Имам нужда от мнения и помощ за казуса на моята приятелка.
Случаят е следният те са семейство от 15 години и нямат деца(родни), преди 9 години са роди и тяхното момченце. Съпругът го припозна и сега детенце се води на негово име имат и декларация от БР майката че е съгласна малкият да бъде осиновен от съпругата. Малкия беше на 10 дни когато го взеха. Проблемът е че съпругът не желае да подпише декларацията за осиновяване и моята приятелка няма нищо законно за детето. Те са разделени от лятото и имат желание за развод (там е ужасно положението) съпругът иска в декларацията за осиновяване да се впише клауза че при развод съпругата няма претенции към детето
Няма шанс да бъдат семейство отново и мъжът е много озлобен спрямо жената, детето иска да е смайка си , но мъжът не го пуска и следват скандали. Детето е обгрижвано само от майката, когато е при бащата -не го кара да учи и до късно вечер е на улицата , дали е яло ,облечено няма значение... Тогава аз се грижа за малкия..

. Манипулирането е страшно, лошото е че бащата говори глупости на детето майка ти е такава.... малкият не смее да се опълчи на бащата. Страх /срам/неудобно не знам кое от всичките изпива ,но не говори с майка си и баща си за това как се чувства. Знае че може да разчита на мен и поне един път в месеца провеждаме разговори чувства се много зле, иска да живее при майка си ,но не смее да си каже изобщо нямам думи.