Кухните - 35 тема

• 79 204
  • 743
  •   1
Отговори
# 450
  • sofia
Аз да попитам тук - избрала съм МДФ лак за вратичките. ОБАЧЕ си ги представям един в  по-нестандартен нюанс. Знаете ли има ли някакви ограничения при цветовете на боята за мебели? Защото при латексите , например, има доста голям избор в тоновете. Rolling Eyes
Привет.
Има унифицирана система за цветообразуване, създадена през 1927 от RAL Deutsches Institut für Gütesicherung und Kennzeichnung e.V. , която започва със само 40 цвята и сега стига до 1 900.
http://www.ralcolor.com/
Единствено трябва да изберете цвят по четирицифрения код и готово. 
Така знаем как се нарича нашият любим цвят за кухня  - Oyster white 1013  Wink

Мерси! Simple SmileДнес и аз доста четох за РАЛ - овете, макар че темата принципно ми е позната, тъй като ми трябва в работата. Харесала съм си един цвят, обаче, за който имам данните по RGB, но като че ли си няма съответен РАЛ номер. А на мен не мие ясно дали тези данни биха били достатъчни да ми тонират боята за вратичките или работят със системата по РАЛ. ooooh!

# 451
Моля, извинете ме може някъде да сте разисквали темата за гланцирани плоскости, ама 35 теми трудно ще прочета. Та въпросите ми са два. Ако някоя от вас има кухня с такива лъскави плоскости дали е доволна т.е. лесно ли се поддържат и къде в Пловдив има такива. Мерси.
Мики, преди около 2 години една приятелка си поръча вратички от гланц от един магазин острани на Молдавия. Те там са 4-5 магазинчета за мебелен обков, последното в редичката е за вратички. Мисля, че са турски.
 И аз да питам за един склад за плоскости и плотове, който се намирал някъде около Скобелева майка, дали някой по-подробно може да обясни къде е.

# 452

Мерси! Simple SmileДнес и аз доста четох за РАЛ - овете, макар че темата принципно ми е позната, тъй като ми трябва в работата. Харесала съм си един цвят, обаче, за който имам данните по RGB, но като че ли си няма съответен РАЛ номер. А на мен не мие ясно дали тези данни биха били достатъчни да ми тонират боята за вратичките или работят със системата по РАЛ. ooooh!

Досега навсякъде са ме убеждавали, че работят по РАЛ каталог, ама как да им повярва човек  newsm78

# 453
Цитат

sapfir...................
Може да пробваш да начертаеш нещо на ръка, и малко от малко триизмерно.Имай в предвид че чекмеджета под мивката.....не е много удачно да има  Simple Smile

Ох, знам аз , че така на нищо не мяза, ама просто това триизмерното нещо не ми се получава-не ми се отдава и това е.Все пак ще се опитам пак.Относно чекмеджетата под мивката-взела съм идеята от италиански кухни.Просто горното чекмедже се изрязва където ще е сифона, ползва се астаналото пространство.Не виждам какъв е проблема

Освен че се изрязва горното чекмедже, също се намаля и общата му височина понеже на местоположението му се намира не само сифона а и коритото на мивката.Намаля се и дълбочината му понеже пък от задната му страна трябва да има място за връзките на мивката към ВИК инсталацията.Мисълта ми е такава че освен за фаца функционалността им е почти никаква.Не казвам че не могат да бъдат реализирани,  подсказвам недъгът им.Инъче и аз съм почитател на италианските мебели........намирам ги за изчистено елегантни.

Последна редакция: пн, 24 яну 2011, 23:24 от liubo3

# 454
Намесвам се с един въпрос и аз  Embarassed
Сигурна съм, че тук някъде четох за абсорбаторите, но в момента не намирам, това което ми трябва.
Въпросът ми е - за кухненски бок /отделен от хола с врата/ , който ще е с размери  грубо 2/2м какъв ширм трябва да взема?
Спомням си, че е свързан с кубатурата на стаята, ама дали защото е много малък бокса, хич не ми излизат сметките.

# 455
  • Пловдив
...
 И аз да питам за един склад за плоскости и плотове, който се намирал някъде около Скобелева майка, дали някой по-подробно може да обясни къде е.
Ако караш в посока от града навън, стигаш колелото, обръщаш по него и първата отбивка е за магазина за осветителни тела, а втората е правилната. Има нещо като портал. Влизаш навътре... мисля първата пряка в ляво. Стигаш по нея до края и завиваш на дясно  Peace

# 456
  • sofia
Намесвам се с един въпрос и аз  Embarassed
Сигурна съм, че тук някъде четох за абсорбаторите, но в момента не намирам, това което ми трябва.
Въпросът ми е - за кухненски бок /отделен от хола с врата/ , който ще е с размери  грубо 2/2м какъв ширм трябва да взема?
Спомням си, че е свързан с кубатурата на стаята, ама дали защото е много малък бокса, хич не ми излизат сметките.

Умножаваш 2х2 (площта на стаята) и после полученото умножаваш по височината на помещението. Крайният резултат умножаваш по 10. Например, ако боксът е с височина 2.60м, става 2х2х2.6х10 = 104. Значи е добре да търсиш абсорбатор, който да е с не по -малък капацитет от 104 m3/h. Това значи, че за 1 час абсорбаторът ще може да "обърне" въздуха 10 пъти. Peace

# 457
Цъфка, последният ти проект ми харесва, но аз бих направила плота и гърба да са по близки до горните шкафове в бялата гама  Peace
Няма как, плота и гърба са вече поръчани, както и корпуса на долните шкафове, следователно и цветът на тъмното пдч е ясен, остава да съчетая светлия цвят с този на плота и стените, но май  ще е мръсно бяло към бледо жълто, нещо като светлото на плота и стените ми. (ако знаех че проекта ми  тотално ще се промени, седмица след поръчката, може би нямаше да поръчам този плот, но той пасва перфектно на пода, а и тогава трябваше да съчетавам само плот и тъмни вратички, а сега се намесва и светъл цвят)

# 458
Бенита, благодаря!

# 459
Трябва да избера каква мивка да ми се отлее с плота .........

Моята настояща мивка е 18 см и не бих имала нищо против да е по-дълбока. Аз от една година планирам ремонт на кухнята, включващ подмяма на мивката и също много харесах продуктите на тази фирма, защото мивката (харесах си мод. M 160) е вградена в плота, а размера й е доста голям.

# 460
  • sofia
Аз искам да помоля някой, който е купувал кухненска мивка от ТЕКА, да се включи с коментар за  следното - харесала съм си една мивка от там, но тя има отвор само за смесител. Аз искам още 2 дупчици - за дозатори за сапун и веро - дали биха ги пробили или не извършват такива "манипулации". И всъщност има ли разлика дали дозаторите ще са вградени в мивката или в плота. Предполагам в плота не е по-добре от гледна точка на уплътнението после. Thinking Другото - какъв дозатор ще ми препоръчате - не можах да намеря цените на дозаторите на ТЕКА, но бих купила и други, може и по-евтини, но работещи плавно. Simple Smile
Мерси!  bouquet

# 461
  • Пловдив
stef, те и дълбокия модел - 180 ще могат да ми го отлеят с плота. Малко ме притеснява, че има странна форма и не е с така очертани контури...
А другата ми служи вярно  Mr. Green нямам оплаквания. Просто за разнообразие, а и много искам да имам широка мивка...
Иначе фирмата е в Пловдив, не знам дали би ти свършила работа

# 462
Иначе фирмата е в Пловдив, не знам дали би ти свършила работа
Бях се свързала с тях и казаха, че прават доставки извън Пловдив, освен това после ги намерих и в Алати. Така че има възможност за поръчка от тях. Цената също ми хареса. Само дето още сме на етап планиране... Но пък така имах възможност да видя доста неща и доста неща промених като идеи. Пък и на пазара все излизат разни нововъведения, които улесняват домакинята...

А другата ми служи вярно  Mr. Green нямам оплаквания. Просто за разнообразие, а и много искам да имам широка мивка...
И аз съм така - бих си запазила старата мивка, но тази идея за мивка в плота ми допада повече, освен това е по-голяма, а аз все я пълня догоре Simple Smile)...

# 463
Zdraveite otdavna vi 4eta temi4kata i mnogo mi haresva. Mnogo se 4udih dali i az da se zapi6a , no eto 4e re6ih. Predstoi mi i az da si pora4vam kuhnq. Nau4ih mnogo ne6ta ot vas. Za sega sme si izbrali samo ploskosti i imam nqkakva predstava kak 6te izglejda kuhnqta mi. Skoro ako moga 6te pusna snim4ici na ploskostite.

# 464
  • София
Другото - какъв дозатор ще ми препоръчате - не можах да намеря цените на дозаторите на ТЕКА, но бих купила и други, може и по-евтини, но работещи плавно. Simple Smile
Мерси!  bouquet
Виж на Бланко. http://www.evroset.bg/dozator.htm
Около 30.00лв. бяха.
Моите са такива и съм доволна,
Ето и още едни.
http://www.sintor.net/products.php?catID=4

Общи условия

Активация на акаунт