Веганството - да споделим опит 3

• 51 794
  • 750
  •   1
Отговори
# 495
M_Nik, не бих нищо препоръчала като пречистване. С тези процедури трябва да се внимава и задължително консултация със специалист, ако ти самият не си навътре в материята. За мен в момента нищо не е препоръчително да се предприема от към пречистване (продължително време на сокове, разни гладувания, процедурата за черния дроб дори). Това е много накратко от консултацията ми днес с натуропат. И не защото съм в по-специално състояние.

# 496
  • София
аз съм на същото мнение като Вери; всички пречиствания, които съм правила са били предписани от специалист след преглед и дългосрочно наблюдение във времето; случвало се е на 2-3 пъти определени билки, комбинации от билки и др. продукти да не ми понасят, което налага своевременна корекция на количества, съотношения, режими и т.н.

понеже се върнах малко назад, realist, питала си за страничните ефекти от соята и соевите продукти - не е за пред хора да споделям Laughing, само ще кажа, че няма място от стомашно-чревният ми тракт, което да не ме е боляло след прием; като цяло бобовите (много обичам леща и стар фасул) ми се опират, затова ги правя по всички тертипи, за да си гарантирам лесно смилане, което веднага ми напомня да благодаря на JeniB за линковете, които беше пуснала - конкретно за фасула спазих всичко дословно и ефектът наистина е чудесен!

отново към realist, намерих линка за точките на пушене на зехтина (големият диапазон): http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=george&dbid=56 Това сайтче е доста информативно - попадала съм на него при търсения по други въпроси.

относно брашната: от българските си спомням, че преди години купувах пълнозърнесто на мелница Арчар; купувала съм и на Техра; майка ми и баща ми се зареждат от мелницата на Асеновград; от година консумираме само био пълнозърнесто и типово пшеничено и ръжено брашно; да споделя за кваса за хляб, който бях направила на топчета - успях на два пъти да направя успешно хляб, значи този начин на съхранение на кваса работи

и накрая: за мои лични цели си направих пътеводител на витамините и когато компилирах всичко реших, че може да е полезно на някой и споделям файла по-долу; на едно място съм събрала инфо за всички витамини, за които намерих някакви данни(29 на брой):

Всички Витамини

# 497
  • София
Аз импулсивно и случайно днес бях само на плодове. Значи не ме подкрепяте да продължа Simple Smile ?
Срам ме е за какво съм си наумила тази работа...(за целулитче)
М Ник, май аз тиражирам в интернет вероятността детоксикаторът да извежда и полезните вещества от тялото... Ми какво да направя, никой досега не ме е опровергал! Оставам си на това мнение.
Имаше и още мои съмнения, водещи до отричането на тази машинка, ако Soleil* помни, да каже Simple Smile
Отделно от разсъжденията и съмненията, имаме и опит. Мъжът ми изкара пълен курс и нямаше нищо видимо, освен тези оцветявания на водата.

Здравословна лютеница аз съм идиот, давам я за закуска, върху препечена филийка, натъркана  с чесън.
Пасират се съвсем леко (или намачкват с вилица) размразени печени чушки.
поне 2 с. л смлян сусам, може и всякакви  други семена и ядки, с цел да не е воднисто, а става като купешки рпастет Simple Smile
малки парченца маслини (понякога пасирам заедно с чушките
чесън, зелени подправки, без сол, заради маслините
може сок от лимон или суров домат
може печен патладжан
зехтин (слънчогледово студено пресовано е по-подходящо на вкус тук)

# 498
Някой беше предложил в другата тема  да се сравни теста при човек, живеещ високо в планината и Софиянец Mr. Green и да се види има ли разлика в оцветяването на водата.
Честно казано, и аз не му вярвам много. Особено за дълбоко прочистване, за каквото претендира, просто не виждам как ще стане.

Аз изкарах едно принудително прочистване по времена грипа. От всичко ми се гадеше, дори от вода и чай. За целулит казват, че масажите са най-ефикасни, но и пиенето на вода и храненето разбира се.

И като се разговорихме за прочистване и съответно килограми, много интересно аз зимата винаги отслабвам, а лятото качвам около 2кг за мой голям ужас.
Дали това няма връзка с консумирането на твърде много плодове Rolling Eyes

# 499
търся си ник, аз не бих те подкрепила в начинанието: да топиш целулит с плодове. Wink Но аз напоследък имам критично мнение за плодовете, така че не ме слушай. В насока, че трябва да се внимава с тях.
В крайна сметка всичко пак опира до човека. Както го чувстваш.

# 500
Здравейте мили мои,

Изтървах ви отдавна Confused, но поне новата тема да следя.  Laughing

За детоксикатора от снимката знам, че изкарва наслагванията само от междуклетъчните пространства, не от самите клетки, но не ме питайте за източника ми на информация. За клетките трябва глад. Сори, ама това е положението.  Simple Smile

# 501
Dao, благодаря за споделеното за витамините  Hug!

търся си ник, преди време май беше споделила тази лютеница /но може и друг да е бил/. Както и да е, винаги когато ми се е хапвало лютеница съм се сещала за тази рецепта. И какво съвпадение точно днес това ми е обяда  Wink - с тази разлика, че сложих и авокадо.

Soleil*, и аз съм така - отслабвам през зимата. Но пък не мога да кажа, че консумирам много плодове. Почитател съм повече на зеленчуците май.

# 502
Споделената рецепта за лютеница май беше със сурови чушки. Аз все се каня да я пробвам.

И аз щях да питам за този апарат за детоксикация, че една лекарка ми го препоръча наскоро. А и като гледам скоро в следващите 2 години едва ще мога да правя нормални детокси, та дали това е вариант.

# 503
Благодаря, момичета за споделеното мнение   bouquet

Дао, благодарности за витамините   bouquet Копнах ги и е добре, че информацията е на български, че честно се затруднявам с по-сложните термини на английски  Blush

Пиете ли някакъв заместител на кафето, аз много обичах да пия едно време от Инка-та на дядо  Simple Smile
А се чудя дали да не си взема чиста цикория http://www.monitor.bg/article?id=88562

# 504
  • София
M_Nik, преди бях кофеинозависима - без кафе не можех - отначало заради аромата и вкуса, а после и заради навика може би; това си е черта на нашия род от не знам си от колко поколения - кафеджии:) та така - изкарах половин година без никакво кафе - отрязах ситуацията така да се каже и сега от време на време консумирам еспресо навън, у дома - само чайове; та когато имах абстиненция пиех инка - да си призная не ми харесва - като е топла е ок, но като изстине става ужасна на вкус; по-добре пробвай леблебия и ръж като заместител на кафето - значително по-вкусно е, продават и готови смески, но не се наемам да препоръчам - те се приготвят като стандартното ситно мляно кафе на джезве

относно добрите действия на цикорията - най-добре е да се приема като запарка чиста билка от билковите аптеки; не вярвам инката или какъвто и да е опосредстван начин на консумация да има същото благотворно действие

# 505
И аз като Дао, имах пристрастност към хубавото кафе в хубава обстановка и вариациета като мокачино, капучино и пр.. Отрязах здраво кафето за повече около година, но после през няколко месеца съм си позволявала при специални случаи хубаво кафе.
Инката я харесвам от дете, става за заместител, когато човек дълго не е пил кафе и е поотвикнал от вкуса и аромата. Но засега предпочитам с нищо да не замествам кафето и пак да си го позволявам при специални случаи....

Дао, благодаря за компилацията с витамините!!   bouquet

Пречиствания с уреда не бих правила, струва ми се че покрай вредното се извлича и полезно, но това си е само ей такй от необяснимата ми логика... Не се навивам още и на пречистване на черен дроб примерно... Сигурна съм, че има какво да излиза, но нямам сили сега... Само на глад се навивам, особено пролетно-лятно време Simple Smile

Последна редакция: чт, 27 яну 2011, 12:04 от Meg!

# 506
  • София
За витамин А искам да разбия един мит. Не помага при кокоша слепота. А навсякъде се тиражира. Обратното, много е вреден при кокоша слепота. Цитирам лекарка от МА. Правих си преди няколко години специално изследване. НЯмам кокоша слепота. Изследването е с нещо като лещи които се поставят последователно в очите и трябваше да гледам или мен да гледат- не помня. Докторката ми честити, че не съм болна от това, каза че е някакво друго нарушение и представете си- извади ми изрязани от кутии сокове само картинките... и като взе  да ми ги показва като на малко дете- че трябва да ям от всички цветове, които природата е дала... и само така ще дам всичко необходимо на тялото ...

Повече не съм търсила информация. Докторката много се дразни, че във всички информационни източници се посочва да се пие вит А за кокоша слепота.

за детоксикатора- имам отзиви от приятелка, която  с това печелеше пари известно време (после интересът намаля , а и хората обедняха). Та едан бабичка живееща на Орлов мост се беше оказала с най-чистата вода Simple Smile тогава аз много разпитвах, отдадох го на това, че хормонално не може да оцвети водата. Щото и някакъв възрастен човек от едно селце, дето яде месо бил с чиста вода, а пък дъщеря му, вегетарианка, трезвеничка и т.н била с мръсна.... и още спомени се връщат, но фактът че не се наложи тоя уред е най-красноречив .

# 507
Dao ,
Много благодаря за всички линкове    bouquet
За кафето-
никога не съм пиела кафе. И не ми е харесвало да пия, въпреки,че у дома всяка сутрин се пиеше еспресо и аз се наслаждавах на аромата.
Понякога напитки или сладкиши само с  аромат на кафе ми харесват.
у дома имам едно бурканче разтворима напитка, заместител на кафето, със сушени смлени цикория, смокини, ечемик, ръж, малц. пия рядко от него и предлагам на гости.
Към плодовете съм пристрастена. Обожавам ги.
Най-драстично съм отслабвала когато съм била само на плодове.
споделяла съм за това. Бях станала 51 килограма при ръст 175.
тогава не целях  нито пречистване, нито диети. само това ми се ядеше в него период. Тогава за зеленчуци и зеленчукови салати не исках и да чуя.
Сега вече сякаш имам по-голям баланс откъм съотношението на плодове/зеленчуци на масата ми.
И спокойно мога да пренебрегна отрупана купа с привлекателни и сочни плодове за сметка на богата свежа салата.
иначе аз през зимата се позаоблям, през лятото отслабвам .
целулит натрупах след драстичното отслабване, а не от бременността, например.

Последна редакция: чт, 27 яну 2011, 13:04 от realist

# 508
  • София
търся си ник, благодаря за обратната връзка, довечера като съм у дома ще оправя файла с новата информация; ако някой попадне на достоверна информация, която оборва някое от писанията за витамините - да споделя, а аз ще коригирам:) този файл наистина е компилация, интересното е, че масово в нета сайтовете преписват един от друг - главно българските и съм ползвала за проверка по-сериозни чужди сайтове, но пропуски и грешки не са изключени, затова - споделяйте:)

# 509
Здравейте момичета!  GrinningМного хубава темичка си имате! И аз съм почитателка на веганството и по-специално суровоядството, но не мога да се нарека веган, защото консумирам мед. Относно кафето, аз от 3 месеца го отказах и съм много доволна, че го направих в най-подходящия момент, защото сега съм бременна в началото на втори месец. Пия по 1 чаша органичен чай на ден. От време на време си правя кафе на зърнена основа на Land kaffee, като това, което описва Реалист.

Общи условия

Активация на акаунт