Веганството - да споделим опит 3

• 51 840
  • 750
  •   1
Отговори
# 450
Руколата я приготвям в няколко варианта.. с чери доматчета, с печен патлаждан и/или със семки - тиквени и слънчоглед, кедрови ядки... дресинг от морска сол балсамов оцет и чесън.. Ууупс... забравила съм зехтина Grinning
А днес дори си купих семена уикенда да си посея рукола  Party

Последна редакция: пт, 21 яну 2011, 21:40 от miniemouse

# 451
....
и моето дете побира колосални количества храна наведнъж. Като прочетох от Омега за двете шепи и се хванах за главата. Laughing

Омега не е визирала  децата в случая.Тяхната енергетика е по-различна, и добре че е така.

... точно когато трябваше да започне жътвата, започнаха „безкрайни” дъждове. ..... Какво се получи – прорастване на зърното (ако оставите в съд зърна и има достатъчно влага и топлина, ще получите кълнове). Брашното, получено от прорасло зърно е с висока алфа амилазна активност.

Цитат
Повишена алфа-амилазна активност се наблюдава при следните заболявания: болести на панкреаса- остър панкреатит, хронично рецидивиращ панкреатит, някои карциноми на панкреаса, травми; болести на слюнчените жлези- паротит, наранявания; интраабдоминални процеси- чревен инфаркт, апендицит и др.
http://loralab.com/izsledvania-48.htm

# 452
Радвам се, че и други имат сходни на моите усещания по отношение на измръзване, затопляне от храни и т.н.
realist -  Hug

Тестът за дошите многократно тръгвам да правя и въпросите започват страшно да ме дразнят. Мъча се да продължа, но не ми върви...все оставям някакви въпроси непопълнени, връщам се, умувам...то не трябва да им се умува човек, трябва да отговоря. Е, да, но аз наистина не намирам своя отговор сред тях, той е някак извън тях и започвам да се чувствам сякаш искат да ме пъхнат в някакъв калъп. Ще кажете - е, поне някой се доближава. Е, да, ама какво точно означава това, че се доближава?!? Нали в крайна сметка не е това, което Е, а нещо покрай него, близко...тоест - НЕ отговаря на истината. Е, как тогава резултатът да отговаря на моята личност? Трудно ми е да го приема.

Всъщност друго исках да кажа - когато купих книгата на Казънс, там тестът го има и най-накрая взех, че го направих - как ли не ги въртях тия отговори, та най-накрая ги "напаснах" към техните няколко варианта, от които трябва да избереш. И какво ми направи впечатление - отивам да си прочета за дошата какво пише (сега дори не си я спомням коя беше, толкова тъпо ми е) и то какво пише - едно към едно с отговорите, които съм оградила - ама изречение по изречение все едно. Например аз съм отговорила на някакъв въпрос със следното (измислям си в момента, ама да дам пример) - отговор в - да, често ми измръзват ръцете и краката и ги чувствам студени. И в определението на моята доша пише - Често Ви измръзват ръцете и краката и ги чувствате студени.
Та не знам...малко се разочаровах.
За пореден път се убедих, че тия теории, които "вкарват", тоест комбинират хората в някакви групи, не ми харесват - тип кръвни групи, доши и т.н. Просто всеки трябва да гледа и слуша само себе си.

Исках да Ви кажа, че много ми хареса един извод, до който стигнахте малко по-напред в темата - във връзка с Аюрведа - че това е кухня, възникнала и типична (съответно и подходяща) за определена среда с нейните характерности, особености и т.н. - в случая Индия.
Затова понякога ми е странно как толкова се превъзнася и т.н., тъй като това, че е най-добрата за онова географско място, в което е възникнала, съвсем не означава, че е най-добрата тук.

Последно - някой по-рано се беше включил в темата по молба на реалист, във връзка с гроздовото олио с някакъв линк с информация за това, че не било толкова полезно за термична обработка, дори напротив. Обаче линкът не ми се отвори. Може ли повече подробности? Може би самата realist да каже, тъй като вкъщи готвим само с такова. Напоследък аз го прибавам само след като изключа котлона, но мъжът ми го слага още в самото начало и то си ври ли ври... Rolling Eyes

# 453
Щастлива, аз съм правила тест за дошите преди време и после го бях пращала на човек, който се занимава професионално с Аюрведа. Той ми определи според теста кои доши съм и ми написа характеристика, която е доста по-подробна от това, което е написано след теста и доста неща бяха верни. Тогава имаше опция да си доплатя и да ми изготвят програма какво да ям, но така и не се наканих, но определено има много интересни неща.

Да ви питам каква е дозата за Хлорела за малки деца? Давам на дъщеря ми по 1 хапче на ден, което е 500мг хлорела. Много ли е според вас това? За възрастни пише на опаковката 3 пъти по 2 хапчета.

# 454
  • София
Щастливата, не го приемай толкова навътре това с дошите, рядко имам пълно доверие в каквато и да е инфо в нета (вкл. тестове), аз го направих от любопитство; моментът с това, че никой от отговорите не е верен и за мен го имаше, категорична бях единствено по въпросите какъв цвят са ми очите и косите Simple Smile) но в крайна сметка нямаше изненада откъм резултат, но толква за безплатна инфо, както е казала Soleil - доплащаш и получаваш по-конкретни неща:)

# 455
А, съвсем не съм го приела навътре, просто споделям впечатления. Hug

# 456
Щастливата ,
линка за гроздовото олио го отварям.  Simple Smile

Не се досещам кое би могло при теб да е препятствие.

помолих Mooimeiske да го пусне и в тази тема/ и тя беше така любезна да го направи/, защото точно по това време бяхме говорили тук отново за различните масла и ми се стори интересна инфо за тези, които ползват гроздово олио.

Лично за мен беше много полезна. Въпреки,че не ползвам такова олио.
Ако искаш, пробвай да отвориш линка през другата тема.Здравословно хранене за децата - 4.
Освен за гроздовото олио има и за нерафинираните масла.
Опасявам се, че е дълго, щях да го копирам направо като цитат, ако беше по- кратичко. Simple Smile

Последна редакция: нд, 23 яну 2011, 23:29 от realist

# 457
Тук в темата четох за органична ръж, че се продава и искам да попитам дали някой успя да намери мелница, където да си я смели. Понеже повечето мелници мелят жито, но не и ръж.
   Направи ми впечатление, че тази ръж е органична и се замислих по въпроса. Имам познати, които гледат ръж и от тях знам, че ръжта нито се пръска, нито се обработва по някакъв начин с химикали. Та, в този ред на мисли, излиза че всяка ръж е екологично чиста  Simple Smile
  Аз ползвам отдавна гроздово олио-основно за салати и съм много доволна. Защото за разлика от екстра върджина не променя вкуса  Peace
  Засега най-евтиното гроздово е в Карфур-около 6-7 лв литъра.

# 458
  • София
Не само че намериха, ами и каменна Simple Smile

Имам един познат вегетарианец, як спортист (няма да пиша спорта, щото е много ограничено разпространен и ще го разконспирирам Simple Smile ). Бил станал вегетарианец, когато се запознал с един екстремист, който се къпел с удоволствие в замръзнал воден естествен басейн .
Моят познат станал фен и на двете, много му е гот Simple Smile
Е, нито е раждал, нито кърми, но все пак доста интересно .... Аз в нашето море през юни не мога да вляза по-навътре от до колене.

# 459
Не съм чела последните мнения. Искам да питам, някой чувал ли е за растение ''хорд/а'' или ''корд/а''. Нещо такова ми казаха днес като питах на една сергия какво е ..Беше някакво зеленолистно и ми казаха, че на салата го слагат. Едно такова с тънки, къдрави листа като водорасло Simple Smile
Аз си купих днес пълнозърнесто брашно на Хоуп. Пише, че съдържа 100% непресято, пълнозърнесто брашно тип 1850. Други примеси няма.

# 460
Тук в темата четох за органична ръж, че се продава и искам да попитам дали някой успя да намери мелница, където да си я смели. Понеже повечето мелници мелят жито, но не и ръж.
   Направи ми впечатление, че тази ръж е органична и се замислих по въпроса. Имам познати, които гледат ръж и от тях знам, че ръжта нито се пръска, нито се обработва по някакъв начин с химикали. Та, в този ред на мисли, излиза че всяка ръж е екологично чиста  Simple Smile

Май и семето не трябва да е обработване, а и почвата знаеш също отговаря на някакви изисквания и т.н., за да се отглежда био на нея.
Иначе ръжта си е смляна на каменна мелница. Мисля, че има още от нея, но не съм сигурна. А цената беше 70-80ст. на кг Wink По-евтина даже от не био-то Simple Smile

Нещо такова беше растението - http://www.yumsugar.com/Frisee-269882

Последна редакция: пн, 24 яну 2011, 16:12 от JeniB

# 461
Джени, да разбирам, че се продава мляна ръж, така ли?
   Моята вече свършва и си бера дерта с какво ще си правя хляб. Пишете координатите на човекът, който продаваше, моля   bouquet
   Аз бях взела 50 кг мляна ръж пак по 70 стотинки килото директно от мелница "Панайотови" до Асеновград.

# 462
Ще попитам дали има останала и по колко парички точно беше, че да не те подведа. Гледам, че си от Пловдив, та точно тук е ръжта Wink

Някой ще се включи ли за това растение? Simple Smile

# 463
JeniB, досега търсих какво е това чудо  Simple Smile Мисля, че са ти казали кардун - това е вид артишок, ядат се стеблото и листата му. Ама не съм пробвала  Thinking и виждала досега...
http://en.wikipedia.org/wiki/Cardoon
http://en.wikipedia.org/wiki/Artichoke

# 464
  • София
Търся си ник, къде си намерила действаща каменна мелница? Аз открих само в село Егрек, което е на има няма 200км Grinning- и другата е в Етъра.

Общи условия

Активация на акаунт