Отговори
# 675
Цвети, и тук не ваксинират против Хепатит, но понеже България е в списъка им с рискови държави,
на децата им я слагат. На 2ри, 3ти и 4ти месец, мисля е приема.

Елист, страшни килограми наистина, да ти е жив и здрав.  Laughing

Кат, не се обвинявай, и на адапте да е пак можеше да се зарази, а и нали с кърмата и антитела получава.

Стелисима, те педиатрите и те си имат различно мнение. Моя няма никога да ми каже да дам нурофен, а за превенция само - абсурд. Но по този повод, има ли и други като мен,които не бързат с лекарствата? На Нико освен капки за нос, нищо не съм му дала.

Нина,  Praynig

Нико е много ревлив тия дни, направо луднах вече.  ooooh!

# 676
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!

Стелисима, те педиатрите и те си имат различно мнение. Моя няма никога да ми каже да дам нурофен, а за превенция само - абсурд. Но по този повод, има ли и други като мен,които не бързат с лекарствата? На Нико освен капки за нос, нищо не съм му дала.

Аз, Стоян вече колко време е болен, а още нищо не съм му давала, само инхалациите с физ разствор и хомеопатията от 2 дни (от утре вече ще трябва да капя коаргол). На Георги дадох нурофен чак когато вдигна 40гр Т, аз температуросвалящи за Т под 38,5 и липса на болка не давам. Радвам се, че и докторката ни е на това мнение, много ме улеснява.  Grinning

# 677
  • София
кат 88 - с кърмата не можеш да я заразиш, напротив - така й предаваш антитела. Дано всичко е наред !
 И аз бях от настиващите тези дни, но си разтворих ефералган и се оправих.

пашик - и аз не смея да извеждам Гого навън. От както се разболя сме го изкарвали само за да идем до педиатърката. От една позната знам, че в Гърция има Вигантол, но се продавал само с рецепта изписана от лекар. Така поне беше преди месец. Може и да не е навсякъде така де.

нина вн - Георги беше по същия начин. Първо само с лека хрема, после се засили хремата, взе да кашля 2 дни /та чак се давее от сополите/ и след снимката ни засилиха в детското отделение. Там обаче нямаше места и си ни пратиха в къщи за домашно лечение. Бързо да се оправяте, че от у дома си е най - добре и най - спокойно.

# 678
  • София
Марианче,скоро попаднах точно на това инфо за именния ден и най-нкарая разбрах,че и Валето ще празнува!  Mr. Green

Ние днес бяхме до МД да ни бият ваксинка Валя не плака ВИки повечко  Laughing

# 679
Мамчета, благодаря за посрещането.   bouquet

Болните бебчета и мами, бързо оздравяване!  Praynig

Pashic и Marieti, относно Вигантол-а, мъжът ми се обади на Мерк (производителите) и ги пита каква е ситуацията. След няколко месеца щяло вече да има новата опаковка в БГ, но че имало в Румъния вече (там може без рецепта) и в други страни (с рецепта, но нямало проблем да се вземе рецепта от БГ и да се сканира или прати по факс). Може да се провери с куриер колко излиза, Еконт имат услуга Покупка с куриер от Румъния. На нас ни го поръча един познат от Русе, имало някакви маршрутки от Румъния та по тях...

Иначе за нас - малкият мъник се казва Неделин (кръстихме го на свеки). Роди се на 13.10. точно на термина си и то доста бързо за първо раждане - в 1:30 тръгнахме от нас и 3:20 беше роден. Роди се 3,22кг и 49см. Сега сме 6,30кг и 62см. Много е енергичен и забавен, много се кокори и е доста любопитен. Иска си и много внимание, сам не се забавлява. Party Държим си главата изправена вече, ама не ни се отдава обръщането, като го сложим по гръб и така си стои, а вечер си спи по корем, че така по-малко се стряска.

Milla Elaine, и аз не давам лекарства, освен ако не е абсолютно наложително, за превантивно да не говорим. Досега освен капките за колики да чукна на дърво друго не ни се е налагало да пием, но когато се налага, тогава няма избор.

irinopolis, като ядете маратонско към 22:30-23:30 преди това спите ли и кога се къпете? Чудя се, ако ядем и ние тогава дали ще се буди към 4:30-5 или пак ще си става към 1-2 часа...  newsm78

Лека от нас, че трябва да наваксам малко със съня, че да сме "бодри" за кърменето към 1-2 часа  Laughing

# 680
 HugЗдравейте девойки-аз пак изостанах-но мъжът ми ми преинсталирваше компа и докато ви изчета.... Party

кат 88  не се притеснявай-не можеш да заразиш бебчето с кърмата си-ти така го предпазваш-в нея има антитела които се борят с вируса-но не и самия вирус.Снаха ми беше болна от грип миналата зима-малката беше на 2-3месеца и благодарение на кърмата я опази.На мен ми е толкова гадно че неможах да кърмя поне цялата зима.Все ме е страх да не лепна някой вирус  Praynig че как ще опазя малкия  

Ние след ваксината в понеделник три дни бяхме.... #Crazy ужас-ревове и чудо-дори като се хранеше се сърдеше...Много раздразнителен става от тази комбинираната-явно му идва в повечко на детето-нямам търпение да ни бият и третата другия месец и да приключваме с тия че и мен ме е страх.
айде лека нощ за сега от мен  Hug

# 681
  • София
irinopolis, като ядете маратонско към 22:30-23:30 преди това спите ли и кога се къпете? Чудя се, ако ядем и ние тогава дали ще се буди към 4:30-5 или пак ще си става към 1-2 часа...  newsm78

Blurmoi-  Денем спи, а привечер към 18ч почва да се кокори и е буден. Е, не спи постоянно през деня, но през повечето време да. Обикновено сутрин прави по - големи паузи между храненетата, а от ранния следобед почва да наваксва. Не го къпя всеки ден, но почти при всяко сменяне на памперса мия дупе, че е все наакан. А когато го къпя в коритото го правя между 17 и 19ч - както дойде.

# 682
Аз пак да кажа, че от управител на голяма верига аптеки имам информация, че вигантол в БГ ще има февруари, ако не изникне проблем до тогава. Чакам го и аз, че с това наддаване малко ме стресира Радо. Още даже главата не иска да вдига като хората, пък вие вече въртене коментирате.

Два дни е много нервен и не можем да разберем защо. Преди малко забелязах мнооого  лощо подсичане на гънките на  крачето (мисля, че видях и кръв) и веднага намазах. Надявам се да мине бързо, и дано това да е причината за нервите.  Praynig Винаги съм казвала, че децата ми оцеляват въпреки мен.  Tired

Мирче, давай моме, хващай я кърмата за ушите и я връщай обратно. Ти си упорита и можеш! Пък ние тук много ще се гордеем с теб!  Heart Eyes
Много течностти (вода , айрян със сол, в никакъв случай НЕ газирано), много спокойствие, цедене в часовете за хранене. Вземи си БГ лактогонен чай. Стуват стотинки и са много по-ефективни от чая на Хип, който е в пъти по-скъп. Мисля, че на биопрограма има, но не съм сигурна точно, но като питаш за латогонен чай, какъвто и да е, само да е БГ. Също, ако не те притеснява да взимаш лекарства препоръчани тук, рицинуса наистина помага. Поне аз усещах разлика. Д-р Панчева ми беше препоръчала 5ца, 3-4 пъти на ден по 3 зрънца. Слагай Евка да си суче дори и да няма какво, хем да не губи тренинг, хем да стимулира. Ама я слагай не озверяла от глад за да не плаче. Или между хранения или ако си има режим и знаеш кога огладнява, малко по-рано. Това са само предложения, ти преценяваш какво и как да правиш.  Hug

Кат, момичетата вече са написали, аз само се присъединявам, че и аз така съм чела.  Peace Скорошно оздравяване и на двете.  Hug

Коя беше мамата със сокчетата? (как прозвуча самоооо  ooooh!) И аз да се присъединя към момичетата, които вече писаха, че в днешно време няма нужда от сокчета в този ранен етап от развитието на децата ни и няма смисъл да им тормозим стомасите с тях. Захранването е много интересно нещо и всички нямаме търпение да му дойде времето, но няма нужда да се избързва за сметка на бебето и незрялата му още храносмилателна система. Ти сама решаваш какво да правиш с детето си, аз само споделям мнение.  Hug

Кой питаше за опашка след АБ? В тази тема на Д-р Михайлов е описано какво да се дава, а няколко поста по-надолу и защо точно тези хомеопатии.  Peace

Последна редакция: пт, 07 яну 2011, 00:26 от Oleto

# 683
  • София
Ама че гадост с тия болести, пфууууууу  Sad, дано бързичко да оздравяване и мами и бебета  Praynig

Добре дошли на новите мами  Hug

Кат, и Марти така още на 40 дни започна да вдига Т, и така 4 дни без никакви видими причини, ттогавашната док каза, че имала леко зачервено гърло и накрая ни изписа АБ... Не вярвам, че ти си заразила бебе, повече вероятно си предпазила с кърменето....

За Вигантола в другите страни - всъщност по-точно за вит.D3 - в момента давам едно донесено от Италия - казва се PeDiaTRE, по опаковка се води хранителна добавка за бебета (витамин D3, като в 1 капка има 100 единици Д3) (за сравнение нашата док ни каза, че във Вигантола съдържанието в една капка е 200 единици Д3, а във Деавита - съответно 330 единици)... за който го интересува струва около 15-16 Евро/ опаковка от 15 мл...
Иначе от Германия една приятелка ми донесе и Vigantolette, което е разновидност на Вигантола, но на таблетки  - такива давали на децата в Германия безплатно с рецепта от педиатъра (с благодарност за информацията pepelyashka, която живее там и мноооого подробно ми обясни какво да търсим там), дават се по 1 таблетка/ден разтворени в лъжичка вода/кърма, или направо в дъното на бузата на бебето и там бързо се разтваряли (за инфо - цената е около 6-7 евро/опаковка от 90 таблетки)...
За сега давам по 1 капка от Педиатре-то по преценка на доки от предната консултация (нещо й стисна главичката на малката отзад  Shocked), но тогава нямах таблетките Вигантолете, та сега на предстоящата консултация ще й ги занеса да ги види и тях и да каже от кои да давам...
Само да спомена, че Педиатре-то си е също олио като Вигантола като консистенция и съдържанието си е само Д3, но на него никъде не пише, че годноста му е месец след отваряне!!! пише си само дата на годност, която е май до 2012 някъде  Peace
Заредила съм се за две години напред с Д3  Joy (всичко стана случайно - вече бях поръчала от Германия, но пък междувременно татко беше в Италия, та в последния момент се сетил да попита в една аптека и направо купил)

ooooh! Едвам заспа, докато ви пишех я люшках в кошчето, което вече май й омалява и ще трябва да си взимам вече леглото (не знам дали ви споделих, че го дадох на едни приятели преди 2 години да го ползват докато техния разбойник стане на 7-8 г., ама уви взех, че забременях и срам-не срам си поисках леглото обратно, те си намериха друго де, но все още ми е гадно Rolling Eyes, ама пък нямаше да е разумно да купувам друго при положение, че имаме) ... Между другото за кошчето ми е много мило, защото е същото, в което мен са ме люшкали преди тооооолкова много години  Whistling, доста добре пазено, е, постегнахме го тук-таме Wink много удобно  Peace

# 684
кат 88 , може да заразиш бебка , не казвам, че е точно от кърмата. И на мен лекарката ми говори, че не мога да я заразя и че предавам антитела с кърмата, но уви явно не бяха достатъчни.
И аз съм доволна от бг лактогенен чай. Не знам дали е само от него, но определено след нямането на кърма 1-ия месец нещата се нормализираха.
Оле, с какво ги мажеш гънките на крачетата?  Мисля, че и на моята мома е подсечено едното краче само в гънката.

# 685
  • В сърцето на моите съкровища...:)
Добро утро и честит имен ден на всички именници!!!Да им е живо и здраво името!!!

Тая нощ усетих блаженството да ставаш на 4 часа... Mr. Green Малкият заспа в 10, хапнахме в 2 , после в 6 и сега след 10-ина мин. ще го будя да се обличаме за доки, че днес сме на консултация и ще ни бият и ваксините.  Peace
marvi, Vigantolette ми донесоха миналия месец. Педиатърката каза, че били много хубави и без притеснение да давам. Днес ще поразпитам още малко за тях.. smile3529
Oleto-''Винаги съм казвала, че децата ми оцеляват въпреки мен. '' - newsm62 страшна си.. Hug

Болничките, пожелавам ви бързо оздравяване!  Hug

# 686
Добро утро!
Честито на именниците! Да са живи и здрави!
И специално Честит имен ден на Зеленоочка и малкия Иван!!!
Благодаря ви за споделеното мнение за Вигантола,ще видя дали ще има начин да набавим,ако не да се надяваме февруари да го пуснат!Най-лесно бе в Турция ,ако го има,ама...
Аз имама "лактогонно средство"от билковата аптека ,струва 5лв,много е добър чая!

Аз пия витамини и на Сандоз калций с вит.Д.Според вас преминава ли вит.Д през кърмата към бебето?
Хубав ден на всички и здрави бебчета!

Последна редакция: пт, 07 яну 2011, 07:39 от pashic

# 687
  • София
Хайде набързо да почеря, че днес и аз и баткото празнуваме Simple Smile Това си поръча именника за довечера Simple Smile

Бързо оздравяване на болните и добре дошли на новите мами  Hug
Ние вчера се записахме със сина ми в библиотека  Laughing такова нещо не бях правила от дете  Laughing Ама много чета и много бързо и сега като имам и повече време и направо е финансова разсипия с моите книги. А тук до нас се оказа, че има филиал на Столична библиотека и направо се шашнах колко добре са заредени и то със съвсем нови книги - и детския отдел, и големия. Синът ми си взе няколко книжки от поредицата 39 ключа, които са си съвсем нови книжки, аз пък си взех трилърчета и малко женски книжки, дъвка за мозъка  Mr. Green Майчето я бях гушнала в мен и не гъкна, а поне час бяхме там, докато ни направят картоните и докато изберем, страшно й беше интересно и се кокори много Simple Smile Та ако има читанки като мен - възползвайте се от библиотеките  Laughing

Бях си набелязала сто неща да коментирам, амаааа ... забравям, ужас  ooooh! За косопад исках да споделя, че и аз имам страшен. Знам, че е нормално, ама много ме дразни, не мога да си пусна косата, само на опашка я държа, иначе Майчето се нагълтва с косми от блузата ми като я гушкам.
И тя си реве като я обличам, но и батко й беше така - на консултациите не ревеше от ваксините, ама почнех ли да го обличам всички чуваха  Laughing Иначе в повечето случаи заспива сама, само ако е много превъзбудена не може. Общо взето на вечерното заспиване се налага да я приспивам и то я слагам на краката си, много хитър номер, видях го в един филм Simple Smile Общо взето, слагам на краката си възглавница (аз слагам тази за кърмене), бебето отгоре, с крачета към мен - и друскам и люшкам лекичко с крака и тя се унася. Така мога и да си чета, и ТВ да си гледам, а доста пъти и съм вечеряла така  Laughing

# 688
Добро утро! Hug

Честити месечинки на прекрасните ни бебчета! Да са здравички!

Честит имен ден на всички празнуващи Ивановден! Да са здрави и щастливи!

Мишана, това за занималнята е недопустимо! Безобразието и безотговорността в тази държава нямат край ooooh!

Роси09, добре дошла сред нас!
Blurmoi, добре дошла и на теб! Моят заспива сам(на цица) само през нощта, през деня спи само в количката или на гърдите ми, прав. Дори да го гушкам, но го сложа легнал, се събужда Crazy

Диданка, оплешивя моя много малко отпред на челото, но вече започна да му расте косичка.

Ели-ст, на никъде не се върти моя - нито иска да лежи по коремче, нито на една страна, нито посяга да хваща играчки. Още не се притеснявам.
Мама ма, честита рожденничка на патерици! Да ти е жива и здрава, и много да те радва! Много ти е хубава! И малката също Heart Eyes
Стели, за косопада знам, че е нормално, случва се около 3-тия м. след раждането. Отминава, но... е необратимо Hug

Нина-вн, миличка, желая ви бързо да се прибирате вкъщи и да не се връщате повече в болницата!  Hug

Добре поне, че навън спи, но жалко, че аз няма как да спя по време на разходките.

Чувствам се по същия начин! Laughing Мисля, че изобщо не са прави да те обвиняват! Бебка можеше да се разболее от всякъде, а и не е сигурно, че е от теб. Попринцип знам, че като се кърми бебето получава антитела от майката. Така, че е по-вероятно някой друг вирусоносител да е виновен Hug

Мари ети, не бих обрязала ей така, за идеята. По-добре да го научиш на хигиена Peace . Но само мнение. Hug

Пашик, нашият док. каза да изализаме като навън е до -8, няма силен слеговалеж и мъгла. И понеже последните дни навън е страхотно всеки ден излизаме.

Ивдраг, против подсичане на гънките аз мажа с крема за тяло на Себа мед - подмишничките, свивките на коленцата и лактите, ватлето и нямаме никакви проблеми! Много съм доволна от това кремче. Мажа му и лицето когато има пъпчици и минават за 2 дни Wink

Всички споделяте, че като ви е дошло сега е било много обилно, а при мен беше едно оскъдничко... дано е в реда на нещата Thinking
Моят беб не плаче като излизаме за разходка. Знае къде отиваме и много се радва. Започва да мрънка само докато аз се облека и обуя, защото той е така опакован, че не може да мърда и като не се движи се изнервя  Simple Smile Simple Smile Grinning

Малееее, олях се! Blush

# 689
кат 88 , може да заразиш бебка , не казвам, че е точно от кърмата. И на мен лекарката ми говори, че не мога да я заразя и че предавам антитела с кърмата, но уви явно не бяха достатъчни.
И аз съм доволна от бг лактогенен чай. Не знам дали е само от него, но определено след нямането на кърма 1-ия месец нещата се нормализираха.
Оле, с какво ги мажеш гънките на крачетата?  Мисля, че и на моята мома е подсечено едното краче само в гънката.
Добро утро-честито на всички празнуващи днес HugНа бебчо му почервенява на вратлето и вечер след баня му слагам малко пудричка и до сутринта минава Simple SmileСпокоен и усмихнат ден ви желая пълен с весело гукане  Nature Sunny newsm51  ylinfant

Общи условия

Активация на акаунт