Помощ за един неприятен казус

• 2 018
  • 5
  •   1
Отговори
  • Някъде в търсене ............
Здравейте мили мами.
Имам нужда от мнения и помощ за казуса на моята приятелка.
Случаят е следният те са семейство от 15 години и нямат деца(родни), преди 9 години са роди и тяхното момченце. Съпругът го припозна и сега детенце се води на негово име имат и декларация от БР майката че е съгласна малкият да бъде осиновен от съпругата. Малкия беше на 10 дни когато го взеха. Проблемът е че съпругът не желае да подпише декларацията за осиновяване и моята приятелка няма нищо законно за детето. Те са разделени от лятото и имат желание за развод (там е ужасно положението) съпругът иска в декларацията за осиновяване да се впише клауза че при развод съпругата няма претенции към детето Shocked. Това възможно ли е по закон? Има ли някакъв начин да се започне дело за осиновяване  без тази декларация?
Няма шанс да бъдат семейство отново и мъжът е много озлобен спрямо жената, детето иска да е смайка си , но мъжът не го пуска и следват скандали. Детето е обгрижвано само от майката, когато е при бащата -не го кара да учи и до късно вечер е на улицата , дали е яло ,облечено няма значение... Тогава аз се грижа за малкия..

# 1
 ooooh!
Навръх Коледа!
А 9 години какво са правили, да не го осиновят?
Точно затова не бива да се ползват тези схеми с припознаването. Горкото дете.
Моля се да си го измислила това от скука по празниците  Praynig

# 2
  • Някъде в търсене ............
Благодаря за отговора, за нещастие всичко е истина нямам толкова добро въображение Confused Детенцето и моята дъщеря са заедно от раждането им. В началото нямаха пари за дело, после той се дърпа, извадят документи =изтича срока изобщо циркът беше пълен. Винаги обяснението е било ти ще го осиновиш и ще се разведеш с мен Cry. Манипулирането е страшно, лошото е че бащата говори глупости на детето майка ти е такава.... малкият не смее да се опълчи на бащата. Страх /срам/неудобно не знам кое от всичките изпива ,но не говори с майка си и баща си за това как се чувства. Знае че може да разчита на мен и поне един път в месеца провеждаме разговори чувства се много зле, иска да живее при майка си ,но не смее да си каже изобщо нямам думи.

# 3
Най-добре е да се консултирате с специалист: юрист , адвокат или някой , който сериозно разбира от тези неща.Проблема е твърде сериозен за неспециалисти .Все пак това е живота на едно малко дете, което трябва да расте обичано и спокойно ,а не объркано и във страх. Naughty

# 4
  • София
Да се консултират с адвокат и следващите, тръгнали по техния път, съветвам да осиновят по законния начин  Peace

# 5
За н-ти път става ясно, че не репродуктивни и пр. проблеми, както и че не осиновяването само по себе си разваля или разклаща отношенията, а при изначално нездрави взаимоотношения между партньорите всякакви инфекции избуяват.

Никакви срокове не са им минали на документите, е освен на медицинските и на свидетелствата за съдимост, та легендата, как докато се наканят и все сроковете минавали, са пълен блъф.
Това е станало по стария СК.
Както тогава, така и сега, съпругът следва да даде една елементарна декларация, че е съгласен съпругата му да осинови детето му.
А не е странното, че сега са скарани, всичко се случва с хората в течение на времето.
Буди безпокойство, че тогава (преди 9 год.) съпругът не е искал да даде декларация, че е съгласен.
Става ясно, че БМ си е дала документа и с нея проблем няма.

И не, според класическото семейно право, припознаването не е престъпление.
В последно време откакто се ползва за какво ли не припознаването, започва лека полека да си мени облика и да се криминализира.

Общи условия

Активация на акаунт