Кухните - 35 тема

• 79 110
  • 743
  •   1
Отговори
# 195
Незнам дали е изпълним вариант  Wink
печката, ммикровълновата и хладилника - отиват по нишите. Котлоните върху шкаф, мивката и миялната - отсреща. Но така от дългата стена ще може да се ползва само още 1,20 м, за да има достъп до хладилника...

# 196
печката, ммикровълновата и хладилника - отиват по нишите. Котлоните върху шкаф, мивката и миялната - отсреща. Но така от дългата стена ще може да се ползва само още 1,20 м, за да има достъп до хладилника...

Шанта, много се радвам на такива разчупени идеи.  Hug Пробвах го веднага. Теоритично би станало без проблем, даже място за танци ще има по средата  Flutter, ако не беше масичката, която искам да събера. Няма просто къде да я сложа ако не в кухнята.

(Теб те знам от немската тема.  Wink)

# 197
  • Стара Загора
Здравейте
преди време питах в тази тема ,за отзиви на Полиглос плоскости,но никой не ми отговори....пак ще подбутна питането ,моля ако някой е ползвал тези плоскости,моля да сподели
http://eso-06.com/polygloss.php
в фирма където работят с тях ,казаха че са суппер гланц,и че са много поиздържливи и не се дерат лесно.От прочетеното в тази тема разбрах,че гланц препоръчвате най-вече за горните вратички,именно поради това че лесно става на деруги.
Благодаря ви предварително   bouquet

# 198

Аз бих изтеглила напред уредите - да дойдат на нивото на колоната, защото има вероянтост да имаш проблем с отварянето на вратите, освен ако стените не са ти перфектно равни и вертикални.
Извинявам се, ако е казано някъде, но не съм чела подробно, но искам да попитам каква е ширината на тези ниши?

# 199
Ширината е 70см, дълбочината е 80см.

# 200
Аз искам да попитам възможно ли е изобщо да се намери кухненска мивка за вграждане ПОД плот ДО 300лв.? Blush

едит: И да питам възможно ли е да се вгради абсорбатор в хоризонтален шкаф по-широк от 60см, например 80см, но абсорбаторът да си е по тесен (60)? Не искам вертикален шкаф само заради него...не сикам и да е невграден..
За мивката гледай да е микролен, че по-лесно се обслужва.

# 201
Ширината е 70см, дълбочината е 80см.
Значи ще трябват бленди или ще останат луфтове, в които ще се събират боклуци.
По-удобно ще е и за ползване, ако ги изравниш.

# 202
привет на всички!
гледам че сте на вълна проекти на кухни, можете ли да погледнете моя и да кажете ако имате забележки, че вече трябва да я поръчвам.
http://cyfka.multiply.com/photos/photo/4/19
http://cyfka.multiply.com/photos/photo/4/20
http://cyfka.multiply.com/photos/photo/4/18

забележка: съдомиялната е 45см, вдясно от мивката, напълно вградена

Като ти гледам проекта, в мен веднага възниква въпроса защо не си наредиш кухнята на стената с хладилника? Може мивката да ти е преди хладилника. Така спазваш правилото мивка, хладилник, печка. От другата страна според мен и масата ще седи по добре.
Котлоните и фурната най-добре центрирай, защото така е много не удобно.
И помисли за по-голяма миална. Тази е много малка. Моята е за 13 комплекта и ми е малка. А сме 3-ма.
Мислила съм вариант да разположа кухнята от другата странам, но ВиК-то ми е на тази стена, даже излиза от тоалетната точно в ъгъла където съм сложила мивката така че трябва да се съобразявам, печката мога да я разположа единствено на усвоената тераска, така че нямам много варианти.
А какво имаш впредвид под центрирани котлони, че не успях да разбера? Моите ще са двойка и ще са центрирани над фурната. А иначе кухнята наистина е много малка, 3 на <4 метра като имам и стенички по 30 см заради терасата.
А да попитам нещо друго. Кухнята ще е с цвят калвадос, плота и гръбчето ще са светло бежави, пода и той е много светъл, имитация на паркет. Дограмата е цвят махагон. Мислите ли че ако сложа врата с цвят като дограмата ще затъмня много стаята? Другия вариант на който съм се спряла е бели врати.
И още нещо. Колко трябва да висок шкафа който е с повдигащ механизъм, за да има 2 рафта- 38 см дали са достатъчни - ще се използва за чинии. И дали ако на тераската шкафа е до тавана (тавана там е по-нисък от другия и горния шкаф ще е 75 см висок при 55 см разстояние между долен и горен шкаф) Ако направя горните шкафчета с 3-5 см по-високи от този на терасата, дали ще стои грозно, че ако е 75 см ми се струва че ако имам 2 шкафа с повдигащ механизъм един върху друг с по две рафтчета всеки, разстоянието между рафтчетата ще  е много малко и ще е неудобно

май малко дълго стана Crazy

Последна редакция: сб, 08 яну 2011, 16:41 от цъфка

# 203
  • Русе
А да попитам нещо друго. Кухнята ще е с цвят калвадос, плота и гръбчето ще са светло бежави, пода и той е много светъл, имитация на паркет. Дограмата е цвят махагон. Мислите ли че ако сложа врата с цвят като дограмата ще затъмня много стаята? Другия вариант на който съм се спряла е бели врати.

Аз да кажа за цвета Simple Smile. Сегашната ни кухня е като цяло калвадос, вратичките са синьо-дюс с мдф профил калвадос, плота и гърба са калвадос, дограмата ни е махагон, който е почти като калвадоса. Ламинатът е африканска череша сафари, което е не е тъмно, но доста червеникаво. Вратите ни сега са бели, но те са останали от преди, нямахме средства да ги сменяме. А в къщата ще бъде горе-долу същото положението. Кухня-хол-трапезария ще бъдат с основен цвят калвадос- череша в тези нюанси, паркетът няма да е от най-светлите, дограмата ще е същата като сега - дървена цвят махагон, вратите също. Малко дълго стана, но както разбираш за нас този цвят е добър, но предполага, че повечето хора тук ще ти кажат, че ще е малко тъмно. Аз обаче ще заложа отново на тези цветове, НО е предвидено сериозно осветление. То и сега е така. На кухня 6*2.4 кухня на тавана имаме две четворки осветление по 40В крушки, над кухнята имаме 4 лунички, една лампа над мивката и две на ширма. Разбирай, че пускаме почти всичко едновременно Simple Smile.

Айде стига, че пак се улисах в писането Simple Smile

# 204
А също съм за врати махагон.  Peace

Миоки, всъщност ще изгледа по-скоро така, като мисля хладилникът от дясно да е 70 см, за да изпълва изцяло нишата. В ляво шкафовете в ъгъла ще са свързани също с колоната.
Хладилникът мисля да го оставя вдлъбнат, за да има повече място за отваряне и да не пречи на масата.

# 205
  • София
  Някой може ли да ми каже успокоителите за шкаф с вратички, къде се монтират? По едно на вратичка ли и къде , до пантите, по средата или до края на вратичката? На мен най-разумно ми изглежда горе до пантата да се монтира, но да попитам. А да и тези които гледах са някакви сиви, дали се предлагат различни модели и цветове и къде може да проверя?
  Гледах и тези кошници с телескопични водачи на КентИмпекс, ще ми свършат принципно работа, но мадамата в магазина каза че изобщо не може да ми каже каква им е товаропоносимостта, нямали такава информация, а за мен това е доста важен въпрос. Знам, че на Блум нещата са доста по-скъпи, но там мисля че имаше максималното тегло, което могат да носят, някой може ли да ми каже дали има подобно нещо в асортимента на Блум?
  И последен въпрос, трябва ми съвет за кошчето за боклук... От къде мога да намеря сравнително голямо кошче с долно водене, което не е вързано за вратичката. Ако може да е с ширина макс около 27 см, ако няма подобни може да е за шкаф 60 см. Просто под мивката шкафа ми е с две вратички и ми се искаше да мога да отворя само едната вратичка и да издърпам кошчето.

# 206
А също съм за врати махагон.  Peace

Миоки, всъщност ще изгледа по-скоро така, като мисля хладилникът от дясно да е 70 см, за да изпълва изцяло нишата. В ляво шкафовете в ъгъла ще са свързани също с колоната.
Хладилникът мисля да го оставя вдлъбнат, за да има повече място за отваряне и да не пречи на масата.

Към D_ana ......
http://liubo2.snimka.bg/daily/g-p.541236.22004067.big
http://liubo2.snimka.bg/daily/g-p.541236.22004059.big

Обърни внимание на ъгловата вратичка(втората снимка).Задължително в твоя случай трябва да е двойноотваряема.

Aila............
http://liubo2.snimka.bg/advertising/kuhni-i-mebeli-po-individual … 2863.21307584.big
Другата възможност е да смениш пантите с такива които имат вграден омекотител.

# 207
  • София
liubo3 тоест трябва да се монтира максимално далеч от пантата, така ли? Ако е до пантата това проблем ли ще е?
Всъщност видях, че има подобни неща на Саличе, имаш ли отзиви за тях, доколкото си спомням обкова ми е такъв.... Откъде могат да се поръчат и каква ще е цената на бройка? По един за врата ли е необходим или по два?
Хм открих варианта на Саличе на това, при което само омекотителя се монтира в дупка в шкафа до пантата. Мисля че това ми допадна най-много като идея и ще пробвам този вариант. Като тук Simple Smile

Последна редакция: сб, 08 яну 2011, 19:11 от Aila

# 208
  • sofia
Аз искам да питам с колко по-скъп е техническия камък (за плот) в сравнение с термоустойчивия плот?  Thinking Ако дадете пример с цени, ще е супер! Hug

# 209
Аз искам да питам с колко по-скъп е техническия камък (за плот) в сравнение с термоустойчивия плот?  Thinking Ако дадете пример с цени, ще е супер! Hug
Грубо два, три пъти по-скъп. Зависи от дебелина, обработка, брой отвори и т.н.
На кухнята на сестра ми за термоустойчив плот ~600лв., технически камък и гръб лакобел ~1400

Общи условия

Активация на акаунт