постоянно си пипа ушите

• 16 366
  • 25
  •   1
Отговори
Здравейте,майчета! Имам дъщеричка на 9 месеца и в момента е в период на никнене на зъбки / ужасно е направо....   Sad / От известно време обаче ме притеснява факта, че постоянно си пипа ушите,дърпа ги - дали е някакво възпаление или може да е свързано със зъбките?

# 1
според мен причината е в зъбките! Моята щерка си дърпа ушите и като й се спи също. Мисля, че нямаш основания за притеснения, но за всеки случай, ако искаш направи една консултацийка с педиатър за твое успокоение Hug

# 2
Постоянното пипане на ушите може да е показател за възпаление в тях.
Затова е наложителна консултация с педиатър, който да даде направление за УНГ. Специалистът ще погледне ушите в дълбочина и ще прецени дали има проблем.

# 3
Не е задължително да са болни ушенцата. Peace Синът ми все още /7 г./ Crazy, когато му се доспи и постоянно си пипа ушите. Имаше отит когато беше на 2 годинки - не ги е докосвал тогава.  newsm78 За успокоение, все пак бих се посъветвала с лекар. Peace

# 4
Моят син имаше един период когато заспиваше дърпайки си ушите  ooooh!
При вас най-вероятно е от зъбите, но за твое успокоение може да се консултираш с педиатър  Peace

# 5
  • София
За ваше успокоение, посъветвайте се със специалист.
Дъщеря ми до 2годишна си дърпаше и мачкаше ушите като заспиваше.

# 6
  • София
И моето дете си дърпаше ушите,като по-малък когато беше нервен или му се спеше,но на моя позната бебето правеше същото и се оказа че има възпаление.Така че задължително консултация с педиатъра.Успех

# 7
  • Pb
Задължително бих направила консултация с лекар  Peace

# 8
И моята дъщеря си дърпа ушите,когато заспива.Водихме я на специалист и ни казаха,че няма нищо притеснително,просто явно това я успокоява в периодите на никнене на зъбки.За ваше успокоение заведете я и дано не е нищо повече от ритуал за заспиване. Hug

# 9
Възможно е да е от зъбките, но според мен  трябва да погледне и лекар, по принцип от уши децата силно изпищяват, поне дъщеря ми беше така.

# 10
И двата пъти в които синът ми си пипаше ушите и мрънкаше (наблягам,че мрънкаше, а не ревеше) се оказа,че има възпаление на ушите. Затова вече при подобно пипане на ушите ,предпочитам да тичам до лекарката,дори и да се окаже напразно,отколкото да се получи някакъв тежък отит.

# 11
О зъбите са при нас когато малката си задърпа ушите , даже и ноктите си забива това е някъкъв тик , когато на мен ми е притеснено за нещо и аз си мачкам ушите някък несъзнателно а като се усетя ми става смешно Crazy

# 12
Аз го отдавам на зъбите но направи и консултация с педиатър

# 13
За ваше успокоение, посъветвайте се със специалист.
Дъщеря ми до 2годишна си дърпаше и мачкаше ушите като заспиваше.

А моя малкият син е вече почти на 12 и още си мачка ушите докато заспива. Ако сме се гушнали следобяд понякога и моите мачка и ги дърпа Laughing. От бебе си му е този навик и така си остана.

# 14
И ние имаме същия навик - една наша близка ни каза , че масажирайки меката част на ухото се стимулира имунната система Thinking.Това според някакъв точков масаж на тялото ,но не разбрах точно . Малкият ми син е така от както не ползва биберон.

Общи условия

Активация на акаунт