Веганството - да споделим опит 3

• 51 822
  • 750
  •   1
Отговори
# 510
Здравей, desi82 и добре дошла !
Разгледах и блога ти, ще очаквам да споделяш опит  Simple Smile !

Спокойна бременност желая   bouquet !

# 511
Деси, добре дошла, радвам се да те видя тук.  Hug

# 512
Деси, добре дошла и лека бременност Simple Smile
Кафето няма да ти навреди на бременността, нито на кърменето, ако е в разумни граници (1-2 на ден), но пък ти отлично знаеш, че за разграждането му тялото използва много витамини и микроелемнти, които би употребило по-резултатно за други по-необходими функции Simple Smile

# 513
Топло кафе никога не съм могла да пия, става ми лошо. По едно време се бях пристрастила към фрапето покрай живеенето ми в Гърция преди 12-на години. Пренесох този навик и в България, когато все още нашата страна не беше обхваната от тази мания, а в УНСС фрапе наричаха един облак от кафе и кола. Въпреки че беше студено, пак ми ставаше лошо и след време и него отписах. Това не ми пречи да обожавам аромата на кафе и в магазин задължително минавам покрай този щанд, за да се насмъркам.  Joy

# 514
Много обичам кафе.Пия по 1 на ден,но редовно.

http://www.ayurveda-journal.de/artikel-archiv/gewuerze-kraeuter/ … chung-kaffee.html

# 515
  • Пловдив
И аз обичам кафе. Преди години пиех по много...Сега съм го намалила на 1 на ден, има и дни в които не пия...
Много ми е било трудно, когато заради лечение се е налагало да не пия известно време...харесва ми миризмата и вкуса му...и аз обичам да влизам по кафе -магазините и да "дишам".. Laughing

Обичам планинските преходи: винаги когато мога, съм по планините с дъщеря ми и с приятели. Ходя пеш километри /когато имам време, независимо от дневните температури се прибирам от работа пеш, а живея на другия край на града/

Последна редакция: чт, 27 яну 2011, 16:28 от *Бенджи*

# 516
Аз също много обичам кафе, но рядко пия, защото при мен водеше до силни менструални болки и подуване на гърдите преди менструация. Откакто съм бременна, си позволявам по 1-2 седмично, когато излизам с приятелки навън.

# 517
Деси, радвам се че се появяваш и тук и то с такава хубава новина  Hug

Аз също пия по принцип по 1 кафе на ден, но съм забелязала, че ако има нещо друго заместващо (чай или др. напитка) не ми е проблем да не пия. И при мен по-скоро е въпрос на вкус и навик.
И двата пъти като бременна и кърмеща изкарах по 2 години без кафе, така че явно - става и без.

Реалист, това ли е кафето с цикория, ечемик,..., за което и Деси каза?
http://www.spelta.biz/other_coffee_malz.php

И понеже знам за Деси, че е активна спортистка, да ви питам - вие спортувате ли?
Аз да си призная покрай тичането по деца, работа, готвене и разходки по градинките - не ми остава хич време за такива хубави занимания. Е, гледам събота и/или неделя задължително да ходим в природата, да се раздвижим някъде на зелено или най-много на вилата, където работата край няма...

# 518
Бях почнала да спортувам от октомври или края на септември, не помня. После ограничих някои неща, от 2 седмици нищо не съм правила. Следващата почвам пак активно. Лятото сме на колела задължително. Правили сме и по 60км на ден. Тези пролет и лято пак ще се възползваме, живи и здрави.
Работата на вилата си е пак фитнес. Simple Smile

# 519
и на мен от кафе ми става лошо като на Вери.
Но с уханието му си правя аромотерапия Laughing
M_Nik
виждала съм и тук същото, но не съм стигнала и до него да го пробвам.
Моето е това Country Kaffee
desi82 ,
Сърдечно добре дошла при нас! Hug
"познавам" те от Земя на Заем, където съм срещала твои публикации.
С нетърпемие очаквам включванията ти.
Честита радост! Нека да е леко и щастливо до финала.

За спорта-
имам огромна потребност от движение.
Много ме зарежда и хармонизира.
Никога не съм спортувала активно, не мога. Със сигурност не съм яка.
Танцувала съм в танц. група,  плувам, карам кънки, колело.
Едно от любимите ми неща са туристическите преходи.Навъртала съм десетки километри пеш.
Сега това ми е трудно, поради малкото човече. Имам у дома степер, обазаведох се и с гимнастичекса топка, правя  отвреме навереме "мързелив спорт"-масажи.
Само чакам снега да се стопи и да подкарам колелото.

# 520
Хич не обичам кафе Simple Smile Пиех един срок като ученичка, но си спомням, че го правеха с мнооого бита сметана. И аз съм от тези дето им става лошо от него, приспива ми се и не ми се отразява хич добре на стомаха Simple Smile Чувам много хора да казват, че ако не пият кафе, не им е добре. Според мен това всичко е игра на мозъка, а не, че дейтствително кафето им помага.
Какао също не обичам (с изключение на шоколад). Разни кремове, кексове, десерти, сладоледи и т.н. с него - не мерси Simple Smile

За спорт нямам много възможност, защото няма кой да гледа детето. Ходя веднъж седмично на народни танци. Добра тренировка става за 1 час Simple Smile Гледам и 2-3 пъти седмично да си пускам един диск с упражнения (Slim and sleek се казва). От типа дето 3 мадами правя упражнения и ти с тях Simple Smile Правя около 20-тина минути от него и това е.. На йога ходих преди време 1-2 пъти седмично, но сега не са ми удобни часовете.

Деси добре дошла и лека бременност  Simple Smile

# 521
Аз съм голяма почитателка на кафето Grinning Преди пиех по 1-2 на ден, но на малки глътки през целия ден. Не знам от него ли, но се чувствах ужасно. По някое време към обед ми се приспиваше и отмалявах. Спрях кафето и това нещо изчезна. Сега вкъщи не пия. Не ми е вкусно. Но като излизам просто сърце не ми дава да си поръчам чай или вода и почти винаги пия еспресо Party
Инка имаме вкъщи, но не ми харесва вкуса. Имам и от кафето, за което е споменала Реалист, но пак не ми допада. Зимата вкъщи само чайове ми се пият.

Според мен хората, които казват, че не им е добре, като не пият кафе, са свикнали да изпразват червата само след пиене на кафе. Ако не пият съответно не ходят до тоалетна и от това получават главоболие.

А какво ще кажете за твърденията, че кафето е най-големият антиоксидант и по 1 на ден е дори полезно? Гала имаше цяло предаване по темата.

За спорта за съжаление не мога да спортувам всичко. Правя по-често ставната гимнастика на Норбеков, особено часта за гръбнака. Имам и програмите на Синди Крауфорд, Slim and sleek, Your best butt, Тай бо, йога за укрепване на гръб, корем на дискове и правя от време на време някоя от тях.
Ходих един път на Fat burning yoga и много ми хареса. Мисля пак да ида, като се поуталожат малко нещата при нас.

А как сте с разходките с малчовците? Да си призная аз направо подивявам вътрешно, като тръгнем за някъде. Не знам храненето или разходките са ми по-натоварващи. Спира се на всяко камъче, клечка, тревичка. Разстояние от 15мин (до площадката) го вървим 1 час.

# 522
Много благодаря за топлото посрещане! HugАз си мисля, че е мит, че кафето се смята за антиоксидант номер 1. Не може от нещо което се разтреперваш да се смята за полезно. Така е и със "суперхраната" - какао. Напоследък чета много за това, че то трябва да се употребява изключително рядко, само по поводи, а не като ежедневна храна.
Относно спорта, аз продължавам да ходя на фитнес 2 пъти седмично за сега, но спрях да правя интервално кардио на бягаща пътечка, защото не трябва да си вдигам пулса и да се потя, доколкото разбрах. В тази връзка да ви попитам, сауната абсолютно противопоказана ли е за бременни, дори и едно кратко влизане? Иначе всеки ден като стана рано сутрин, първата ми работа е да се кача на кростренажора ми и да си направя леко кардио докато се жабуря с кокосово масло. Не съм чак толкова активна зимата както лятото. През топлия сезон направо не се спирам. Grinning

# 523
  • София
привет, desi82, и добре дошла bouquet чудесен блог имаш!

да се върна към кафето, аз съм от хората, които казваха, че без кафе не могат, но не е поради причините, които сте изброили - от страната на баща ми съм наследила ниско кръвно и едно кафе на ден буквално ме вдигаше, иначе не виждах, не чувах и не можех да мисля; както си вървя по улицата и падам:) след едногодишно прочистване на всички органи, много билки и неща, вкл. спирането на кафето това се нормализира; лично съм пробвала щипка стрит на прах карамфил във вода, три пъти на ден - вдига кръвното, както и жен-шен

относно спорта: като малка тренирах баскетбол, но гимназията съм го зарязала; плувам (това е по-рядко, че много скъпи тези басейни в софия, ей!) и през ден у дома тренирам пилатес, а в дните в които не го правя - правя едни йога упражнения за гръбначното ми изкривяване и дископатията; до работа отивам и се връщам пеш - обичам да ходя и сега зимата ми липсва, че теренът е труден за ходене, та смятах да посещавам близкия фитнес от време на време заради пътечката; тъкмо днес си мислех да ви пиша да ми препоръчате откъде мога да си взема хубава дебела постелка за под, не от онези тъпи йога матс, на която да си правя упражненията у дома

Последна редакция: чт, 27 яну 2011, 18:47 от Dao

# 524
В тази връзка да ви попитам, сауната абсолютно противопоказана ли е за бременни, дори и едно кратко влизане?

По принцип сауната не се препоръчва за бременни (както и друго пренагряване на тялото); може би в по-късните месеци едно кратко влизане няма да навреди (имам спомени за една снимка на бременна финландка, която се облива с кофа ледена вода в снега пред сауната  Crazy), но аз лично не бих рискувала в самото начало.

Ако желаеш, заповядай в тази тема, предполагам, че ще ти бъде интересна и полезна.

Общи условия

Активация на акаунт