Кухните - 35 тема

• 78 794
  • 743
  •   1
Отговори
# 690
И на нас миялната е в края, ще има страница и ще пусна снимки само не знам кога чакам вече от седмица на седм.  и дано е скоро. За мивките дупки за батерия и течен сапун винаги може да си поръчаш при томсон , виж ги в нета.

# 691
  • София
ДА се похваля и аз НАЙ– накрая , току що поръчах кухнята  Peace
След месец казаха, че ще е готова , дано всико е както го искам  Praynig

# 692
  Каква причина изтъкна мебелиста, да не може съдомиялната да е крайна?
Вмъквала се между два шкафа,нямало как да се направи страница.Предложих  краен шкаф с размер20 или25см,тогава глухият шкаф става недостъпен /според него/Моята логика е такава ,с помоща на вратичката под мивката която може да е с чупеща се панта, ще имам достъп до дълбочината  на шкафа.Но според него вратичките щяли да натежат.
Манди би ли изказала мнение.Благодаря на всички момичета  и ви поздравявам с празника.  bouquetЛюбовта да е ваша вярна спътница навред.

# 693
Не виждам проблем миялната да бъде последна и накрая да се затвори със страница.
А защо е казал, че не може да се направи чупеща врата? Едва ли платната са толкова големи.

# 694
  • София
незнам дали тук е мястото ,но моля който има опит или лични наблюдения  да ми препоръча
мивка (без отцедник ) която да е достатъчно голямо за да влезе тава,на която може да се сложат 1-2 вградени дозатори .
искам да сложа и вграден сушилник ,не искам шушулници и разни други да стоят на плота ,моля споделете  колко трябва да са габарити на горен шкаф ,за да сложа вграден сушилник .

Моята мивка е за вграждане под плот, без отцедник съответно и е 40 на 50 на 20 см. Определено няма проблем да се вкара цяла тава, макар да имам и съдомиялна. Остават някои довъшителни работи и ще я снимам и с плота, мивка и гръбче. Разбира се няма идеални неща и имам някои забележки и неща, които ако сега ги мисля няма да са по същият начин, но като цяло съм доволна.

# 695
Моята мивка е за вграждане под плот, без отцедник съответно и е 40 на 50 на 20 см. Определено няма проблем да се вкара цяла тава, макар да имам и съдомиялна. Остават някои довъшителни работи и ще я снимам и с плота, мивка и гръбче. Разбира се няма идеални неща и имам някои забележки и неща, които ако сега ги мисля няма да са по същият начин, но като цяло съм доволна.
Моля те, кажи си забележките, така ще ни помогнеш да ги избегнем. Съвсем различно е, когато вече се ползва една кухня.

# 696
  • София
  Каква причина изтъкна мебелиста, да не може съдомиялната да е крайна?
Вмъквала се между два шкафа,нямало как да се направи страница.Предложих  краен шкаф с размер20 или25см,тогава глухият шкаф става недостъпен /според него/Моята логика е такава ,с помоща на вратичката под мивката която може да е с чупеща се панта, ще имам достъп до дълбочината  на шкафа.Но според него вратичките щяли да натежат.
Манди би ли изказала мнение.Благодаря на всички момичета  и ви поздравявам с празника.  bouquetЛюбовта да е ваша вярна спътница навред.
Мнението ми е, че ъглов шкаф с чупеща врата е възможно най-функционалното решение, дори по-добро от това със специалните механизми. Има ограничение в размерите на чупещите се врати, за да може пантите да ги носят и отварят като хората. Хубаво е двете врати да са с еднаква широчина, но не е задължително. Мога да поровя какви са точно ограниченията в размера, но чупеща врата с широчина на двете й части 350-400 е напълно приемливо и често срещано. В твоя случай за какви размери на вратата говорим?

# 697
  • София
Разбира се няма идеални неща и имам някои забележки и неща, които ако сега ги мисля няма да са по същият начин, но като цяло съм доволна.

Айла, то винаги е така.. А в процеса на ползване на кухнята ще откриеш как това или онова няма да ти е много удобно, например. Но няма как да се предвиди съвсем всичко предварително от функционална гледна точка. Остава ни само да използваме натрупания опит при следващата кухня  Mr. Green

# 698
  • софия
Привет,

да сте виждали някъде маса за хранене с чекмеджета? Търся да си купя такава за кухнята. Ако е и разтегателна ще е супер...

# 699
Виждала съм такава в представителен магазин на Теохарови- Петрич. Но май беше масив newsm78. Масата беше много красива, боядисана в много нежно лилаво-сребристо, състарен вид,  подредена в салона със същите на вид столове. Беше далече от моя стил на обзавеждане, но много ми хареса. Но са скъпички.

# 700
Видях такава с чекмеджета в един магазин на 2рия етаж в Мола на Цариградско шосе, беше някаква бяла, ретро стил, но цена не се сещам

# 701
  • София
 Eто последни снимки от кухнята. Котлона ми е на ремонт, поради това има дупка. Трябва да сложим и някаква лампа над мивката, да измажем стената под прозореца, още се чудя дали да не налепя и там плочки....
 Това което не бих направила отново е да размина котлоните и фурната. Много асиметрично ми идват, макар да знам, защо го направихме и функционално да ми е по-добре така. Долните шкафове макар наистина да събират повече бих ги направила всичките чекмеджета евентуално.
  Сега да ви попитам нещо. Вижда се че в крайна сметка сложих малък хладилник за вграждане. Идеята ми беше да е нещо като помощен, за да си взимам от близко неща за кухнята докато готвя, а големият да си остане и да го ползваме, хладилната част и фризера, но да е някъде към кухнята или хола, може би скрит и той в нещо като шкаф.
  Мъжът ми обаче иска да сложим в борплота на мястота на шкафа с две вратички, който гледа към хола и фризер и да разкараме всички свободно стоящи неща. Да го направим или е излишен разход, а и сериозно както ме предупреждавахте почвам да подозирам, че в даден момент само този хладилник няма да ми е достатъчен, макар засега да стига.

# 702
  • София
Айла, кухнята ти е станала много хубава и уютна! Браво и честито!

Относно проблема ти с хладилника... Като че ли идеята на мъжа ти повече ми допада. Само дето наистина не си представям как ще се съберете в това хладилниче ти, мъжа ти и трите деца Simple Smile)) Ние с моя син само двамата едвам се събираме в хладилник с фризерна част, т.е. на размер колкото твоя малкия. Та от естетична гледна точка ми се вижда супер да се отървете от големия хладилник и съответно да останете с един голям шкаф по-малко, но от функционална гледна точка ще ти дойде добре да имаш още един хладилник Simple Smile

# 703
Aila   честита ти кухня   bouquet с кеф да си я ползваш!
Много ми допада, и добре се е получило всичко, макар и със закъснение. Важното е да няма проблеми и да те радва. Наслаждавай и се с удоволствие

# 704
Привет на всички !  bouquet

Ние след дълго чакане и след дълъг ремонт най-после се радваме на нова кухня ... Simple Smile
От пет години сме в това жилище и бяхме в някакъв заварен и що-годе поносим вариант .
Вече си мислех , че няма скоро да я ремонтираме .  #Crazy

Има още малко за дооправяне -  да се монтират две интериорни врати , чакаме и латекса да ни тонират и да се приключва .
Ето малко СНИМКИ
Да кажа пак Благодарско на всички , които се включиха с коментари , докато правех проекта   bouquet    bouquet  bouquet !

Общи условия

Активация на акаунт