Игли си имаме, ала не сме плетачки, наричаме се храбрите шивачки-тегел номер 8

• 102 319
  • 749
  •   1
Отговори
# 285
megy sn страшно сладка кукла със много сладка рокличка Hug

# 286
Меги, и двете ти творения са много хубави  Simple Smile
  Когато си ушиеш нещо, удоволствието е несравнимо  Peace
  В Пловдив специално има наистина невероятно евтини платове за 2-3 лв метъра и забелязвам на витрините на магазините ушити дрехи от тези платове и ги продават за 40-50 лв  Rolling Eyes

# 287
  • Бургас-Несебър
аз май ще идвам в Пловдив да си купувам платовете тогава  Grinning в Бургас ми се струват скъпи за розовота каре дадох х 8,95лв/м на ширина 1,40м. Взех 1м щото си знам способностите - да окипазявам - а иначе продавачката ми каза че и 60см са ми достатъчни.Така с копчета, и цип ми излезе 10лв, а видях подобен модел, само че беше тип балон - лилаво каре - за 32лв.
Много съм доволна от резултата.

# 288
Оооо, тук има страхотни попадения, но аз гледам да купувам когато нещо ми хареса, а не когато ми трябва  Simple Smile
  Случвало ми се е даже да купувам по 1 лв метъра  Laughing много хубави платове.

# 289
  • Бургас
аз май ще идвам в Пловдив да си купувам платовете тогава  Grinning в Бургас ми се струват скъпи за розовота каре дадох х 8,95лв/м на ширина 1,40м. Взех 1м щото си знам способностите - да окипазявам - а иначе продавачката ми каза че и 60см са ми достатъчни.Така с копчета, и цип ми излезе 10лв, а видях подобен модел, само че беше тип балон - лилаво каре - за 32лв.
Много съм доволна от резултата.
Като слизаш по Александровска май третата пресечка от дясно , пак от дясната страна се пада има малко магазинче / в кооперация е , до него има тип всичко по 1 лв./. Платовете са всичките по 7 лв. метъра, но няма голям избор.

# 290
  • София
Опааа, аз се сетих на Женския пазар,още в началото/откъм трамвай 20/като тръгнете надолу в първото дворче отдясно/където има памперси и сортови семена /има и едно магазинче дето се продават платове на килограм.Може и там да проверявате за съкровища. Laughing
Меги страшна сладурана с красива рокличка.
Ооо и да кажа,че в магазина на ,,Бурда,,на Дондуков има детски кройки единични бройки по 1.5-2 до 3лв. в ликвидация.,,Бурда,,вече няма да прави детски такива а и детската бурда не се/и няма да се издава вече.

# 291
  • Бургас-Несебър

Като слизаш по Александровска май третата пресечка от дясно , пак от дясната страна се пада има малко магазинче / в кооперация е , до него има тип всичко по 1 лв./. Платовете са всичките по 7 лв. метъра, но няма голям избор.

това някъде между Македония и Левски ли е?Май се сещам в една нова кооперация - бяла - близо до бившия очен кабинет на Илиевите. Там не съм влизала от приди 5-6 години. Аз ги взех от Чар на Ботева, а влизах в един на Александровска пак в този район - същата фирма имат и магазин за пердета, завеси и подобни през 2-3 магазина пак на Александровска и там под 15 лв не видях нищо хубаво.

Опааа, аз се сетих на Женския пазар,още в началото/откъм трамвай 20/като тръгнете надолу в първото дворче отдясно/където има памперси и сортови семена /има и едно магазинче дето се продават платове на килограм.Може и там да проверявате за съкровища. Laughing
Меги страшна сладурана с красива рокличка.
Ооо и да кажа,че в магазина на ,,Бурда,,на Дондуков има детски кройки единични бройки по 1.5-2 до 3лв. в ликвидация.,,Бурда,,вече няма да прави детски такива а и детската бурда не се/и няма да се издава вече.

Пък София ми е малко далечко, като стана майсторица, т.е взема си оверлог, щото не мисля да си вземам друга машина - от Лучника с прав тигел съм много доволна, а имам и стар Юнион - та чак тогава ще мисля да пътувам на далечко за платове  Laughing Благодаря все пак за инфото  Hug

# 292
  • София
Момичета, имам нужда от помощ..... От два месеца имам машина и  сега се уча, защото до сега и копче не съм шила.... Много полезна е тази темичка, страхотни неща творите, а  и сте много отзивчиви  с пояснения и помощ към новобранците в нея.... Та сега да питам, ако някой може и на мен да помогне.... Долният конец ми набира жестоко, става на топка чак.... снощи разглобявах 100 пъти совалката и джаджата, в която тя седи (моля да игнорирате незнанието ми на основни термини,), сменях, конеца, сменях плата, но не..... набира ли набира..... Моля ви да ме насочите каква може да е причината и какво да направя..... безкрайно ще съм ви благодарна, ако ми помогнете, имам огромното желание да се науча да шия, но явно ще е по трудния начин....

# 293
  • Бургас-Несебър
Момичета, имам нужда от помощ..... От два месеца имам машина и  сега се уча, защото до сега и копче не съм шила.... Много полезна е тази темичка, страхотни неща творите, а  и сте много отзивчиви  с пояснения и помощ към новобранците в нея.... Та сега да питам, ако някой може и на мен да помогне.... Долният конец ми набира жестоко, става на топка чак.... снощи разглобявах 100 пъти совалката и джаджата, в която тя седи (моля да игнорирате незнанието ми на основни термини,), сменях, конеца, сменях плата, но не..... набира ли набира..... Моля ви да ме насочите каква може да е причината и какво да направя..... безкрайно ще съм ви благодарна, ако ми помогнете, имам огромното желание да се науча да шия, но явно ще е по трудния начин....

това става когато двата конеца - горен и долен не са достатъчно натегнати - на совалката има едно малко болче - трябва да го понавиеш или поразвиеш малко, по същия начин трябва да се регулира и горния конец - има едно като макарка с две отделни пластини през която минава горния конец с цифри от 0 до 8 (при моята е така), та и него го регулираш със завъртане. Книжка с инструкции имаш ли за машината - там го има описано и с картинки.  Grinning

# 294
  • София
благодаря ти мноого! Довечера ще пробвам , да видим какво ще стане. Имам книжка и даже, сега като я спомена се сетих, че имаше някакъв раздел от сорта на "често срещани проблеми и решението им" , но снощи така бях зациклила от какво се получава това, че изобщо не съм се сетила за инструкциите! Много  благодаря   bouquet

# 295
  • София
 LaughingЕее Меги ,че отгде акъл за толкоз.Аз да си кажа Embarassedпък като дойдеш ще те заведа  Laughing
Инфото е за всички,бързо ми хвърчи мислата и да я хвана Joy
Освен това да ви кажа да не купувае китайски игли и конци/иглите са меки,чупят се,криви им се връхчето и увреждат гнездото на совалката,пък конците са на топченца и се късат по сто пъти/веднъж се прецаках,втори път няма да има/

# 296
здравейте момичета   bouquet

следя ви с интерес и макар че отдавна шия много ми е интересна темата

меги роклята е станала много сполучлива браво

аз преди 3 месеца си купих машина ELNA 2600 и за сега съм много доволна  шие и тънко и дебело
последното ми творение е една рокля на голямата ми дъщеря но не съм я снимала обещавам ще ви я покажа
а сега вижте какво ще спретна за мойта бебка за първата и годинка
http://www.youtube.com/watch?v=25d9apQPCMg

а може ли някой да ме насочи за магазини за платове в пловдив освен тия на иван вазов
и знаете ли къде има по евтини

успех в шиенето и дано накрая резултата да е наистина добър

# 297
Браво браво
Супер сте всички.
Megy sn  много са ти хубави произведенията и за малката и за теб самата.
На мен постоянно ми обясняват че в магазина има , но тръпката си е да си го направиш сам. Вчера направих снимки, преправих едно палто на баба ми, защото платът ми хареса страшно много и е дебел, не е като днешнитеи сега си го нося. Заших си и една блуза от трико. За момичетата, които нямат модерни машини в смисъл тавъкв , че шия на някаква китайска на свекърва ми крачна тип Юнион, но не е такава. Та въпреки трудностите със съветите, които Файма е давала как се шие трико на такава хард машина взе , че се получи нещо. И с моя китайски оверлог да споделя, че тъй като трикото му идваше тънко и не искаше да го шие като сложих под трикото вестник ако знаете как хубаво го оплете......пу пу пу. Както и да е. Сега да ги прехвърля снимките в картата и ще ви ги кача. Само блузата не съм я снимала защото я завърших вчера.
[/url][/img]

# 298
здравейте момичета   bouquet

следя ви с интерес и макар че отдавна шия много ми е интересна темата

меги роклята е станала много сполучлива браво

аз преди 3 месеца си купих машина ELNA 2600 и за сега съм много доволна  шие и тънко и дебело
последното ми творение е една рокля на голямата ми дъщеря но не съм я снимала обещавам ще ви я покажа
а сега вижте какво ще спретна за мойта бебка за първата и годинка
http://www.youtube.com/watch?v=25d9apQPCMg

Това беше страхотно и на мен ми хареса....това дали е само от много голям набор или????Моята зълва подари на дъщеря ми едно страхотно костюмче тип малката фея с подобна поличка но не толкова разперена с диадема с нещо като антенки но пчеличка и крила. Съпругът ми и направи снемка, та довечера ще се пробвам да кача снимки да видиш как изглежда.
И хайде по-скоро показвай новите неща. Аз ги гледах тези Елни и аз май такава ще си купя.
За платовете имаше едно момиче живеещо в САЩ 234 или подобен никнейм имаше спомняте ли си със стята отрупана с платове, тя беше просто уникална. На всички вас и на мен пожелавам нещо подобно някой ден.Чао че много се разприказвах

# 299
Йовинка, имаше един магазин за платове на ул. "Отец Паисий" до фризьорски салон "Арлет". Сега се премести на 2 крачки надолу до магазин "Панда"-сещаш ли се?

Общи условия

Активация на акаунт