СЕПТЕМВРИ - тема 33 - Коледна

• 25 753
  • 737
  •   1
Отговори
# 435
Аз не съм му давала прясно мляко-нито кремчета,нито грис, нито мляко с ориз. само кекс,правен с прясно мляко е ял.
Е,аз трябваше да напиша че въпросът ми не се отнася към кърмачки-ветеранки  Grinning,вие много кърма поемате,а аз като нямам трябва някви алтернативи за течности Grinning
Че то какво общо има  Rolling Eyes
Аз не съм давала, щото имахме съмнения за АБКМ до 1г )заради АД), внимателно го захранвах заради алергията,която прояви към картофа, после имах да въвеждам по-важни храни от прясното мляко, после някоя хрема, ваденен а зъби (все неподходящи за въвеждане на нов вид храна моменти) и така....

# 436
Правя грис с прясно мляко.

Кафявата захар не е по- полезна от бялата. Само вкусът е по- различен.

Най- големият ми дерт е изхранването и мисленето на меню за седмицата. От там нататък каквото дойде (за къщната работа). Приятно и уютно ми е да свети всичко, но не се получава ако не се съберат 4 почивни дни.

Последна редакция: пт, 07 яну 2011, 23:58 от Niki1

# 437
  • София; Дружбето
Мляко - от кутията, си пие само леко стоплено, но не по много; мляко с грис постоянно закусва, кремчета разни. Ама тя кака му му го въведе отдавна, та не съм се чудила кога и как да му предложа Mr. Green

# 438
  • София
Арчитааз мисля да пробвам различни АМ, докато му хареса...Мога да кажа, че Ангел си се отби...Никакви напъни и опити от моя страна не го впечатляват...Та днеска една приятелка ми каза, че имало на ХИП някакво мляко с ванилия, дето децата го харесвали...та ще се пробвам с  него. Не смятам, че прясното или киселото мляко са достатъчни на този етап...Иначе прясно Ангел е пил няколко пъти - затоплям и давам. ПРедпочитам кисело да яде и айрян. Днеска сутринта след опити да набутам цица, Ам с малко нескуик...си пийна един данон за пиене...от кофичката останаха има-няма 50 80 грама...
Количество течности не измервам, защото пие със сламка...а и досега като цокаше не съм се замисляла, колко поема...щом пампите са мокри, значи  е оки...Иначе не подслаждам нищо...пие детски сокове, айрян, вода..Чайове не съм давала, точно  защото съдържат захар...
Прясното мляко - май дей 3,6%

# 439
Аз не съм му давала прясно мляко-нито кремчета,нито грис, нито мляко с ориз. само кекс,правен с прясно мляко е ял.
Е,аз трябваше да напиша че въпросът ми не се отнася към кърмачки-ветеранки  Grinning,вие много кърма поемате,а аз като нямам трябва някви алтернативи за течности Grinning
Че то какво общо има  Rolling Eyes
Аз не съм давала, щото имахме съмнения за АБКМ до 1г )заради АД), внимателно го захранвах заради алергията,която прояви към картофа, после имах да въвеждам по-важни храни от прясното мляко, после някоя хрема, ваденен а зъби (все неподходящи за въвеждане на нов вид храна моменти) и така....
ир,аз имх предвид прясното мляко да е вместо сок или вода,не да махам АМ Grinning
Не съм го написала разбираемо....В смисъл,че аз ако кърмех и  то толкова често,колкото ти нямаше да се замислям за прясно мляко,което нали не е сигурно колко е прясно и така....В смисъл,че моите притеснения са за течностите,ако суче денонощно съответно няма да има нужда от други и така.... Grinning
Емир,аз имх предвид прясното мляко да е вместо сок или вода,не да махам АМ Grinning

Последна редакция: пт, 07 яну 2011, 21:32 от ar4ita

# 440
Арчита, разбрахме се   Peace

Моята племенница , след като спря са суче, не пое никакъв вид мляко - Ам отказа всякакви видове, кисело също. Остана да пие някакви млека за пиене, плодови разни и това е. Никой и нищо не може да я накара.

Еми, психически беше ли/ готова ли си за тази "раздяла"?  Hug

# 441
..Та днеска една приятелка ми каза, че имало на ХИП някакво мляко с ванилия, дето децата го харесвали...та ще се пробвам с  него. Не смятам, че прясното или киселото мляко са достатъчни на този етап...

и с шоколад има  Laughing
И аз смятам така, че даже и до много "умното" заключение, че кърменето трябва да е до 2 години (без това да значи "дългокърмеща"),  обаче реалността е доста по- различна.
Давам кашкавал, сирене, сутрин задължително кашите уж с витамини (oatmeal) за бебета и тодлъри.

# 442
  • София
Арчита ми незнам...води се по детето, нали са му мокри пампите... newsm78 Педката беше казала, че най-добре си е вода да се пие, дори и соковете не са за предпочитане...Другото, което си спомням, е че не е добре големи количества вода, защото при малките деца се натоварват бъбреците...Мисля си, че около 1 - 1,5 литър храна е оки...супи, каши, течности...Немога да си представя детето да пие 2 литра вода + останалата храна  newsm78
Атракция ами горе долу си бях подготвена, като го гледах как намалява кърменията, го очаквах, но все се надявах да останат поне нощните...Имам още кърма, цедя леко да облекча, пък ще видим...Ако нещо през нощта се събуди и иска да цока, пак ще се пробвам, но сутрин тотално отказва....То всъщност му бяха останали две кърмения в 1 и в 4 5 часа...Но добре си цокаше....
Niki1   с шоколад няма да купя...рано ми се вижда...то има и някакви шоколадови каши...

# 443
Направих чай,леко подсладен-избяга на другия край на креватчето Mr. Green
Спал е от 1до 2.30следобяд и още не иска да ляга диването-сложа го да легне,то скочи веднага....Вече около 20 пъти така,отказвам се Sad
Мнооого далече сме от 1-1,5литра на ден....Супи не яде,каши само в бурканчета и рядко цяло бурканче-предпочита сухоежбини и той да си ги яде-кашкавал,сандвич някакъв,сиренце,бисквита....

# 444
  • София
Ми аз го написах така, но си спомням, че едно от условията за захранване на бебето е като почне да цока повече от литър кърма...Ако приемем,  че заместено  хранене се води  с бурканче от 190 200 220 гр, горе долу някакви такива с/ки си правя....Може и да не съм права... newsm78

# 445
Ами и аз давам прясното мляко направо от кутията. И шоколад проядохме покрай празниците и каката  Embarassed
Водих ги на доктор и двамата, на АЛекс му е леко червено гърлото, ще пие Бромхексин, Калциев глюконат и виброцил за сополите. До понеделник, тогава - пак на преглед. На Невена изписа АБ, за всеки случай, ако продължи да вдига Т. Одеве беше с 37,4. Оф, не знам, не ми се иска да пие пак АБ, миналата седмица пи... Сега се чудя да го купя ли или да задържа до понеделник... Отделно след 2 пълни дни лечение с капки ушите пак си я болят доста, та май ще се наложи да го взема пустия АБ...
Свекърите идват утре на гости, казах на мъжа ми да се обади свекървата да си вземе лекарства и да поостане другата седмица, правя си разни сметки, и аз не знам още какви...
Еми, и Фризо 3 е ванилово. Аз също съм на мнение, че киселото и прясното мляко не заместват АМ, поне до 2 години си е хубаво детето да го пие, а другите млека са помежду другото...

# 446
Миринда: заведи я на УНГ, той да прецени дали сте за атибиотик. Peace Бързо оправяне и на двамата.

Аз днес я водих Зоята първо при педи, после тя ни изпрати на УНГ, че видя възпалено едното ухо и да я погледне и той. Снощи вдигна почти 40 градуса, не мога да я сваля почти час с хексалгин и компреси. Днес си легна с  38,4, направо песен ми се вижда такава температура сега. Педиатърката каза, че е вирусна инфекция, то като няма какво да кажат и такава диагноза лепят! ooooh! Гърлото е леко червено, хрема прозрачна и не е обилна. Н е е за антибиотик според 2-мата лекари. От къде се взе тази висока температура? newsm78 Дрогирам Лора с вит. Ц и Осцилококциум и се моля да не прихване, че преди 10 дни се оправи. Ама така е, редуват се ooooh!

Миленка: много се радвам за Оля, лека бременност и здраво бебче и желая Heart Eyes Hug

И не на последно място: ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИТЕ НИ ИМЕННИЦИ! ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ!    bouquet  bouquet  bouquet

# 447
Добро утро Simple Smile

Мерси, Галя  Peace дано мине бързичко на Зоя и Лора да устиска Simple Smile

Свилен от 2 дни ми отказва храна, кара почти само на кърма. Суче като пеленаче и се засища с кърмата. Как не се затопли да го изведа, че така все сме лепнати Simple Smile

# 448
Добро утро!
При нас пък ми се струва топло,та ще излизаме,че в къщи полудява дивчо. GrinningСега за 1 минута-докато му направя млякото и беше обърнал гардероба.Трябва да му готвя а не се сещам какво..... newsm78

# 449
  • София
Добро утро мацки!
Арлина...и вие май влязохте в някаква серия...да минава бързо... Hug
Ще водя Кати на английски...и ако Ангел е на кеф ще излезем, че днеска скокна в 4, натиснах го и спа до 8...та ще се обърка режима...

Общи условия

Активация на акаунт