Игли си имаме, ала не сме плетачки, наричаме се храбрите шивачки-тегел номер 8

• 102 321
  • 749
  •   1
Отговори
# 270
cveeee ето няколко снимки, как се прикача хастар към шлиц на пола и сако. Дано да са ти от полза

valen, ти си истинско съкровище, БЛАГОДАРЯ ТИ МНОГО!!!

# 271

Пък да ви светна.Аз си купувам от дрехите втора употреба такива, на които мога да ползвам платовете.Така,че дори и да не намеря подходящ плат/дръжка или пък нещо друго,там все се намира по нещо.
[/quote]

Съгласна съм - аз даже  купувам огромнииии поли...... просто има повече плат... Peace

# 272
здравейте!нова съм в бранша (не съм шивачка де, само любителка, ама много ми се занимава) и много имам желание да си ушия рокля тип балон. моля да ми дадете съвети. ето като тази ама с по твърд плат за да седи по повдигната http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://content.nordstrom.com/ … =1024&bih=641

# 273
  • Бургас
Спрях се в крайна сметка на Сингер 4210 Inspiration и Toyota Jet B224. И двете са произведени в Китай. Първата е с 48месеца гаранция, а втората - 60месеца. Като функции са горе-долу еднакви. Някакви мнения и препоръки коя да избера Rolling Eyes

# 274
  • Egypt
Гледах, гледах снимките за прикачването на хастара, но аз не го правя така  Thinking И други техники, показани в Бурдата, ми се струват доста по- сложни от тия, използвани в производството.
За вторите употреби- о, да, съкровищници са, стига някой да не е алергичен или гнуслив  Twisted Evil
zavoikata, роклята искаш да е просто балон, или да е същата като на снимката? Тези драпировки се правят доста трудно- първо правиш подплатата по кройката- бюстие+пола, като полата е по- къса от горната пола. После се драпира горната част, започвайки от бюста, а полата се закача на хастарната пола. Това ако имаш кройка, ако не- мога да я щриховам как изглежда. Хубави балони се получават и без хастар, събираш долу ширината в ластик, най- красиво става с широк ластик- 3-5 см и повече.
Днес малко да се похваля- включили са шивашкия ми блог в списъка с интересни шивашки блогове на Wiki, даже са го определили като "очарователен"  Blush Много се учудих, защото не съм вложила  почти никакво старание в този блог. Ето линк, отворих някои от другите блогове, има интересни неща:
http://fabricsinternational.wetpaint.com/page/Sewing+Blogs

# 275
не искам да е същата, даже точно обратното - искам от долу да седи по - надута. чудя се дали да я направя на 3 части - бюстие, коланче и пола и после да ги зашия едно за друго или да е цяла рокля и да зашия коланчето към нея.

# 276
zavoikata- аз мисля че по първият начин който казва faima  с хастара ще стане надут балон

# 277
Здравейте, насочиха ме към вас за изработката на една поличка, незнам каква е процедурата, пускам тук снимка

# 278
Здравейте, момичета! И аз съм една пишман шивачка, но сега съм решила да си ушия един панталон, но пък трябва джобовете да се с филетки. Но не знам как да ги направя. Може ли някоя от вас да ми помогне.

# 279
  • София
Алра-мила,в по предните страници има обяснено,че и аз питах .Ей сега ще потърся пак.
Това ми беше пратено от едно момиче тук http://img442.imageshack.us/i/74068339.jpg/
А това е обяснението на Файма:
По- долу са обясненията по технологична карта, има няколко варианта, но давам един:
1. Подлепване филетката и мястото на джоба.
2. Пречупване на филетката.
3. Отбелязване мястото на джоба (от лицевата страна на детайла).
4. Прегъване на насрещната мостра и зашиване към долната торба (пречупената насрещна мостра се зашива към долната торба).
5. Зашиване на филетката към основния детайл (основният детайл е към транспортния механизъм, а филетката към притискащото краче, като линиите по филетката и основния детайл се съвпадат).
6. Зашиване на насрещната мостра и долната торба към основния детайл (основният детайл е към транспортния механизъм, а насрещната мостра към притискащото краче, като линиите по насрещната мостра и основния детайл се съвпадат).
7. Съединяване на филетката и горната торба (с шев 0,5, 0,7 cm).
8. Срязване отвора на джоба.
9. Обръщане на филетката, насрещната мостра и торбите.
10. Затягане на ъглите в края на отвора (изтегляне на триъгълника и изминаване на шев).
11. Съединяване на двете части на торбата (с шев 1 cm).
12. Обшиване резервите на горна и долна торба, ако е необходимо (долната торба е към притискащото краче, а горната към транспортния механизъм).
13. Окончателно гладене.

Последна редакция: пн, 28 фев 2011, 09:26 от Сън в лятна нощ

# 280
Файма, браво на теб   bouquet
   Имаш страхотни идеи и още по-страхотни изпълнения  Simple Smile

# 281
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА,пожелавам ви здраве и щастие!
Faima-браво на теб,гордеем се с теб.  bouquet
Gergana_k- немога да разбера дали искаш помощ за шиенето на полата или питаш някое от момичетата да я ушият за теб.Пиши пак.

# 282
Някое от момичетата да я ушие за мен  Hug

# 283
  • Бургас-Несебър
мойта дъщеричка вчера беше рожденничка и си беше пожелала рокля за подарък. И тръгнахме да търсим рокли по магазините, но като видях за какви цени става въпрос - рокли за над 40лв, харесах й плат, седнах си на д-то и я уших  Laughing много съм доволна от резултата - малката принцеса още повече. Знам че имам грешки, но все пак да споделя творението си  Grinning

а ето и какво си бях шила аз за една сватба - ако помни някой бях питала как се шие бюстие, та с ваша помощ и помощ на продавачката от магазина за платове - докарах ето това

Благодаря ви!!!  bouquet

# 284
  • Бургас
megy sn бюстието е много хубаво браво!

Общи условия

Активация на акаунт