Кухните - 35 тема

• 78 840
  • 743
  •   1
Отговори
# 600
Имате ли представа дали отворите за вграден дозатор за мивки са еднакви на различните модели?  newsm78
надявам се, че и аз съм поръчала отвор но за бутон за мелница, казаха ми от Бланко че уж са стандартни за мелница и за дозатори

geryger, аз също бих ти предложила да го направиш контрастно, колкото и да избираш цвета няма да намериш същия и може да се случи така че двата цвята да се "бият" Sad (много зависи и как гледаш цвета , на какво осветление, на лапма може да е почти същия на дневна светлина да е коренно различен)
Ние така поръчвахме вратата да е същия цвят като мебелите, направиха ни мостра и се оказа че дори и малко се различават и е грозно, затова поръчахме вратите да са контрастни

Последна редакция: ср, 02 фев 2011, 09:28 от цъфка

# 601
  • София
Защото ходих и нищо не открих, което да се доближава. Имам мостра.
Май на края пак ще е МДФ.

Гери ти държиш да са аналогичен цвят? Що не го направиш това антре контрастно? И МДФ трудно докарват цвят. Нали ти казах колко мостри ми направиха докато си харесам.

Ако е контрастно трябва да е в светлата гама, а тогава, ще ми се сливат със стените. Освен това не искам много цветове, защото ще имам и гардероб в другия край на коридора. Представях си ги изработени от един цвят/материал в подобен, ако не същия десен на вратите. Защото, ако е МДФ ще се оскъпи доста. Но нека не спамим повече темата  Hug Ще помисля още явно.

# 602
На коя фирма са ви механизмите за чупеща се врата, доволни ли сте и на какви цени са?

# 603
  • София
Нашите са Blum, 150лв на шкаф. Засега съм много доволна, ползвам ги от 3 месеца.

# 604
Здравейте! Не ми остава много време , но ви чета. Ние имаме напредък. Остана само тавана. Но с тези гланцирани шкафове, много прах се събира, а и ламината. Децата все бягат.

# 605
Аз направих една глупост. Поръчах единия горен шкаф с механизъм на Блум, но вратата не се чупи, а цялата се отваря нагоре. Това дали ще е удобно според вас?
Във фирмата човекът каза, че понеже шкафът бил малък/само 65см/ този тип бил по-удачен. Сега видях наживо същия шкаф 65см с чупеща врата и хич не ми се струва малък.

# 606
Аз направих една глупост. Поръчах единия горен шкаф с механизъм на Блум, но вратата не се чупи, а цялата се отваря нагоре. Това дали ще е удобно според вас?
Във фирмата човекът каза, че понеже шкафът бил малък/само 65см/ този тип бил по-удачен. Сега видях наживо същия шкаф 65см с чупеща врата и хич не ми се струва малък.

Малък е за чупещи врати.Този механизъм е подходящ за шкафове с голяма височина при които трудно се достига до горната вратичка.
Намирам съветът на мебелистът ти за удачен.

# 607
А колко е минималното разстояние, което трябва да има от отворената чупеща се врата до тавана?

# 608
  • София
При мен даже е по голямо разстоянието и в една фирма ме убеждаваха, че НЕ става  Shocked
А ето размерите за който е подходящ механизма
AVENTOS HF е подходящ за шири-
ни на корпусите от 450 до 1800 мм
и за височини на корпусите от 480
до 1040 мм.

А като го отвориш с този другия механизъм как ще го затвориш  newsm78

# 609
  • София
Разстоянието до тавана, при мен е около 10-15см.
Ако искаш мога да измеря точно.
Но мисля, че това не е от значение, защото те се регулират и застават както ги сложиш.
Може и да са ти до горе шкафовете.

# 610
  • София
Разстоянието до тавана, при мен е около 10-15см.
Ако искаш мога да измеря точно.
Но мисля, че това не е от значение, защото те се регулират и застават както ги сложиш.
Може и да са ти до горе шкафовете.

Мойте ги исках да са до тавана, но след това реших да имам бленда и казаха, че за този чупещият механизъм минимум трябва да има 5-7см., но сега имат вече едни стопери и всъщност даже може и да са ти до тавана няма проблем с този стопер  Peace

п.п малко хаотичен ми стана поста ама не ми се редактира  Embarassed, че цветовата гама на мойта кухня препуска в главата ми и докато не я поръчам няма да мирясам  ooooh!

# 611
  • София
За проблем, няма да има, но ще е по трудно за "опериране", ако са до тавана.
Моите на са да тавана и пак ми е малко кофти за бъркане. Защото съм дребна и се качвам на стълба, пък ставам висока Laughing Ама как го казах  Joy
Както и да е.  Laughing
Там съхранявам неща които ми се налага рядко да ползвам.
Но пък на съпруга ми му е удобно. Той се протяга и си взима каквото му трябва. Проблема е, че аз със стълбата се изнасям назад и не съм точно под шкафа.

# 612
Страницата е....
http://www.blum.com/bg/bg/02/50/index.php

Ако внимателно прегледате прикаченият клип "Филм за монтажа на AVENTOS HF" ще забележите че при монтажа на механизмът мъжът извършващ операцията постоянно се привежда за да не си удари главата в вратичката.Също и си подпъхва периодично главата вътре във шкафа за да вижда докаро работи по него.....(на око бих казал че шкафа от клипът е някъде с височината която те касае)
Обобщено......два недъга на механизмът при по ниски шкафове.
-първо долната вратичка няма достатъчно заход за да се вдигне на безопасна за главата височина
-второ при по ниският шкаф двете вратички са с малка височина което пък води до това че разстоянието между долната вратичка и корпусът на шкафа при отворена врата би трябвало да е по малко от това на шкаф с по големи габарити.

Невъзможни неща няма но има удобни и неудобни шкафчета.Мисля че мотивите на  мебелистът са били подобни но не е намерил думи за да разясни вижданията си Wink

# 613
  • Русе

Според мен не е глупост. Имам два такива механизма. Височината при максимално отворена врата не е проблем, защото механизма позволява да се спре в по-ниска позиция. Ама обясних и аз. Например при мен дръжката при отворен шкаф е на около 2-2,10 м от земята и ми е удобен при моите 1,72 м. Майка ми е ниска и го отваря на 2/3 и за нея е удобен. Предпочетох да не си блъскам главата във вратички, а предвид и тесния кухненски бокс, за мен са доста удачен вариант.

# 614
  • Пловдив
 Mr. GreenДнес ме тресе ентусиазъм да покажа до къде стигнахме  Blush Още хич не е във фаза за показване, но съм толкова горда с постигнатото... Всичко е творение на съпружието и баща ми, а идейната част, естествено от мен  Mr. Green  Вече доби вид на кухня, само тези дни ще се добави плота с мивката... А хладилника и печката ще се сложат като се нанесем, че си ги ползваме  Mr. Green
http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/hs282.snc6/181059 … 000_1639117_n.jpg
http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/hs258.snc6/180650 … 002_8217271_n.jpg
http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/hs264.snc6/179214 … 004_3344695_n.jpg
http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash1/hs794.ash1/168473 … 005_4500610_n.jpg
http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/hs287.snc6/181517 … 006_7085324_n.jpg
http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/hs054.snc6/168457 … 009_8039078_n.jpg

Общи условия

Активация на акаунт