GC Tooth Mousse - впечатления

• 1 636
  • 3
  •   1
Отговори
Моля, който има впечатления от този мус да сподели.
Дъщеря ми е на 2 г. и има тъмно петънце в най-дълбоката част на единия кътник. Зъболекарката ни каза, че е малка да се работи каквото и да било, но все пак не е добре, това което се случва. Склонна е да отдава това петънце (начален кариес, ако изобщо има такова понятие) на ген, защото общо взето детето се храни с хубава храна, сладкото е сведено до минимум, на тестено не налита и при подобно хранене по-голямото ми дете няма никакви проблеми със зъбките.
Доверих се на Tooth Mousse, включително чух добри отзиви от приятелка, но уви - вече повече от месец не мога да кажа, че наблюдавам каквато и да е промяна в зъбчето.
Вашите впечатления?

Сега се замислих - появата на кариеси е свързана с киселинността в устата. Детето ми мн обича  кисели неща - маслини, туршия, овкусени салати, лимон и др. Може ли това да има връзка с появата на кариес?

# 1
Сега видях, че имало такава тема. Съжалявам.
Моля мод да изтрие тази  Peace

# 2
Хубаво е ,че ползвате тази паста-Тooth Mousse.
Тя е профилактична,но има индикации и при начални кариозни лазии т.е бели кариозни петна.
Въпросът е при вашето дете това дали е кариозна лезия или дълбока оцветена фисура? Но каквото и да е ефект ще има, главно за другите зъби,а за този-отговорът  зависи от точната диагноза.
Много е важно да я използвате правилно!!!Важен е и хранителният режим на детето!

# 3
Благодаря за отговора Simple Smile
Цитат
дали е кариозна лезия или дълбока оцветена фисура
стоматолога ни не можа да прецени, тъй като тя е малка и трудно си отваря устата дори за преглед. Бели петна няма. Флуор не е поглъщала. Кърмена е и има доста добър хранителен режим.
Единственото което наистина е характерно е, че доста обча солени и кисели неща, както вече писах и не знам доколко това влияе на киселинността в устата.
Иначе муса ползваме по схемата от стоматолога и слава Богу няма влошаване, но аз пък се надявах на подобрение  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт