Прием в САМОСТОЯТЕЛНИТЕ "чисти" Ясли - 2011 - София

• 16 640
  • 216
  •   1
Отговори
# 90
  • София
От разнопосочната информация наистина се обърках. В кои ясли се подават документи и се чака година? Съжалявам, че съм пропуснала и такава възможност.

MamaMM, това са чисти ясли за деца от 10м до 3г и се подава молба на място http://www.sofia.bg/zdrave_new.asp?page=dy
Някои от тях приемат молби през цялата година, други от 1-вия работен ден на новата година.
Можеш сега да подадеш за този септемвири.
Аз лично съм подала молба декември месец за този септември в една ясла.

Има и ОДЗ-та - е тях има яслени групи, но за тях се кандидатства през ИСОДГ. Обсъждат се в съседната тема.

# 91
Благодаря за информацията. За ОДЗ-та съм по-наясно.

# 92
момичета някой има ли представа за 23 ДЯ от кога се приемат молби за прием

# 93
Момичета, за "чистите" ясли кога са приемите за септември месец? Или съм ги изпуснала...

# 94
  • Cambridge, UK
по принцип първия работен ден на януари

# 95
  • София
Момичета, за "чистите" ясли кога са приемите за септември месец? Или съм ги изпуснала...
По-вероятно е да нямате голям шанс за този септември, понеже на някои места молбите са подадени още миналата година, а на други - 1-вия работен ден от тази година.
Но не пречи да отидеш на място и да питаш.
От подалите молби може да има дечица, които ще се класират за ОДЗ и така ще освободят места от опашката за "чистата ясла".

# 96
Промених заглавието.

# 97
Здравейте,

искам да попитам, задължително ли се издава номер при кандидатстване в "чиста" ясла?
Подадох молба образец и копие от акт за раждане за дъщеря ми, набор 2010
в 36-та детска ясла "Слънчево зайче", но не са ми дали никакъв номер, а само ми казаха да проверя класирането в началото на м.Юли.
Трябва ли да искам номер и някой има ли идея по какви критерии се извършва приема там (освен местоживеене)?

предварително благодаря за всички отгорори:)

# 98
Ами редно е по принцип да ви дадат номер. На нас ни дадохе едно листче (е, хвърчащо е де, два см. на два см.), на което е написан под кой номер е молбата, а на гърба има печат на градината и подпис на директорката. Не, че ако приемат деца преди вас, които са с по - заден номер или пък въобще без номер щото са познати или Бог знае какви на директорката тоя номер ще ви помогне с нещо, ама все пак... То лошото е там, че ти по никакъв начин не можеш да видиш кои са пред теб, за да можеш да свериш дали при приема са си вървяли по списъка, или са си карали по други съображения... А за критериите за прием - в момента там няма такива. Приемат децата по ред на подаване на молбите (или поне така трябва да бъде). Дори това по местоживеене, което си писала не важи. Нас въобще не са ни питали къде живеем (въпреки, че в молбата има адреса), нито пък са казали нещо за това, че не сме от тази община, в която кандидатстваме. Ами просто в нашата няма самостоятелни ДЯ. Критерии ще има вече от другата година, когато и самостоятелните ДЯ влязат в ИСОДГ, и те ще са същите, които важат за ОДЗ и ЦДГ в момента.

# 99
Пак съм аз  Sunglasses Извинявай Farscape_ , но случайно видях съседната тема, която си пуснала за мнения за яслата, която те интересува и цитираш и тук. Там пишеш, че това е ОДЗ. Ако наистина е така каква молба тогава си подавала?  newsm78 Ако е ОДЗ молби не се подават на място, а се кандидатства през ИСОДГ. Молби се подават САМО в самостоятелните ясли  Thinking

# 100
Пак съм аз  Sunglasses Извинявай Farscape_ , но случайно видях съседната тема, която си пуснала за мнения за яслата, която те интересува и цитираш и тук. Там пишеш, че това е ОДЗ. Ако наистина е така каква молба тогава си подавала?  newsm78 Ако е ОДЗ молби не се подават на място, а се кандидатства през ИСОДГ. Молби се подават САМО в самостоятелните ясли  Thinking

Може и на място, но директорът качва данните в ИСОДГ и прави профила, а класирането пак се осъществява от системата.

# 101

Може и на място, но директорът качва данните в ИСОДГ и прави профила, а класирането пак се осъществява от системата.

Е то това хубаво де, ама пак има нещо сбъркано - класиране през м. Юли?!? И то молбата, за да попълва директорката профила в ИСОДГ трябва да е бая подробна и да знае всички особености на семейството, за да знае на кои критерии отговаря. Това предполагам, че се прави от директорките по изключение за хора, които нямат достъп до интернет или нещо подобно, но масово.. То молбите трябва да са по 5 страници, а както разбирам Farscape_ въобще не е наясно с критериите, за да ги посочи изрично и да бъдат въведени коректно данните в системата... newsm78 Знам ли, нещо сбъркано ми се струва  Wink

# 102

Здравей Malak Muk,
първо да благодаря за изчерпателния отговор за 36 детска ясла,
а отговора на въпроса е , че няма грешка, подала съм документи и в двете места!
Едното е ОДЗ , за което съм кандидатствала през системата, а другото си е въпросната чиста детска ясла в която съм подала  молба образец и тн. документи лично .
По принцип чистата ясла ми харесва повече, иначе съвсем нормално е да питам и за двете места тъй като и двете ме интересуват.
И забравих, казаха ми да проверя резултатите от класирането м/у 1 ви и 10 ти Юли (36 детска ясла).

# 103
Момичета, искам да попитам дали съм закъсняла много да пускам документи за чиста ясла, за прием от септември ?!? Надявах се на ОДЗ, защото моят син е роден в началото на годината, и преди промяната на наредбата, беше безмислено да го пускам от септеври до януари и после отново да се чудя къде да го местя,  но като гледам как се развиват нещата, май няма да ни огрее  Sad
И още нещо - какви документи се изискват за кандидатстване?
Мерси предварително за отговорите  Hug

# 104
Момичета, искам да попитам дали съм закъсняла много да пускам документи за чиста ясла, за прием от септември ?!? Надявах се на ОДЗ, защото моят син е роден в началото на годината, и преди промяната на наредбата, беше безмислено да го пускам от септеври до януари и после отново да се чудя къде да го местя,  но като гледам как се развиват нещата, май няма да ни огрее  Sad
И още нещо - какви документи се изискват за кандидатстване?
Мерси предварително за отговорите  Hug

За кандидатстване не се иска нищо. (може и да съм забравила, май само копие от акта за раждане). Вече при записване пак носихме копие от акта за раждане и изследвания.

Общи условия

Активация на акаунт