9 деца в тристаен апартамент !

• 43 739
  • 1 116
  •   1
Отговори
# 165
На мен пък все повече ми се доближават до циганите.  Сметки не могат да плащат, жилища продават и пак искат.

# 166
  • Sofia
10 c's, добре, а защо само те с 9 деца да се професионализират и да им се плаща да си гледат децата?
И аз мога да покажа добри резултати във възпитанието, обучението и отглеждането на моето дете, защо и на мен (и на всички грижовни родители) не се плаща по тази логика? А дори и детски не получавам, защото много работим. Simple Smile

# 167
  • София
виж сега, Сийке и Сервалан, на мен хич не би ми дремело колко деца имат, стига да си ги гледат кротко. Ама, точно това семесйтво го познавам, лично съъм си имала вземане-даване с някои от децата и роодителите, обърнали са просията в начин на живот. И то не просия на дребно, за един хляб или мляко, а наедро - направо с жилището започват, някой да им плаща или не, дори направо да им опрощава сметките за ток, парно и вода, че и наем не плащат! Мани я мръсотията, много ми е зор, ако искат и в кочина да живеят, да му мислят съседите им! Ама ,то, тяхното вече минава всякакви граници, бетер циганите са! Димитрина не я мислете за смахната, много добре си прави тя сметката, ама ние сме будалите!

# 168
  • Paris, France
Цитат
И аз мислах, че е дядото   . Той е и стар, де

Невенка, на 55 години е, за мъж това не е стар  Peace!

Ми стар ми се вижда. Моят дядо, Бог да го прости, изглеждаше по-добре. Сравнен с баща ми и свекъра ми изглежда като баща им. Не е нормално на 52 да имаш бебета, сори. Като знам децата как се подиграват с изглеждащи възрастни родители..... Аз в гимназията една година живеех у баба и дядо. Съучениците ми в този град не бяха виждали майка ми (работеше навън) и понякога, след като са ме видяли с баба, ме питаха защо е толкова стара майка ми. А тя и не беше толкова стара (като този татко-дядко), беше гримирана и облечена модерно и с вкус. Даже карах майка, като си дойде, да дойде в училище да я видят. В България е много тежко, защото по принцип жените раждат рано и семействата са малки. А обществото е много материалистично и цени външността. Живяла съм там и мога да сравня. Като помня моето семейство какви усилия трябваше да полагат за да съм като другите в елитната гимназия, а съм единствено дете и внуче, си представям на тези деца какво им е да ходят дрипави и да ги прибира от училище смачкан, облечен като клошар дъртак.

# 169
  • Paris, France
Димитрина не я мислете за смахната, много добре си прави тя сметката, ама ние сме будалите!

Е, каква сметка си прави?????? Не ми казвай, че тя печели от ситуацията! Озовали са се в това положение точно защото не са си направили сметката. Тези хора са всичко друго освен сметкаджии. Те са просто наивници и идеалисти. В един момент не могат да се справят, но не осъзнават причините, довели ги до там. Те полагат огромни усилия, повече от всички нас. Но, не в правилната посока. Имат материални претенции а влагат в идеали.

# 170
10 c's, добре, а защо само те с 9 деца да се професионализират и да им се плаща да си гледат децата?
И аз мога да покажа добри резултати във възпитанието, обучението и отглеждането на моето дете, защо и на мен (и на всички грижовни родители) не се плаща по тази логика? А дори и детски не получавам, защото много работим. Simple Smile

Ами това няма как да важи за хора, с 1-2 деца, но с 4-5 и нагоре, защо не. 
например, кандидастваш за финансиране, печелиш и действаш.
за мен е много по-смислено да отлгедат здражи и изучени 5  деца, и да ти се плаща, отлкото да ги обречеш на мизерия неграмотност, безработица, може би криминалитет, след което като станат на 18 просто да се влеят в редиците и да започнат на свой ред да умножават проблема.

# 171
Андариел, аз затова казах, че не познавам лично семейството, нито работя по техния случай, че да мога с лека ръка да съдя. Не мога прибързано да го правя, но много от мненията в темата ми се сториха твърде повърхностни, затова и писах моето мнение.
Относно това, че човекът е възрастен, какво от това?! И аз съм дете на възрастни родители, но не съм се засягала на въпроси от съученици дали това е дядо ми (баща ми беше с бяла коса още от 30 годишен).
Стига с това "Това е България!", "Децата са жестоки!". Това е България, защото явно възрастните са такива и имат такива разбирания, а децата са жестоки, защото няма кой да им обясни човешки някои неща. Иначе децата не са жестоки, а са прями, нетактични, откровени...
Мисълта ми е там, че възрастта на човека е най-малкия проблем в случая Simple Smile

# 172
  • София
Димитрина не я мислете за смахната, много добре си прави тя сметката, ама ние сме будалите!

Е, каква сметка си прави?????? Не ми казвай, че тя печели от ситуацията! Озовали са се в това положение точно защото не са си направили сметката. Тези хора са всичко друго освен сметкаджии. Те са просто наивници и идеалисти. В един момент не могат да се справят, но не осъзнават причините, довели ги до там. Те полагат огромни усилия, повече от всички нас. Но, не в правилната посока. Имат материални претенции а влагат в идеали.

Печели, и още как! По закон или някоя общинска наредба беше, нямаш право да кандидатстваш за общинско жилище, ако имаш собственост, особено ако си имал жилиище и си го продал! лично съм го проверявала. така че, на Димитрина на тепсия й поднесоха, пък на нея не й стига, иска и още! И вече не се ограничава с това жилището да е на общината, а направо  иска собственост! на всичко отгоре не плаща нищо освен ток, ама и за него мръънка. А парното? Мислиш ли, че ако има парно в блока, тя го е изключила, защото не може даплаща? Праща и децата без билеети и карти да пътуват, точно като циганите! Я си представИ какво чудо, какви разходи за ток, вода и парно са сто квадрата и единайсет човека  в една къща, само колко вода харчат. отделно режийните по етажната соббственост за ток, асансьор, чистачка. Пералня, компютър, прахове за пране, дрехи, храна... Мъжът й не си мръдва пръста да работи, тя се шматка по библиотеки и се прави, че прави научна кариера! Ми,че то на практика я издържат чуждите хора! Ако направиш едно остойностяване на всичко, което влиза в къщата извън заплатата й, включително опрощаваните дългове, ще се получи една завидна сума. Една груба сметка е достатъчна и ще видиш, че чрез тази просия на едро, на практика това семейство има доход, който е доста по-голям дори от хората с добреплатени професии.

# 173
и защо цялата тази просия не се регулира , за да се занимават и с децата все пак ....
големите гледали малките и т.н. да не сме в 17ти век.
няма ли закон до колко г. не може да го оставяш само едно дете? тука ако си оставя детето само и е под 13 мисля ме чакат проблеми ..големи..

# 174
  • София
ами, не знам, аз като си представя само колко врее би отнело само да готвя за единайсет човека, колко дрехи има за пране и гладене, ами не виждам как един човек може да се справи, ако не впрегне цялата работна ръка, точно като в седемнайсти век.
Да знаете, тази жена ни е минала всиччките в упражнението "намиране на пари". Чак й завиждам вече! Ама, пусто, не съм такова перде като нея!

# 175
Като казахте за пране на 11 човека, та се сетих - даваха преди някакво предаване (не помня точно, но май Дискавъри беше) за многодетните семейства. Показаха някакви (май американци бяха) с около 19 деца. Разбира се, живееха в къща, но пак не им беше особено просторно. Майката беше само домакиня, а бащата беше нещо като дърводелец (или подобен майстор), т.е. само единият родител работеше. Сутрин имаше опашка пред двете тоалетни/бани в къщата. 4 огромни перални се въртяха непрекъснато и си беше голяма работа да се заеме човек с прането. Храната се купува на едро - мляко в огромни туби, всичко в огромни туби и кашони... Казаха, че имат доста облекчения и получават и доста парична помощ от държавата, но не запомних за какви суми става дума.
Но с няколко думи - лудница и просто невъзможно двамата родители да работят.
А сега направете сравнението със ситуацията в нашата държава... И може ли един дърводелец у нас да гледа 19 деца?! Излиза, че просто стандартът ни е прекалено нисък за толкова много деца в семейство...

# 176
В София- да. Едно време ( преди 2-3-4 поколения) такъв брой деца не е бил толкова необичаен. И почти никой не е работил наемен труд, имали са някакво стопанство и с него са се прехранвали. Т.е. не е проблем този модел да съществува и днес. Проблемът е, че не можеш вечно да си затворен в капсула.  А конкретно във връзка със случая е проблем, че семейството иска да живее в 21 век.

# 177
Servalan , точно за стандарт става въпрос. Ако хората си бяха направили сметката как да гледат 9 деца, къде да ги сложат, как да ги хранят и дали и къде да ги образоват мисля, че негативите щяха да са доста по-малко и много хора щяха да им се зарадват. Аз гледам едно реалити за Кейт и (забравих името на мъжа) + 8. Имали хората 2 близначки и решили да имат трето дете. Раждат им се 6-знаци - 3 момиччета и 3 момчета. хората имат риалити шоу, в което ежедневието им е разбито до болка, но ако приемем, че тяхното е изненада (6 накуп), то при Димитрина 9-те са били планирани. Та в това предаване хората не лишават децата си от нищо. Ходят на почивки, правят палатков лагер в задния двор, правят коледни сладки и всичко, което правят и семействата с 2. Не видях дрехи по земята или мизерия никъде, а домашна помощница нямат.  по никакъв наччин това семейство не ми напомня за репортажите за Димитрина, а тя повече от тях е трябвало да си прави сметката като планира толкова.

# 178
  • Paris, France
Печели, и още как! По закон или някоя общинска наредба беше, нямаш право да кандидатстваш за общинско жилище, ако имаш собственост, особено ако си имал жилиище и си го продал! лично съм го проверявала. така че, на Димитрина на тепсия й поднесоха, пък на нея не й стига, иска и още! И вече не се ограничава с това жилището да е на общината, а направо  иска собственост! на всичко отгоре не плаща нищо освен ток, ама и за него мръънка. А парното? Мислиш ли, че ако има парно в блока, тя го е изключила, защото не може даплаща? Праща и децата без билеети и карти да пътуват, точно като циганите! Я си представИ какво чудо, какви разходи за ток, вода и парно са сто квадрата и единайсет човека  в една къща, само колко вода харчат. отделно режийните по етажната соббственост за ток, асансьор, чистачка. Пералня, компютър, прахове за пране, дрехи, храна... Мъжът й не си мръдва пръста да работи, тя се шматка по библиотеки и се прави, че прави научна кариера! Ми,че то на практика я издържат чуждите хора! Ако направиш едно остойностяване на всичко, което влиза в къщата извън заплатата й, включително опрощаваните дългове, ще се получи една завидна сума. Една груба сметка е достатъчна и ще видиш, че чрез тази просия на едро, на практика това семейство има доход, който е доста по-голям дори от хората с добреплатени професии.

Доходът може да е голям, но разходите са още по-големи. На английски му казват "Opportunity cost" - цена на избора. Те може да са получили 100, но губят 1000. Това имам предвид. Не знаех, че е имала жилище. Тогава за какво са се вряли у родителите и? Те, един вид, са сложили каруцата пред коня. Раждат и после се чудят какво да ги правят. Тя все пак има късмет, че мъжът и стои с нея и и помага. Я си представи да си беше хванал шапката и да беше духнал някъде, да не може да го намери даже. Той явно е мекушав и няма достойнство. Съгласна съм с това, което пишеш.

А сега направете сравнението със ситуацията в нашата държава... И може ли един дърводелец у нас да гледа 19 деца?! Излиза, че просто стандартът ни е прекалено нисък за толкова много деца в семейство...

Така излиза, да. И те много добре знаят къде живеят. А в един друг филм показваха вдовица с 15 деца в колиба в Африка. А гледах как английската кралица си води четирите деца с яхта из Средиземноморието. Излиза, че моят стандарт не е като нейния. А защо те, вместо да се оплакват, че не ги ценят, не вземат нуждите им под внимание в България, не вземат да се дигнат и да идат в Америка, Австрия, Бъкингамския дворец или друго място, където обществото е по-благосклонно и държавата по-щедра?

Мене стандарта в БГ и нивото на медицинско обслужване и обучение не ме устройва. Средностатистическата месечна заплата ми се вижда смешна. Хванала съм си чукалата отдавна и съм отишла там, където, според мене, условията отговарят на изискванията ми.

# 179
А, в чужбина само тях чакат...
За тях в Бг е най-добрия вариант, не виждам в коя чужбина могат да отидат и да започнат поне от това ниво, на което са сега.

Общи условия

Активация на акаунт