Кухните - 35 тема

• 78 791
  • 743
  •   1
Отговори
# 705

Aila , честита кухня   bouquet !
Със здраве да я ползвате !

Спомням си я от предишната тема , нещо се опитваше да сложиш повече чекмеджета май  newsm78 ...
Не разбрах  за фризера , който искаш да поставиш под бар плота ...
Като вграден или като свободно стоящ искаш да го поставиш ?
Защото доколкото се вижда , ще се обслужва  от към хола ?
Т.е ще се вижда лицето ако е св.стоящ . А ако е вграден , ще трябва да се наруши корпуса
/ гърба/  заради вентилацията .

# 706
  • София

Aila , честита кухня   bouquet !
Със здраве да я ползвате !

Спомням си я от предишната тема , нещо се опитваше да сложиш повече чекмеджета май  newsm78 ...
Не разбрах  за фризера , който искаш да поставиш под бар плота ...
Като вграден или като свободно стоящ искаш да го поставиш ?
Защото доколкото се вижда , ще се обслужва  от към хола ?
Т.е ще се вижда лицето ако е св.стоящ . А ако е вграден , ще трябва да се наруши корпуса
/ гърба/  заради вентилацията .

Да в момента има един шкаф с две вратички, който гледа към хола. Фризера не ес ползва чак толкова често, така че няма да ми е проблем да е там. Фризера ще е за вграждане, но дори не мисла да го хващам за вратичките, тъй като те не са предвидени за това, просто ще се отваря първо шкафа, после фризера. В момента макар че по подобен начин е вграден и хладилника и има вентилация само отдолу и от страни, няма проблем от това, че няма отгоре отвор.

# 707

Да в момента има един шкаф с две вратички, който гледа към хола. Фризера не ес ползва чак толкова често, така че няма да ми е проблем да е там. Фризера ще е за вграждане, но дори не мисла да го хващам за вратичките, тъй като те не са предвидени за това, просто ще се отваря първо шкафа, после фризера. В момента макар че по подобен начин е вграден и хладилника и има вентилация само отдолу и от страни, няма проблем от това, че няма отгоре отвор.

Погледнете схемата за вграждане , за да не почне да загрява .
Трябва да се види дали само с вентилационни решетки може да му се осигури охлаждане .
Когато вграждаме големи уреди - комбинирани хладилник +фризер , в повечето случаи ги правим без гръб .
А при вас гърба е лицева част на кухнята - затова попитах . Peace

# 708
Момичета кухните ви са прекрасни,със здраве да си ги ползвате.[quote author=Манди Портокалова
Мнението ми е, че ъглов шкаф с чупеща врата е възможно най-функционалното решение, дори по-добро от това със специалните механизми. Има ограничение в размерите на чупещите се врати, за да може пантите да ги носят и отварят като хората. Хубаво е двете врати да са с еднаква широчина, но не е задължително. Мога да поровя какви са точно ограниченията в размера, но чупеща врата с широчина на двете й части 350-400 е напълно приемливо и често срещано. В твоя случай за какви размери на вратата говорим?
[/quote] Манди, опасявам се,че съм ви подвела,моята идея е не ъглови вратички,а вратичките под мивката да се захванат с чупещи се панти.Или миялната, мивката вратичките са две 30/30 и се отварят в посока към миялната  и така аз имам достъп до задънения шкаф.Благодаря на всички за съветите и си извинявам за закъснението, но гоня задачи и тези дни нямам много време.

# 709
  • София
Здравейте и от мен.И моята кухничка е вече готова,обаче не знам как да кача снимките,за да ви я покажа.

# 710
  • Балчик
Качи ги в snimka.bg например или друг сайт и дай линк.

# 711
  • Пловдив
kokovi4, няма да ти е удобна мивката така, долепена до хладилника. Аз имам една така разположена мивка в будоарно помещенийце, на която само си почиствам грима и си мия лицето. Вечно си блъскам лактите в стената. На Манди е най-функционален проекта.

Защо? Моята мивка е така и няма никакъв проблем. Само, че не до хладилник,а  дофурна на 2 ниво, но размерите са същите. Никакво затруднение няма. Peace

удобна ли ти е фурната 2-ро ниво? аз имам колебания относно дали всеки път, когато вадя ястие, ще си докосвам ръцете на вратичката и ще се паря?  newsm78

# 712

Saura, кухнята ти е прекрасна! Много стилна и точно дозирана! Браво!

# 713
  • София
Манди, опасявам се,че съм ви подвела,моята идея е не ъглови вратички,а вратичките под мивката да се захванат с чупещи се панти.Или миялната, мивката вратичките са две 30/30 и се отварят в посока към миялната  и така аз имам достъп до задънения шкаф.Благодаря на всички за съветите и си извинявам за закъснението, но гоня задачи и тези дни нямам много време.
Не мога да се свържа с теб на лични, така че ако искаш ми пиши на marina.vylevska@gmail.com  Peace

Жозефин, ако те притеснява опарването при фурна на второ ниво, защо не я направиш малко по-ниско, но не най-долу все пак. Долния й ръб да е на 600 мм от пода? Така хем няма да се навеждаш твърде при ползването й, хем няма да се париш на вратичката.

# 714
  • Балчик
Josefin, много ми е удобна, да. Решетката се издърпва напред и не се изгаряш на вратата. Изобщо не я докосвам даже.

# 715
Новодомец, а защо искаш вратичките да са две захванати една за друга, а не една, която е захваната с панти, които я изхвърлят на повече от 90 градуса? Доколкото разбрах искаш вратичката на шкафа да се отваря по-широко от обичайното, за да може да се обслужва шкафа. Това може да се постигне и с една вратичка, но със пантите, които се поставят на чупеща.

# 716
Утре ще ни монтират кухнята, а аз няма да съм там. Едва издържам от любопитство как ще стане.

# 717
Josefin и аз имам същата дилема за височина на фурната.

Джемма, колко си висока (извинявай за неудобния въпрос)?

# 718
Новодомец, а защо искаш вратичките да са две захванати една за друга, а не една, която е захваната с панти, които я изхвърлят на повече от 90 градуса? Доколкото разбрах искаш вратичката на шкафа да се отваря по-широко от обичайното, за да може да се обслужва шкафа. Това може да се постигне и с една вратичка, но със пантите, които се поставят на чупеща.
Не държа вратичките да са две ,поскоро държа на ъгала на изхвърляне.По-важно е да се оползотвори пространството, с една е даже перфектният вариант.

# 719
  • София
Утре ще ни монтират кухнята, а аз няма да съм там. Едва издържам от любопитство как ще стане.

Чакаме снимки и аз нямам търпение  Crazy , мойта ще е готова към средата на март , може и по рано  Praynig

Фурната аз съм я сложила на средно ниво и се надявам да ми е ок.

Искам мнение за водобранни лайсни какво ще ми препоръчате да сложа, само това остана.

Общи условия

Активация на акаунт