Отговори
# 210
Обалче, не си ни забравила Hug . На моя задната фонтанелка му е отворена, а предната му е доста голяма - около 2см. На 3 к. Деавит е.

И ние ще сме си вкъщи, не ми се ходи никъде с малкия, а да се прибираме по нощите ме е страх( а като си помисля мин. НГ каква беше Crazy ), а гости май няма да ни идват, че всички пият, а в нас няма къде да спят Confused .

Мами, кажете рецепта за много бърза, много лесна и много вкусна баница, искам да направя баница с късмети, но нямам идея как да я направя да е вкусна

Не съм, пий едно хапче fuckitall 1000ml и всичко ще се оправи Hug

# 211
Благодаря ви, Не съм и Хейли, разбира се, че не съм ви забравила, всеки ден ви чета  Hug!
Ама при нас е едно и също.

Хейли - 4 яйца, кисело мляко, 3 супени лъжици брашно, 300 грама сирене и 1 чаена лъжица сода бикарбонат - за плънката. 1 пакет кори. Маже се плънката през 2-3 слоя кори, а между отделните кори се маже с олио или масълце.Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса. Става много сочна и вкусна.

# 212
Ноел, според мене яденето по на често даже е по-добре за коремчето, тя явно си хапва и по-малко тогава.
Моята беше болна с Т и почна да яде така начесто през нощта на 2 часа но аз усещах че по-малко хапва, а и през деня продължи така, сега като че ли се нормализира и прави големи паузи.
Синът ми не беше така - той дълго време си хапваше по малко и начесто.

Облаче, аз не смея да й проверявам фонтанелата, но винаги карам педи и питам Mr. Green, а задната май не знам точно къде е? За очите за първи път чувам, въпреки че и аз съм имала доста проблеми с очите.

И от мене весело посрещане на Новата Година!

# 213
Нещо не съм в муза за писане. Иначе опитвам да чета всичко.

Облак, посъветвай се с педи, вит Д даваш ли и колко? А Борис как наддава?
Имайки предвид, че е момче и зимно бебе повечето педиатри предписват повечко капки вит Д, за профилактика против рахит, но от друга страна при такъв прием на вит Д по-бързо се затваря фонтанелата (вит Д спомага за усвояването на калция от орг). При Симона стана така, преди да седна да се пообразовам малко. Педи беше предписала две капки дневно, а тя е лятно бебе и добре, че частната педи, която ползвахме за второ мнение забеляза скоростното затваряне и ни препоръча да намалим капките на една през ден два. Устискахме до към 8 месец с отворена фонтанела. По-принцип затварянето ставало между 1-2 години, но тя ме увери, че и в 8ми мес. не е проблем, при положение, че се следи формата на главата нещо там, та слава богу нямаше последствие при нас. Затварянето на фонтанелата има връзка с развитието на мозъка нещо и т.н.

Така че, ако не наддава прекалено много и даваш повече от една капка на ден, може би е добре да преразгледаде с педи препоръките й за приема на вит Д.
Другото, което си мисля е ти да намалиш приема на калций, но пак с консултация на лекар.  Peace

Арим и по мое мнение е много рано за сокчета. Много се ядосвам, че сменихме комп и изгубих много ценна инфо събирана по времето на захранването на Симона, но ще се опитам да пресъздам една статия, която четох, която много добре обяснява защо преди сокчетата са били на почит, а сега не. Необичам, като не мога да дам източника, но ще се поровя по-късно ако имам време да я намеря. Та според статията, когато аз съм била малка или е било модерно или просто е била прекъсната веригата по предаване на "уроци по кърмене" от баба - на майка - на внучка и е факт, че повечето от нашето поколение не е било кърмено, а и адаптираните млека са били само в кореком. Затова се е захранвало от рано с кис мляко, което въпреки благородните си качества му липсват доста неща (вит и т.н.), които след изчерпването на натрупаните запаси от бремеността, започват да му липсват на бебето. Затова в менюто е влизало сокчето, което по принцип е доста агресивна храна за стомаха поради висока коселинност и т.н. Тоест, считало се е за по-малкото зло. Днес, при положение, че кърмим или даваме адаптета обогатени достатъчно, че да задоволят нуждите на бебето, "по-малкото зло" е излишно и не е нужно затормозяване на стомаха на бебето с тях. Лично аз, сокове не съм давала никога. Сега купувам понякога готови като сме навън и Симона гледа другите деца. Иначе вкъщи пием вода, чайове, а плодовете ги ядем.  Wink

Егати, ако имах муза, колко ли щях да напиша..... hahaha

Последна редакция: чт, 30 дек 2010, 13:27 от Oleto

# 214
Благодаря.  Hug
Оле, наддава нормално, роди се 2700гр и този месец в началото беше 4290 гр. А деавите ни го предписаха по една капка дневно, обаче аз забравям и му го давам през ден.  Sad Ох, притесних се, ще взема да звънна на лекарката да я питам сега.

Тя каза, че не било опасно, утре ще го види.  Praynig Ще ги заведа и двамата с Мая, че тя кашля.

Последна редакция: чт, 30 дек 2010, 13:58 от Анонимен

# 215
Привет мами Simple Smile

Гледам за фонтанелата говорите, нашата педи каза да продължавам с 1 капка Деавит  Peace каза че фонтанелката била перфектна с твърди ръбове  newsm78 аз не смея да пипам там....

Хейли, и аз ще спрятам бърза баница, от готовите на Белла  Crossing Arms вообще нямам намерения да готвя, да живее готовите щандове за салати и печени пилета  Peace Ще си гледам бебчето и това е, ще имаме гости, кумовете ни, и сме се разбрали с кумицата кой какво да вземе и това е. И те са с бебче, но вече на 7 мес. така че тя щела да пече това онова, аз пък няма  Crossing Arms и така.
Малчо заспа към 12:30, чакам по късно свекито и с мъжото ще ходим на покупки, ще й оставя АМ, че хич нищо не мога да изцедя  ooooh!, нищо.....няма как.

ВЕСЕЛО ПОСРЕЩАНЕ НА НОВАТА 2011 Г. МОМИЧЕТА, НЕКА БЪДЕ ПО - ДОБРА, ПО - ЩАСТЛИВА И ПО - ЗДРАВА.  Hug

# 216
  • София
Оле, супер, че го написа това, аз самата се чудех много защо преди ни караха да захранваме със сокчета, а сега не. Майка ми и тя току ме попита какви са сега тия нови моди и що лишавам детето от витаминки  Laughing
Не съм, като че ли и аз имам усещане, че ще ми идва, крайно неприятно  #Cussing out
Мая пък е започнала едни циркове с яденето да ми прави, голямо разсейване, голямо нещо. Хване, пусне, пояде малко, спре да ми се ухили, пак хване, пак пусне, ууууужас! Четох снощи в кърмаческия, че е нормално сега като открива света и общуването с нас да е по-завеяничка при хапване и други неща да са й по-интересни, ама ми се взима здравето с това напред-назад  Crazy

# 217
  • Sofia
Бърди и моя така прави - хваща една глътка и пуска и ми се хили и пак. Вместо 10 мин. отива половин час.

То захранването със сокчета не беше толкова отдавна. Дъщеря ми като беше бебе ме караше педиатъра да и давам сок от ябълка и то доста рано, но аз го пропуснах и първо бяха зеленчуците и като ми се изчерпа разновидността им тогава започнах да и правя фрешчета...

Аз започнах да давам водичка от време на време. По принцип предлагах вода, но винаги ми беше отказвана и аз не съм и настоявала. Преди 10-тина дена имаше един жесток рев и каквото и да пробвах нищо не помогна да го успокоя. Накрая му дадох бутилката с водата и той захапа и си пийна доста и се успокои /преди това му предлагах и гърда и адаптирано, но ги плюеше/. Сега като започне да нервничи и му давам водичка и той се успокоява...

За Нова година и ние ще сме си сами в къщи. Това не ме притеснява толкова колкото гърмежите от пиратките в полунощ дали няма да уплашат Ники и след това да имаме проблеми със спането...

# 218
Мая пък е започнала едни циркове с яденето да ми прави, голямо разсейване, голямо нещо. Хване, пусне, пояде малко, спре да ми се ухили, пак хване, пак пусне, ууууужас! Четох снощи в кърмаческия, че е нормално сега като открива света и общуването с нас да е по-завеяничка при хапване и други неща да са й по-интересни, ама ми се взима здравето с това напред-назад  Crazy

На теб поне ти се смеят! Моя господин от вчера, на всяко кърмене, тъкмо засуче, суче 1мин. и като започне един див рев! Реве 1мин, успокоява се и пак суче и пак рев! Вече лудвам.

Облаче, благодаря за рецептата! Hug

# 219
  party023 днес моето Ники става на 3 месеца Heart Eyes,как лети това време.

# 220
Ето още малко инфо за сокчетата , но не е статията, която търсех. Нея така и неможах да я намеря.

А аз всъщност влязох, за да дам отчет. За втория месец, Радо е качил 1 кг. и е пораснал с 6 см.  Shocked Като цяло сега е 5740 гр. и 61 см. На мама големия мъж  Party
Биха и двете ваксини и много ми беше притеснено вчера, но мисля, че мина леко. Беше неспокоен и го слагах по-често да яде, но Т не е вдигал.

И само да допълня, за алергиите, понеже наскоро се коментираха...Това, че сега детето не проявява реакция към даден алерген, не значи, че е добре да му се дава. Повечето алергени се отбягват сега в ранна възраст, защото могат да отключат непричтни алергии на по-късен етап. ела съм, че човек е най- предразположен към алергии в годините между 20 и 30 годишна възраст.
Аз лично си хапвам всичко, но определено в по-малки количества от преди, поне алергените, ако не ги избягвам, то поне ги намалям.  Peace

Честито на месечинките и весели празници от нас! Нека имаме една по-хубава година, без болести и с много радост донесена от мъниците ни.   bouquet

# 221
Здравейте, мамчета!
 Предполагам не ме помните, защото не съм писала от има-няма 6месеца. Горе-долу наваксвам с четенето и поздравявам всички за сладките бебенца! Hug
 Видях, че има и други майки със същия проблем като нашия - от около месец, месец и нещо моето момче започна да се дразни на гърдата. Преди сучеше по час, а сега 5-10 мин и се започва едно реване, едва го успокоявам. Спрях да го насилвам и щом почне с номерата, го оставям. Не знам колко се наяжда, но другата седмица сме на консултация и ще преценя по наддаването. Ако е наддал добре, значи просто по-бързо се наяжда вече, ако не - ще взимам някакви мерки. Ако трябва и към консултантите ще се обърна.
 Иначе като иска да се приспи, може с часове да си откара на гърда дремейки и от време навреме сучейки. Голямо е диване, но само да е жив и здрав. Heart Eyes
 Ще взема по-често да се включвам Wink
 Честито на месечинковците!

# 222
  • София
Оле, благодаря   bouquet Не знаех това, което сподели  Hug
Краси, моята баница също е бърза и лесна и момчетата ми ме поздравиха много миналата вечер  bowuu
4 яйца се разбиват с 200-300 г сиренце (колкото повече, толкова повече  Mr. Green), лъжица кисело мляко за вкус и ако не солено сиренцето, малко сол. В намазнена тава се реди кора, напръсква се с масло, после малко плънка, пак кора и т.н. Аз слагам плънка на всяка кора, а може и през 2-3, както е написала Облачето. Още по-хубаво е да е навита на рулца и подредена в тавата. Ще се справиш  Wink

Най-после дойде помпичката Бейби вак. Не са много бързи тези от Данет - поръчах в понеделник рано сутринта, а я доставиха чак в четвъртък. Измъчи ми се детенцето, пак цяла нощ се мята като рибка на сухо милото.
Сега събирам смелост да я пусна, че ми се вижда страшничко с прахосмукачката  ooooh! Давайте инструкции, моля  Praynig

Последна редакция: чт, 30 дек 2010, 15:09 от Arim

# 223
  • У дома
Ето и моята рецепта:
намазнявам тавата, слагам кора, ръся сирене, пак кора, пак сирене, докато прецениш, че е достатъчно дебела, корите ги оставям с малко въздух помежду им. режа на парчета, загрявам мазнина и поръсвам баницата на изрязаните места. Разбивам 3-4 яйца и 1 ч.ч. вода, заливам баницата и пека. Не е кой знае какво, но е вкусна.

И да се оплача, Лъчко ми се разболява, сополи, ужас  ooooh! Не ми се посреща Нова година с болести  Cry

# 224
  • София
Позитивче, може и да не се разболее, спокойно! И Ева е със сополи, но не е болна - две лекарки потвърдиха. Има ли Т?

Общи условия

Активация на акаунт