Кухните - 35 тема

• 78 802
  • 743
  •   1
Отговори
# 675
kokovi4, според мен зависи и колко ще готвиш в тази кухня, както и за какво ползваш миялната. За мен най-функционален е проектът, с печката и мивката в двата края на плота. Вярно, че ще си блъскаш единия лакът в хладилника, но пък не губиш място от плота. А ако имаш миялна, за мивката остават само плодове и зеленчуци. Освен това, може да сложите отцедника отдясно на мивката. Така мивката ще дойде максимално вляво, ще имаш един лакът разстояние до хладилника и няма да се удряш докато миеш.
Ако не готвиш много и съответно не ти трябва толкова работен плот, най-удачно е предложението на Манди с миялната до хладилника.

# 676
  • Стара Загора
имам малко момиченце и заради нея готвя честичко, и нищо непържа или готвя задушено или печено на фурна,така че фурна използваме изключително често.За сега мисля да взема мивка без отцедник,но държа да е по голяма мивка (50-60 см )за да може да се измие тава,отцедник ще има вграден над самата мивка ,иначе плот все още се колебая между 2 или 4 индукцион,но май клоня към 2,само че ще ги сложим едно до друго ,че малката е голяма беля  Laughing.,така ми се струва по безопасно.

# 677
  • София
Кокович, при последния ти вариант, ако не искаш да губиш плот, просто премести кошницата за бутилки между шкафа за мивка и хладилника, така ще спечелиш около 200 мм между мивката и страницата на шкафа с хладилника, които ще са ти достатъчни да поизмиваш нещо без да си удряш лактите, а и там можеш да си държиш веро, гъба, сапун...
Мен това, което ме притеснява е ъгловия шкаф, супер нефункционален е, защото на размера 1300 като 600 е шкафа с фурната и 590 е дълбочината на шкафовете на съседната стена, остават едни 110 мм, които ще са по-малко, ако има кривини в стените. Те не могат да се използват за чупеща се врата, т.е. едното й рамо да е 100, другото повече, просто защото няма да се затваря и отваря като хората... Та там освен просто да се сложи едно парче за красота с този размер, друго не виждам..
Обаче една друга идея ми дойде..
На тази стена, малката, да се направи колона с фурна и MW отляво, а в дясно ще се получи един ъгъл, в който да се сложат котлоните. На пръв поглед така е доста нефункционално, но при положение, че не ползваш често котлоните, а и искаш да ги предпазиш от детските ръце... Така ще може да се направи по-функционално разпределение на долните шкафове. Как ти се струва?

# 678
  • Балчик
kokovi4, няма да ти е удобна мивката така, долепена до хладилника. Аз имам една така разположена мивка в будоарно помещенийце, на която само си почиствам грима и си мия лицето. Вечно си блъскам лактите в стената. На Манди е най-функционален проекта.

Защо? Моята мивка е така и няма никакъв проблем. Само, че не до хладилник,а  дофурна на 2 ниво, но размерите са същите. Никакво затруднение няма. Peace

# 679
Здравейте, момичета.Тук съм нова  и се радвам,че открих този форум,където всеки може да намери отговор на свойте въпроси.Благодаря на Манди Портокалова за отговорът и насоката.И така момичета надявам се и аз да открия лек за своята болка.Отскоро съм  притежателка на гарсониера.И  имах съвсем ясна представа, как ще изглежда в бъдеще.Но всеки божи ден, като че ли  ме отдалечава, все по-вече и все по-надалеч от визията която си представях.Кухнята е с размери 320/380с усвоената тераса.Кухненското оборудване трябва да се подлреди в 180/260 Г-образно.На по-късата стена вградена съдомиялна,мивка(дълбока ,широка)и глух шкаф.На дългата страна след глухият шкаф,пералнята,20см.шкафче за бутилки,фурна и котлони  и 60см чекмеджета.Кoминат е точно посредата на по-дългата страна.Mоята подредба бе точно в този ред,но мебелистът отсече,съдомиялната крайна невъзможно.Последваха още няколко вариянта които бяха отхвърлени и моята така мечтана и спретната кухня се изгуби напълно.Моля ви ,  за вашите съвети  и идеи ,ще чакам ващите мнения с нетърпение.Благодаря.

Последна редакция: нд, 13 фев 2011, 10:49 от новодомец

# 680
да се похваля, днес си взехме мивката - Бланко Rondoval Silgranit цвят жасмин ,нямам търпение вече да я видя монтирана

# 681
  • София
  Каква причина изтъкна мебелиста, да не може съдомиялната да е крайна?

# 682
Вмъквала се между два шкафа,нямало как да се направи страница.Предложих  краен шкаф с размер20 или25см,тогава глухият шкаф става недостъпен /според него/Моята логика е такава ,с помоща на вратичката под мивката която може да е с чупеща се панта, ще имам достъп до дълбочината  на шкафа.Но според него вратичките щяли да натежат.

# 683
Ами и моята миялна е крайна до стена и е сложена страница, даже две, защото има цокъл и нямаше как да дойде плътно. За да не остане празно сложиха втора страница. Даже както ми обясни проектанта това е по-скоро за да има на какво да легне плота. Не виждам, защо да не може да се сложи миялната в края с една странична плоскост.

# 684
  • София
Вмъквала се между два шкафа,нямало как да се направи страница.Предложих  краен шкаф с размер20 или25см,тогава глухият шкаф става недостъпен /според него/Моята логика е такава ,с помоща на вратичката под мивката която може да е с чупеща се панта, ще имам достъп до дълбочината  на шкафа.Но според него вратичките щяли да натежат.

Ако ме питаш мене по добре смени фирмата изпълнител. И моята миална е крайна, дори е в шкаф колона. Имам си страница и си е екстра  :hug:http://geruniums.snimka.bg/properties/apartament.463458.20540602
По скоро нещо друго ги притеснява. Манди ще каже.

# 685
Цъфка, да ти е честита новата придобивка и със здраве да си я ползвате.Аила натам вървят нещата,ще ми се наложи да търся друг.Лизи предполагам ,че притесненията   са заради тежеста на плота, искам гранит.Ще се опитам да вмъкна снимка на гарсониерата.http://novodomec.snimka.bg/properties/garsoniera.570484.22384890

Последна редакция: нд, 13 фев 2011, 11:13 от новодомец

# 686
  • Балчик
Хе-хе аз като на всяко гърне мерудия (защото замислям подобрения в моята кухня и следя темичката Wink), да кажа, че на по-горе дадената от мен снимка, се вижда, че миялната ми е крайна, има си страница и се вмъква отдолу. Наистина смени фирмата -изпълнител. Peace И на мен ми бяха казали много не-та, не можело. Не можело фурната да е над миялната също.. Ама си намерих майстор , който каза-може. Laughing

# 687
  • в моя свят на мир и любов
Здравейте момичета, искам да си сменя само вратичките на едни стари шкафчета в кухня, които са здрави , с тип "зебрано", но не знам към кого да се обърна за такова нещо newsm78  
Манди, можеш ли да ми помогнеш с контакти ? newsm78Благодаря предварително!

и аз имам същия въпрос?

ПП: Що се отнася до мебелиста, който обяснява, че нещо не може да стане, това е само прелюдия към по-високата цена, която ще ти поиска заради затруднението. Просто потърси второ мнение.

# 688
  • София
За желаещите да си сменят вратичките - пишете ми на лични, фирмата с която работя без проблем ще свърши тази работа Simple Smile

За миялната - няма никакъв проблем да е крайна, страницата се хваща за плота и за стената. Това, че мебелиста казва, че не може да стане говори не за желанието му да вдигне цената, а за липсата на достатъчно опит и конструктивно мислене. Препоръчвам ти да се преориентираш към друг мебелист Simple Smile)

# 689
  • Стара Загора
Кокович, при последния ти вариант, ако не искаш да губиш плот, просто премести кошницата за бутилки между шкафа за мивка и хладилника, така ще спечелиш около 200 мм между мивката и страницата на шкафа с хладилника, които ще са ти достатъчни да поизмиваш нещо без да си удряш лактите, а и там можеш да си държиш веро, гъба, сапун...
Мен това, което ме притеснява е ъгловия шкаф, супер нефункционален е, защото на размера 1300 като 600 е шкафа с фурната и 590 е дълбочината на шкафовете на съседната стена, остават едни 110 мм, които ще са по-малко, ако има кривини в стените. Те не могат да се използват за чупеща се врата, т.е. едното й рамо да е 100, другото повече, просто защото няма да се затваря и отваря като хората... Та там освен просто да се сложи едно парче за красота с този размер, друго не виждам..
Обаче една друга идея ми дойде..
На тази стена, малката, да се направи колона с фурна и MW отляво, а в дясно ще се получи един ъгъл, в който да се сложат котлоните. На пръв поглед така е доста нефункционално, но при положение, че не ползваш често котлоните, а и искаш да ги предпазиш от детските ръце... Така ще може да се направи по-функционално разпределение на долните шкафове. Как ти се струва?
Благодаря за съветите,и аз мисля че на тези 110 мм да сложим едно парче ,ей така за красота ,права си и за кошницата за бутилки,може да я преместим  между шкафа за мивка и хладилника . Grinning
последната идеа не ми допада ,мисля че така сложени котлоните в дъното ще бъдат много неудобни за ползване .
2 дена умуваме и спорим семейно ,нещо не можем да се разберем,аз почнах да клоня към към варианта който предложихте и да сложа фурната долу под котлоните ,за да стане по функционална кухня ,но мъжа ми държи на тези колони с вградена МВ и фурна ,. ooooh!

незнам дали тук е мястото ,но моля който има опит или лични наблюдения  да ми препоръча
мивка (без отцедник ) която да е достатъчно голямо за да влезе тава,на която може да се сложат 1-2 вградени дозатори .
искам да сложа и вграден сушилник ,не искам шушулници и разни други да стоят на плота ,моля споделете  колко трябва да са габарити на горен шкаф ,за да сложа вграден сушилник .

Благодаря за съветите на всички момичета ,които се включиха ,съветите ви са изключително ценни ,Благодаря ви !  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт