Предложението за брак - не се случва на всяка

• 76 537
  • 1 481
  •   1
Отговори
# 1 350
Обобщение?    Laughing
Предложението за брак не се случва на всяка,но всяка го очаква.   Peace
И тия "Ама аз не ща....за какво ми е ....!"  може да минават пред мъжете.
Ама ние си знаем...   Mr. Green

От последните страници спор се оказа ,че повечето бракувани са се оженили по любов,с дрехите на гърба ,образно казано.Кви имоти,кви пет лева?!   Laughing

Имотите са причина да НЕ искаш да се жениш....Ама как тъй милУто ще ти взима имотите?
Че кой е той ,да има претенции....Ама ха...    Joy

Даааа,голяма любов цари при нежените......важно е да се запазят скъпоценните палати....   Joy
Мъжа....майната му на него!
Смяяяях!    Joy Joy

# 1 351
  • София
Да,така е !
Но ние си говорим за предложението за брак,а не дали или не да сключим такъв,нали?
Аз споделих как разбирам нещата и как всичко си има разумна и времева организация .
Аз пак не разбрах:
При сключен брак кое е по-изгодно-вдовица или разведена? Tired Tired Tired
Ужас-как ви идват на ума такива направо недоумявам!
Аз днес като Жози съм в отпуска по болничен и досега спах с детето  да ми отмине темпераурата,но вие фермани сте изписали за нещо толкова красиво и  просто-едно предложение подплатено с любов и носещо много символика и семантична окраска.
Танче, изприказвахме го това предложение преди година време, аз даже препрочетох купища класика, заради Андариел и тази тема и ти беше тази, която я изрови от архива, за да си приказваме пак по нея.
Нямам нищо против, аз отдавна споделих мнението си по въпроса, можеш да се върнеш в началото и да го прочетеш, ако те интересува.

# 1 352
  • София
Краси, пак ли наново ще си мерим простотията!
Поспри се, излагаш се.
Жалко, че не си успяла да осмислиш няколкото интелигентни поста по-назад в темата.
Държиш се като слънчасала. Според теб нормален ли е постът ти? Нито иронията ти се удава, нито великите умозаключения, нито нищо...

# 1 353
Аззи- Laughingи аз се съсредоточих върху четене тези дни, но не на форума,та се извинявам ако казвам вече повтарящи се неща.
Но това е моето мнение:)
Не съм чела многото страници само споделям как разбирам аз нещата.
Иначе и аз не мислех ,че някога ще се омъжа и избягвах брака като "дявол от тамян" но подходящия мъж се появи .....

# 1 354
  • София
Всъщност, темата е много поучителна и едно предложение за брак, спонтанно, истинско и идващо от сърцето на един мъж ще остави незабравим спомен за една жена и ще бъде за нея един наистина много специален момент, дори и да не се е омъжила за този човек.

# 1 355
Аз, като омъжена жена със законна халка и годежно диамантче на пръста, стигнах до извода, че доста омъжени жени тук са извадили невероятен късмет, щом изобщо някой им е предложил брак.Честито на тях и моите съболезнования на мъжете им.

# 1 356
Всъщност, темата е много поучителна и едно предложение за брак, спонтанно, истинско и идващо от сърцето на един мъж ще остави незабравим спомен за една жена и ще бъде за нея един наистина много специален момент, дори и да не се е омъжила за този човек.

bouquet
Аз, като омъжена жена със законна халка и годежно диамантче на пръста, стигнах до извода, че доста омъжени жени тук са извадили невероятен късмет, щом изобщо някой им е предложил брак.Честито на тях и моите съболезнования на мъжете им.
plus 1 Laughing

# 1 357
  • където ми харесва
Страхотен пост  bouquet

Краси-не съм чела по-малоумно мнение от зряла жена в този форум. Извинявай, ако се чувстваш засегната, но заставам зад думите си на 100%

# 1 358
Значи, да обобщя:
 Предложението не се случва на всяка. Прекрасно е, когато желаният мъж те помоли по вълнуващ , интересен и романтичен начин. Това означава, освен всичко друго, че любовта му е над материалното (освен ако бъдещата невеста не е по-богата).
 Но съвременната жена трябва да си опича акъла и да прецени трезво дали бракът или безбрачието с този мъж могат да и донесат повече ползи и по-малко вреди. Може да се консултира предварително с адвокат... и дори може да предприеме мерки, за да ограничи щетите. И, ако трезво е преценила, че бракът я устройва, тогава приема на драго сърце.
  Ако пък безбрачието е по-подходящия от разумна гледна точка вариант, откланя предложението с мотив, че любовта е по-важна, че е само на мама и татко, че не желае да бъде нечия жена все едно е нечие куче...
Прекрасно обобщение, благодаря!  bouquet
Изводът, който направих лично за себе си е, че съвсем правилно не съм се бракувала с мъж, който не е наследствено богат, а всичко сме придобили двамата съвместно.
Ако бях получила предложение от роднина на Рокфелер, щеше да е фатално грешно да му откажа брак.  Wink

# 1 359
На Мечо обичта ,  за какво да се засягам?   
 Моят пост е САМО сбито ПОВТОРЕНИЕ  на това ,което са написали някои потребителки!    Grinning
Така че ,не се сърди на вестоносеца....    Mr. Green

Може би вие трябва да помислите повече следващия път ,преди да напишете,че не се жените ,за да не ви отнемат имотите.

# 1 360
  • където ми харесва
На Мечо обичта ,  за какво да се засягам?   
 Моят пост е САМО сбито ПОВТОРЕНИЕ  на това ,което са написали някои потребителки!    Grinning
Така че ,не се сърди на вестоносеца....    Mr. Green

Може би вие трябва да помислите повече следващия път ,преди да напишете,че не се жените ,за да не ви отнемат имотите.

Аз не съм споменавала абсолютно нищо за никакви имоти, така че не насочвай това към мен...
И в крайна сметка, това не е сбито повторение на написаното от другите потребителки, а твоя интерпретация на постовете им.

# 1 361
Бях си обещала да не влизам в темата, но наистина съм потресена от разсъжденията на хоракоито май са объркали епохата, когато са се раждали.
Ами, глупости, сбъркали епохата...дори в средновековието в западна Европа масово е имало селяни, които са живеели без църковен брак. Още тогава хората от народа са живеели по-просто и по-обикновено, не са се женили в църква, но са си били мъж и жена. Благородниците пък задължително са имали официален брак. И сега ако се замислите ще видите, че е така. Хората от народа не се женят за разлика от богатите и имащите власт известни хора в обществото. Така че никой не е сбъркал епохата, от край време светът е такъв.
И с тези простовати крепостни селяни ли да се сравним сега?
Или и сега казваш,че се женят само богатите и заможните? Обърках се вече.
То реших да прочета назад,а то още по-голяма каша станало.

# 1 362
О.к. ти не си писала ,извинявай.    Peace
Но нали не очакваш сега да ти цитирам постовете, в които пишеше как не се женят ,защото ако .....
Ако имаш време ,върни се и чети!
Направо директ си го написаха....нищо не съм интерпретирала.
Освен разликата в тона може би.....аз го приех и го написах иронично,а те бяха ,ама съвсем сериозни, че не желаят да останат измамени в някакъв бъдещ момент.

Извинявай ,ама за мен е супер цинична ситуацията:Мъжът ,когото уж обичаш ,готова си да му родиш дете, ти предлага сърцето ,живота си и всичко свое,а ти седиш и мозъкът ти щрака....Ааа,ама как да се оженя за него?!Ами имотите ми?Ами ако се разведем....
За някои може и да е нормален подобен начин на мислене.
Аз обаче не го свързвам с понятия като любов,семейство,деца.
По-скоро лъха на ужасно сметкаджийство:Моето си е мое,твоето-общо!

# 1 363
Танче, кое не разбра, душко? Grinning
Права е Оти, женят се богатите и заможните. Даже и брачни договори сключват помежду си. За да може да си изпият кръвчицата взаимно при развода.
Простолюдието пък не сключва брак, освен ако не планират да принудят законово другия да ги "носи на гръб" или да докопат наследствените му имоти. Това за сегашно време.
А през комунистическо време пък живеенето без брак беше престъпление - конкубинат, та хората са били принудени щат не щат да се женят. Да е в тон с комунистическия ни морал.

# 1 364
Аха,не съм съгласна де,но ОК!

Общи условия

Активация на акаунт