Еманципация в семейството?

• 16 172
  • 315
  •   1
Отговори
# 240
Даам, аз например - наистина съм доволна от този факт и съм му го казвала в очите, а неговият отговор беше - откакто те срещнах, наистина се промених, намерих смисъл и ти моята Жена  Peace
Би ли посочила коя е смешната част?

# 241
Пък второто...за кого ли се отнася  Joy

Ами и аз я чета онази тема, какво. Нищо, че не пиша.  Twisted Evil

# 242
Пък второто...за кого ли се отнася  Joy

Ами и аз я чета онази тема, какво. Нищо, че не пиша.  Twisted Evil
Не се сещам коя точно, на последък мноооо Шекотливи теми нещо  Joy
Какво точно речи  Embarassed

# 243
Дайте сериозно по темата... Еманципирана може да бъде само онази, жена, която не изпитва нужда да доказва еманципацията си, защото така се чувства. Да си еманципирана значи да си свободна- не само финансово. Друг не може да те еманципира.  Wink

# 244
Абе друг не може да те еманципира, ама може да ти попречи ти да се еманципираш  Joy
Това е в отношенията вкъщи. Зависи от двамата, жената може да си иска да се еманципира, ама мъжа да скърца със зъби - аре, слагай масата  Wink

# 245
  • София
Никой не може да ти попречи, ако си убедена в решението си и имаш увереност в себе си.

# 246
Никой не може да ти попречи, ако си убедена в решението си и имаш увереност в себе си.

А ако мъжът ти има увереност, че е против това  Laughing

# 247
Зависи от двамата, жената може да си иска да се еманципира, ама мъжа да скърца със зъби - аре, слагай масата  Wink

Aми тя може и да печели повече от него и пак да трябва да оправя домакинството сама.
Ако нямаш избор, изобщо не си еманципирана.

# 248
  • София
Аз не знам някой да е вързан с каиши за мъжа си, че да се налага да стои с него, ако не й харесва.

# 249
Аз не знам някой да е вързан с каиши за мъжа си, че да се налага да стои с него, ако не й харесва.
Тя - от провинцията, имат две деца, не се разбират, тя няма къде да отиде - техните са заявили, че няма да я приемат обратно у тях, той  казва, че никога няма да й ги даде, ако се разделят, но тя може да го на пусне ако иска веднага, тя няма пари и при кого да отиде. Та си живеят ей така, заради обстоятелствата...

# 250
Темида-никак даже не се сърдя.

Има хора,които не искат деца-и такива приятели имам...

Специално в случаят,който цитирах ,двете баби са на хиляди километри и няма как да помагат при нужда.А голямото разстояние ти увеличава още часовете ,в които не си у дома,ами пътуваш от/за работа.

Аз също смятам,че ако нямаш дете общо взето останалото не е достатъчно,но от друга страна наличието на едно дете и провал по останалите линии също не е задоволително.
А иначе доброто образование не винаги означава непременно кариера.Имах колежки в университета-мюсюлманки,които казваха,че учат за собствено удоволствие,както и за да са в помощ на бъдещите си деца,но в никакъв случай не мечтаят за кариера.
Има такава статистика за Япония-много жени завършват висше образование,но после избират да останат у дома.

Андариел-изобщо не исках да кажа,че комунистите са открили експлоатацията на жената.Тя си съществува от поне 2000 години.В Библията обикновено мъжът е на магарето,а жената дърпа поводите отпред. Laughing
Но не съм съгласна,че последното за което трябва да  мисли жената е дали  има достъп до заплатата на мъжа си.Естествено една здрава жена е напълно в състояние да се грижи за себе си.Обаче има периоди на бременност и отглеждане на малко дете...В праисторически времена мъжът е ходел на лов,жената е поддържала огънят-точно защото има периоди ,в които тя не може да ходи на лов.Предполагам за това са нужни двама за да се създаде едно дете-защото по принцип са нужни двама за отглеждането му.
Не,че самотните родители-майки или татковци  не се справят добре.

Вилико-жената не ражда на никого деца-ражда си ги на нея.Моят син си го родих,защото си го исках,не за да го дам на мъжа ми.А дали ще са 1,5 ,9 или 13 това пак жената си го решава.Слава Богу сме еманципирани до толкова,че да знаем за съществуването на противозачатъчните.

Бърди-де да беше толкова просто...Тогава нямаше и да сме чували за домашното насилие,например...

# 251
 newsm78 Що на мен ми казваш как се раждат децата....

# 252
Та си живеят ей така, заради обстоятелствата...

Е, това пример за еманципация ли е? Не.
Нали говорим за свободен избор? Значи домакинята, избрала да бъде домакиня, си е еманципирана. Ако иска ще работи, ако иска ще си стои вкъщи. А жената, която не иска да работи, но трябва, не е. Простичко е, но е логично. Нямаш ли избор, задължен ли си да правиш нещо, не си в никакъв случай свободен. Simple Smile

# 253
Това беше отговор на Бърди  Wink

Иначе...не мисля, че това е еманципация, за което говориш. Равните права, които жените изискват - се отнасят до всичко, а не само до определени неща...все пак. Като ще чистим наравно - трябва и да работим наравно, и да ггледаме детето наравно и тн...

# 254
Иначе...не мисля, че това е еманципация, за което говориш.

Ако погледнеш в тълковния речник какво значи думата еманципация, ще се съгласиш с мен.
Правото на свободен избор- искам да карам кран, искам да мия чинии, искам да имам висше..  Но нищо от това не трябва. Не съм задължена, свободна съм да избирам.

Общи условия

Активация на акаунт