Кухните - 35 тема

• 79 081
  • 743
  •   1
Отговори
# 150
Подобно изпълнение (корпус ПДЧ + масивни вратички)  можеш да видиш ТУК - снимки 4, 11, 12, 15, 28, 41, 78, 84.

Успех с кухнята!
И... чакаме снимки!  Peace
Кухнята трябва да е светла, но не бяла. В никакъв случай тъмен масив или прекалено орнаментиран. Примерно от твоя линк 23/24 ми харесва, може би 60-63 и 76/77. Иначе аз функционалността на шкафовете съм я измислила, даже със запитването изпращам моя схема за по-лесна комуникация по мейла Laughing Аз "мебелни идеи" мога да давам, първата ми кухня е П-образна, две от страните й са свободно стоящи и заема около 2,10 на 1,80 Crazy Laughing

Здравейте, да попитам за идеи и тук, виждам че имате доста повече опит. Аз съм още в началото на мисловния процес.

Имаме малка на площ кухня, в която един пльоснат комин разделя едната стена на две равни части. Отказах се от мисълта да го избивам. Сега мисля как мога да направя една хубава модерна кухня около него.
Ето как изглежда кухнята в размери и моите първоначални нахвърляни идеи.
Реших, че ще е по-добре да използвам по-дългата стена от 2.40м, но се чудя как да оползотворя тази ниша в ъгъла до комина. Той стъри напред 80 см, което не е малко. Дали една ъглова мивка би била удобна? Съвсем в дъното не знам какво да забутам.
По-развит вариант с повече плотове би бил този, но не знам дали няма да стане много нагъчкано. Накрая трябва да успея да събера миялна, хладнилник и печка, 2 котлона и плот с мивчица.
Искам да ми остане място и за малка масичка, овална може би, която да събира до 3-ма овека.

Виждам, че с Таня харесваме еднакви модели от линка горе. Ъгловото горно шкафе на 23 например много ми допада. Ще се радвам ако имате идеи за тази ниша при комина.

# 151
minimo можеш ли да пуснеш снимки. Може и да си пускала ама сега не се сещам.
Аз също съм се спряла на лак за горните шкафове, но цвят крем , а за долу нещо тъмно кафяво.

ОК> ще пусна тези дни.

# 152
D ana, добре си ги намислила нещата на пръв поглед, но миялната не трябва ли да е до мивката? Ако е от малките под нея, а от големите, отстрани, но в непосредствена близост?
Ако размениш обаче печката с миялната, дали може? Моята дизайнерка скоро ми обясняваше по термо незнамкакви си правила кой уред до кой не е добре да се слага, май печка до хладилник, но кой ли я слуша...

# 153
Емстерс, печката я сложих преди миялната, просто за да може аспираторът да има възможно най-кратък път до комина и да не минава през много шкафове. Но сигурно си права.

Може ли да ме ориентирате и как се процедира при такива кухни по поръчка? Първо трябва да се консултирам с дизайнер и после си търся фирма да я изработи или мога да разчитам и на едни майстори? Много съм боса още... Виждам, че давате добри отзиви за Димат Омега. Ще се радвам на препоръки, може и на лични.

# 154
А как така 2.80 линейни метра. Моята кухня е 1.40 широка на 2м дълга newsm78
2.80 линейни метра дължина са самите шкафове (долен ред 2,80 линейни метра и 2,20 линейни метра са горните, защото имам свободно стоящ аспиратор).

# 155
здравейте мами! Имам едно запитване, искам гърбът на моята кухня да е от ПРИНТ СТЪКЛО, та въпросът ми е знаели някоя мама на каква цена върви този материал и можете ли да ми дадете някакви сайтове в които го предлагат? Няма значение за кой град! Благодаря ви много, надявам се че все някой ще ми помогне!

Последна редакция: чт, 06 яну 2011, 19:50 от silvina83

# 156
Когато проверявах за това в един голям магазин ми споменаха , че принт стъкло с моя снимка върви 300лв на м2. Напиши и виж в гугъла излизат много фирми.

# 157
А как така 2.80 линейни метра. Моята кухня е 1.40 широка на 2м дълга newsm78
2.80 линейни метра дължина са самите шкафове (долен ред 2,80 линейни метра и 2,20 линейни метра са горните, защото имам свободно стоящ аспиратор).
мерси, значи и аз така да ги меря.

D_ana с каква програма си правила проекта?

# 158
С Ално. Peace
Но няма електрически уреди, затова използвам шкафове вместо тях.
Ако са ти стандартни разстоянията, на мен на Нолте повече ми хареса.

# 159
D_ana, в Алното има електрически уреди. Миялната машина и фурните са вградени, а отделно има свободно стояща пералня и хладилник. Например, избери шкафове на 60 см, след това избери - base unit for built under oven и на 3D ще ти излезе печка с плот.

# 160
  • Стара Загора
Гери, точно това имах предвид като писах, че поставката за чинии е подвижна. Можеш да я извадиш, да я преместиш на дясно и да ти бъде удобно.
О, благодаря ти.
Би ли погледнала, твоя такъв ли е?
http://www.fast.bg/product/4058/lider-l-4053-sushilnik-za-chinii-.html

Да, подобен - размерите на този са по-малки, но като цяло е същия.

# 161
D_ana, в Алното има електрически уреди. Миялната машина и фурните са вградени, а отделно има свободно стояща пералня и хладилник. Например, избери шкафове на 60 см, след това избери - base unit for built under oven и на 3D ще ти излезе печка с плот.

Мерси, намерих ги. Ето това и това успях да сътворя що годе успешно. Горните шкафове има да се още напасват. Приложимо ли е според вас?
За да мога да събера всичко на едната стена, трябва миялната да е под мивката, печката да е 45 см и да няма работен плот.

# 162

Мерси, намерих ги. Ето това и това успях да сътворя що годе успешно. Горните шкафове има да се още напасват. Приложимо ли е според вас?
За да мога да събера всичко на едната стена, трябва миялната да е под мивката, печката да е 45 см и да няма работен плот.

Аз съм далеч от мисълта да давам съвети  Wink , но не бих сложила големия шкаф отдясно на колоната - много ще затвори пространството. Може или плот с долни и горни шкафове или отгоре само открити етажерки. А какво се случва от другата страна на комина? Не се вижда...

ПП Сега видях размерите  Peace В този случай бих сложила един хубав свободно стоящ хладилник вдясно. Така ще остане място за работен плот - не може съвсем без.

Последна редакция: пт, 07 яну 2011, 02:56 от Шанта

# 163

Този комин си е наистина огромен.С всичко което си начертала до сега, горе долу правилно си се насочила.Единствено ти е убегнало това че мивката ти се пада отчаси вътре в кьошето и няма как да миеш наполовина извита във него.

Предложението ми е.......
http://liubo2.snimka.bg/daily/g-p.541236.21992452.big
JPG-тата са няколко.На последното добавих входната част на аспиратора към комина.

Накратко:
Долни шкафове от ляво на дясно.Първо миална но на 450мм, не повече.До нея фурна на 600 (стандартно) следва мивка но не по голяма от 800мм.Шкафа на мивката е Г образен и доста дълбок.За него двойноотваряема врата за максимален достъп до вътрешното пространство.
Относно плота, съвет....двойка котлони и по къса мивка с цел минимално отнемане на работна част от кухненския плот.В чъголава част....където сега ти е мивката, съм добавил шкаф с полици върху плота за разни неща(много навътре се пада и според мен малко от малко това ще върши работа).Това го направих понеже има и ограничение от 600мм - размера на плотовете!
Горни:
Врата на 480мм, до нея аспиратор 600мм до нея още една на 480мм и оттам към кьошето останалото но с вертикално отваряеми врати за улеснение в ровенето (и все пак определено ще е неудобно)
Връзването на аспиратора към комина, посредством имитация на шкаф Г в най горната част на сегашната мивка.Хладилника полувграден а коминското тяло облицовано.Горните шкафове максимално високи понеже в долните нямаш никакво място.

Според мен място за маса и столове няма.Имай в предвид че там където си сложила масата доколкото разбрах има врата на 700мм.Отбелязал съм пространсвото което и е нужно за да се отваря.

# 164
  • Русе
Любо, забравил си микровълновата Simple Smile. На мен много ми харесва твоя вариант, не знам обаче дали все пак не може първо да е печката и после миялната и мивката, за да има малко работен плот между мивка и печка, а микровълновата бих я пъхнала в тази ниша, зависи и какво и е отварянето, ако имате вече. Моята се отваря надолу и е много удобна за този вариант. А горните шкафове, които се отварят нагоре - хоризонталните дали ще има място да се отварят така  newsm78.

Общи условия

Активация на акаунт