Кухните - 35 тема

• 79 171
  • 743
  •   1
Отговори
# 360
http://geruniums.snimka.bg/properties/apartament.463458
а, трансформаторчето е в шкафа.
През една дупчица излиза шнорчето и кабела или пък през две  newsm78
 Peace
мерси !
 трябва ми нещо по-скрито, че ще е над мивката точно в средата на кухнята   Sad
чудех се за тези малките ключета On/Off или да е като ключ за лампа ама монтиран в дъното на шкафа, не знам и аз кое 6те е по-практично и по-красиво
 newsm78
цъфка,
За да включиш осветлението ще отваряш шкаф?
Откъде ще "взимаш" 220V ,за да захранваш трафа?
/от инсталация контакти,от инсталация осветление или от кутията/
По мое усмотрение да е към осветлението на кухнята/прекъсвач/ на  отделен бутон.
/ел.техник/
Успех!

# 361
  • София
мерси !
това само не ми върши работа, трябва ми нещо по-скрито, че ще е над мивката точно в средата на кухнята   Sad
чудех се за тези малките ключета On/Off или да е като ключ за лампа ама монтиран в дъното на шкафа, не знам и аз кое 6те е по-практично и по-красиво. в общи линии май само това остана да измислям по кухнята

Аз сега чакам от Стоун център да ми сложат една ивица камък пред леда, за да не се вижда.
Ще виси само връвчицата. Но тя е в ъгъла и само яз си я виждам, защото колоната пази сянка.
И на мен ми е последното и го мислих доста. През всички варианти минах. Да е в шкафа, он/оф и т.н., но това ми се сетрува най-практично и удобно.

# 362
PAV1, аз имам изведен кабел за целта,който да използвам било директно към траф, било за контакт, в който да се включи каквото ми трябва. Иначе нямам намерение ключа да е в шкафа, просто трябва да е поставен под шкафа и тук идва въпроса дали да е такова нещо

или

или дали да е нормален ключ за лампа ама вкопан в шкафа или да е въпросното шнурче,

# 363
 цъфка,
шнурче Wink ,което е показала geryger

# 364
  • София
Голям ключ според мен е излишно да се слага.
За малки ключета и аз си мислех, но после реших, че ще ми е по неудобно, като са ми мокри ръцете. Затова избрах връвчицата.

# 365
  • София
  Утре най-накрая ще ми монтират гранитният плот, после трябва да налепим плочките и най-накрая ще пусна снимки на довършената кухня  Simple Smile

# 366
може наистина да сложим връвчица и да пробваме, ако не ми хареса винаги можем да я сменим  newsm10

# 367
Здравейте!

Направих си един проект, ето ги долу снимките. Някакви идеи да имате, нещо за разместване?
Плота е на височина 90см, горните шкафове също са 90см. Комина ще е облечен като вратичките, защото е широк 30см, но не можах да накарам програмата да го направи. Тая "дупка" над миялната е за стояща микровълнова. Цветовете още не са избрани, само знам че ще е сив плот и сив гръб гранитогрес 60х30см Marazzi Дайсен, навсякъде механизми BLUM, уреди TEKA (за тях голямо чакане ще падне). Имам около 40 дни да проучвам още. Няма много симетрия, ама то кой ти гони симетрия вече, тук-там по някоя линия съвпада. Давайте идеи  Mr. Green

# 368
  • София
Здравейте!

Направих си един проект, ето ги долу снимките. Някакви идеи да имате, нещо за разместване?
Плота е на височина 90см, горните шкафове също са 90см. Комина ще е облечен като вратичките, защото е широк 30см, но не можах да накарам програмата да го направи. Тая "дупка" над миялната е за стояща микровълнова. Цветовете още не са избрани, само знам че ще е сив плот и сив гръб гранитогрес 60х30см Marazzi Дайсен, навсякъде механизми BLUM, уреди TEKA (за тях голямо чакане ще падне). Имам около 40 дни да проучвам още. Няма много симетрия, ама то кой ти гони симетрия вече, тук-там по някоя линия съвпада. Давайте идеи  :mrgreen

Умишлено ли съдомиялната не е до мивката? И не е ли по-сложно така за тръбите на водата? Може би ако просто се разменят шкафа и съдомиялната?

# 369
Здравейте!

Плота е на височина 90см, горните шкафове също са 90см. Комина ще е облечен като вратичките, защото е широк 30см, но не можах да накарам програмата да го направи. Тая "дупка" над миялната е за стояща микровълнова. Цветовете още не са избрани, само знам че ще е сив плот и сив гръб гранитогрес 60х30см Marazzi Дайсен, навсякъде механизми BLUM, уреди TEKA (за тях голямо чакане ще падне). Имам около 40 дни да проучвам още. Няма много симетрия, ама то кой ти гони симетрия вече, тук-там по някоя линия съвпада. Давайте идеи  :mrgreen

Умишлено ли съдомиялната не е до мивката? И не е ли по-сложно така за тръбите на водата? Може би ако просто се разменят шкафа и съдомиялната?

По принцип на тази стена имам изведени 3 входа и изхода за вода - за пералня, съдомиялна и мивка, така че от тази гледна точка няма значение къде ще е съдомиялната. Пералнята ще я изкарам в антрето в един гардероб. Но контакти за ток долу ниско имам само зад хладилника и най-вдясно долу под мивката за бойлерче. И от гледна точка на безопасността не исках кабелите за миялната да минават под и зад сифона и меките връзки под мивката. Просто мисля да ползвам контакта зад хладилника, който е далече от вода. А под мивката бойлерчето ще е вързано директно без контакт, защото ще нагори.

Чудех се дали вдясно да пусна едно малко барплотче, но пуста тясна стая, няма да остане място за маса, 2.90х2.60м е широка кухненската част... по-нататък има 2.90х4.00м за холова гарнитура. Направо не знам къде да я слагам тая маса..

# 370
А мислиш ли, че хладилникът ще е удобен за използване там?
И също, каква е тази дупка на ъгъла при мивката?

# 371
На хладилника ще трябва да му се обърне вратата и да се отваря наляво. Просто няма къде другаде да е. Исках да е възможно най-далеч от холовата част, т.е дивана. Все пак хладилника бръмчи от време на време. А тая дупка и аз не знам за какво е, мислех да слагам някакви неща до които да имам лесен достъп или някой сувенир или ... и аз не знам. Иначе там ако е вратичка, ще се отваря към комина и то не напълно защото дръжите са доста издадени напред и пак ще е неудобно... Ще разгледам вашите теми да крадна някоя друга идейка  Embarassed

# 372
  • София
dwrbudr,
На мен това разпределение ми е някак не симетрично.
Според мен трябва да започнеш наредбата от комина и в двете посоки на 60см. И да следваш тази линия до края. Ако ти останат 10см  ще ги приобщиш към последния шкаф. Ако са повече, механизъм и така. Освен това по този начин ще имаш повече място между мивката и комина и плота и комина. И ще може да бъркаш в шкафа под мивката до комина по лесно.
После ще си прецениш наредбата на горните шкафове, според долните.
А и мене малко ме притеснява размера на чекмеджетата  newsm78
Имаш ли представа дали ще издържат?
Чекмеждета с такъв размер се използват за дрехи и други леки неща.

# 373
А и мене малко ме притеснява размера на чекмеджетата  newsm78
Имаш ли представа дали ще издържат?
Чекмеждета с такъв размер се използват за дрехи и други леки неща.
Ще издържат - аз имам няколко такива чекмеджета по 80 см дължина, 35 см. дълбочина. Вътре си държа сервизите за хранене, салатни купи и други всекидневно ползвани. С механизми на Блум са - имат товаропоносимост 30 кг. Което е доста. Ето.

# 374
Благодаря на всички за отговорите. Това разпределение на по 60см е добро ако не трябваше да се съобразява с нищо. В лявата част където ще е мивката дължината на долния ред е около 150см. От тях вадим грубо 50см за вградената съдомиялна (тя е от по-тесните 45см) и остават 100см, които ще се разпределят в зависимост от това колко отвор ще иска мивката. А в шкафа под мивката в ъгъла ще има 10л бойлерче и диспозер за храна под самата мивка, така че там много място за бъркане няма да остане Simple Smile

А за дясната страна където е фурната, така и не ми обясниха защо не могат да я монтират до комина, но не можело. Пък и аз искам да има изтеглящи механизми за бутилки и пакетирани продукти и горе-долу ги наместихме някакси.

Широките чекмеджета са нужни за тави и разни други по-големи неща за слагане. Много мои приятели съжаляват, че са си оставили сравнително малки чекмеджета долу. А механизмите на BLUM ги пише, че издържат до 30кг без проблеми. Днес пак ще ходя до фирмата, да променяме проекта, дано не им писне от капризите ми, но който плаща той поръчва музиката Simple Smile

И последен въпрос... колко са ви високи цоклите под долния ред шкафове? Като гледам нови кухни и се втрещих от тея високи цокли. Във фирмата работели с 12см, но щели да почват да слагат 14см. За мен това изглежда супер грозно, а и все пак не си купувам цокъл, а кухня... Как е при вас положението и от какъв материал е цокъла?

Общи условия

Активация на акаунт