Кухните - 35 тема

• 78 827
  • 743
  •   1
Отговори
# 615
  • Стара Загора
Benitta, честито и поздравления за новата кухня   bouquet
С пожелания за много вкусни гозби и щастливи семейни вечери около масата!

# 616
Бенита много добре. Аз не си представям зелено за кухня, но комбинацията при теб се е получила много сполучливо. кажи ми това зелено кое е, че за стаята на детето искам бели мебели с малко зелено.

Ние сме по средата. Кухнята е монтирана, но липсва плота. Другата седмица ще правим поръчката за техническия камък. Монтирани са и гардероба в коридора и шкафовете в дрешника. Бяха започнали да монтират и спалнята, но добре че отидох. Омазали са цветовете на ПДЧ-то та ще си преправят половината мебели за спалнята. Като цяло ми харесва как става, но още не е за снимки.

# 617
  • Пловдив
благодаря  Blush
Ral_p, зеленото е на Бучина 7107. Първоначално бях харесала на Каиндл, но май са го спрали от производство. Всъщност сме ползвали неговия кант. Почти са еднакви, само идея е по интензивен цвета на Каиндл.

# 618
Бенита, много добре се е получило цвета на шкафовете е супер и зелено си пасва, идеално е.
Ние получихме мивката и ме мога да не се похваля, скоро ще започнем с монтажа Laughing Laughing Laughing

# 619
Момичета, от днес най-накрая свърши порутването на старата кухня и майстора започва да слага плочки. Чувствам се все едно е някакво голямо събитие, но то при толкова чакана кухня сигурно си е голямо  Rolling Eyes. Стискайте палци всичко да върви както трябва. Ще трябва да преправям и малко проекта, защото едната страна на стаята /бивш балкон/ се оказа 182 см, а другата 187 см т.е. имам си помещение трапец  Laughing. Проекта е мой, изпълнението ще е на мъжа ми, а имаме само 8 седмици до появяването на бебо, но съм оптимист. После ще покажа резултата  Mr. Green.

# 620
  • София
 newsm10 newsm10
Uspeh!!!

# 621
  • Някъде на път....
vania_svet, успех!  Peace  Чакаме снимки!  Wink
А това, че помещението е такова, не е никак странно. Напоследък повечето ни обекти са с трапецовидни стаи, вместо правоъгълни!  Wink
Вече и стени изправяме с мебели - няма как просто.....

# 622
vania_svet всичко зависи от хубавата организация. Ще ти кажа как се случиха при нас нещата.
Лятото направихме покрива (понеже сме на последен етаж и тераската на кухнята ни нямаше покрив), иззидахме - това за 1 седмица. След това за още една седмица сложихме дограма и външна изолация и разбихме панела под прозореца. така замразихме проекта с идеята тази пролет да довършим останалото. Да ама не. Аз си харесах плочки за тоалетната (тя е врата до врата с кухнята) и понеже нямаше повече да внасят тази серия и решихме зимата да правим ремонт. Почнахме на 27ми ноември. Викнахме КЧИ да махме старата замазка в кухнята и плочките и замазката в тоалетната. След това ВиК за една събота да смени вертикалните щрангове и да пусне хоризонталните към кухнята. 4-5 дни прокарвахме нови кабели от таблото до кухнята, след това замазка 11 см на кухня и тоалетна (половинката след като помага за замазката каза че следващите 2 години да не искам ремонти Mr. Green) След това гипсокарон и шпакловка на стените. После влезе майстора за плочките, сложи подовите плочки в кухнята и плочките в тоалетната и на 23ти декември всичко беше готово. т.е. за по-малко от месец прахоляка и мръсната работа приключи.Като всички неща се правеха събота и неделя с изключение на шпакловката и плочките. Сега чакам само да ми сложат вратите и мебелите, но там аз съм си виновна че сменях проекта и де факто окончателната поръчката я направих месец след като бяхме приключили.
Така че след 8 седмици при добро желание ще си имате даже и мебелите Simple Smile
Успех!!!

# 623
Mr. GreenДнес ме тресе ентусиазъм да покажа до къде стигнахме  Blush Още хич не е във фаза за показване, но съм толкова горда с постигнатото... Всичко е творение на съпружието и баща ми, а идейната част, естествено от мен  Mr. Green  Вече доби вид на кухня, само тези дни ще се добави плота с мивката... А хладилника и печката ще се сложат като се нанесем, че си ги ползваме  Mr. Green
http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/hs282.snc6/181059 … 000_1639117_n.jpg
benitta,
Много добре е станало,но май има технологични грешки,които ще водят до последващи такива.
/не е късно да отреагирате-преди монтажа на плота/
1.Монтаж на долен ред с плот
2.Монтаж на гръб /зелено/-гърба "стъпва" в/у плота.
3.Монтаж на горен ред
т.2  компенсира не прави ъгли./монтира се точно под такъв/
УСПЕХ !  Simple Smile

# 624
  • Пловдив
PAV1, може ли да поясниш това за грешките и последствията, специално Peace
На нас идеята ни беше първо да се постави гърба, за да изправи ъгъла и стените и след това да се вземат размерите за полимерния плот. Съответно и самите шкафове трябва да са в окончателен вариант за размерите. А горните, решихме да застъпват гърба, за да компенсират изместването от окачвачите и така да са си с пълен отвес. Всъщност и долния ред застъпва гърба с 2-3 см. Преди време полунаправиха на нашите кухнята - долен ред с гръб, горения предсти като приключим нашите неща. Та там не помня дали долния ред застъпва гърба, но горния ще стъпва върху него и много неприятно се виждат главите на винтовете. Там и плота беше първото направено нещо, след това шкафовете и... има разни недоизмерени неща, дето решихме да ги няма при нас...
Та... ако може малко подробности какви ще са произтичащите неприятности от този начин на монтажа... Peace

# 625
  • София
Да се "похваля" и аз , че реших дилемата със цветовете НАЙ- накрая  Mr. Green
Долните шкафове и гърба ще са орех аида табак, демек кафяво дървесно. Горните шкафове ще са крем лак и плота ще е светъл леко е под въпрос. Чакам точна цена с договор и ще поръчвам  Praynig

# 626
Да се "похваля" и аз , че реших дилемата със цветовете НАЙ- накрая  Mr. Green
Долните шкафове и гърба ще са орех аида табак, демек кафяво дървесно. Горните шкафове ще са крем лак и плота ще е светъл леко е под въпрос. Чакам точна цена с договор и ще поръчвам  Praynig

Браво! и моята кухня ще е пдч и лак  Peace, чакам да ми я монтират до 2 седмици. Плота го сложи светъл, но да има нещо шаренко, а не дюс. На тъмен плот много си личи прах, няма да бършем всеки ден я Wink
Моят е ето този, на живо е много готин, светло бежавичък, пасна перфектно и на пдч-то и на лака слонова кост: http://www.kaindl.com/en/products/overall-program/worktops-4/37910-tibur-b7a190/

# 627
  • София
Ами за светъл го мисля, и понеже имам вече мивка без кухня  Mr. Green
Днес ходих да си взема една плочка от мивката и с нея обикалях да видя кой плот ще ми пасне и харесах един светъл с леки пръски и ако не харесам нещо друго това остава.

# 628
  • София
PAV1, може ли да поясниш това за грешките и последствията, специално Peace
На нас идеята ни беше първо да се постави гърба, за да изправи ъгъла и стените и след това да се вземат размерите за полимерния плот. Съответно и самите шкафове трябва да са в окончателен вариант за размерите. А горните, решихме да застъпват гърба, за да компенсират изместването от окачвачите и така да са си с пълен отвес. Всъщност и долния ред застъпва гърба с 2-3 см. Преди време полунаправиха на нашите кухнята - долен ред с гръб, горения предсти като приключим нашите неща. Та там не помня дали долния ред застъпва гърба, но горния ще стъпва върху него и много неприятно се виждат главите на винтовете. Там и плота беше първото направено нещо, след това шкафовете и... има разни недоизмерени неща, дето решихме да ги няма при нас...
Та... ако може малко подробности какви ще са произтичащите неприятности от този начин на монтажа... Peace
Пав иска да ти каже, че първо се слага долен ред, после плот след това гръб и на края горен ред.
Никога плота не компенсира. Компенсира кърба. И колкото и да са ти равни стените плотовете винаги са криви и зейват фуги. Ако гърба ти е върху плато фугата се скрива. А сега ако ти се отвори фуга няма как да я скриеш. Не гледа ли снимки на дами с плотове - всички са без гръб и горен ред. Даже и мои толкова пусках.

# 629
  • Пловдив
Да, де  Mr. Green И нашата логика беше такава - плота няма да компенсира кривините. За него приемаме, че е от 2 идеални правоъгълника, които ще се срещнат в ъгъл. Стената и ъгъла наистина са криви. За това гърба е сложен така, че сега има почти перфектен прав ъгъл и права стена. Плота само ще го затисне. Ако има нещо за дооправяне плота се пили на място. Много се нядявам да няма, че... много прахоляци се вдигат Mr. Green
Та... ще видим финала. Плота трябва вече да е отлят. Като изсъхне... ще показжам снимки и дано не се оплаквам  Mr. Green Peace

Общи условия

Активация на акаунт