мъжът няма ли право да си продаде частта на чужд човек?

Ако си получила правата над детето, дори съдът да е присъдил половината на мъжът ти, 99% е сигурно, че ще останеш да живееш спокойно и самостоятелно там, докато детето стане пълнолетно.
Така е дори имотът да не е СИО.

Но нека потвърдят адвокатите, че не съм професионалист.

# 1 318
Аз да ви кажа, повечето ми омъжени приятелски двойки са го направили отдавна, когато са били, както се казва с по 5 стотинки в джоба, може би в една по-късна възраст човек мисли и за друго, но за тези около мен си е просто една луда стъпка напред, чисто импулсивно решение, ей така за забаление с любимия човек, която носи повод за празнуване  Simple Smile

И при нас беше така, както и с приятелите ни. Всички се бракуваха, защото го искаха и се обичаха. Вече имат и имоти, но всичко е с общи усилия, почти няма такива, които са имали имане преди брака и не може да се каже, че са се женили/омъжвали по сметка.
Днешната младеж не я знам как и защо се/не бракува.

# 1 319
Адвокатите тука ли са Laughing? Аз да използвам за попитам, не е във връзка с темата, но може ли сега от Глобул да ми звънят и да ми искат пари за една неплатена сметка от 40 лв .от преди 10г. и да ми казват че ще ме съдят Rolling Eyes. Тая карта я купих през 2001 и съм я ползвала само три месеца, после я изхвърлих, минах към друг оператор и така ми остана неплатена тая сметка, която съвсеееем съм забравила -10 г. са това  Rolling Eyes Не минава ли давност за толкова време? Те през това време не са ми изпращали известия. Сега се сетиха Thinking Кво да правя?

Общи условия

Активация на акаунт