Игли си имаме, ала не сме плетачки, наричаме се храбрите шивачки-тегел номер 8

• 102 321
  • 749
  •   1
Отговори
# 315
Здравейте мили момичета! Миналата година тук някой беше отпечатал учебник по конструиране по системата на Мюлер. Имам важен изпит и издирвам всякакви учебници на Мюлер. 4 часа вече безуспешно издирвам линка, но уви...  Sad не можах да го намеря. Очаквам да ми пишете. Спешно е. Благодаря ви предварително. Embarassed
https://picasaweb.google.com/vpam123/GumtTG#5165783419821719410

дано да е това което търсиш Simple Smile и да не е прекалено късно Simple Smile

# 316
момичета
търся складове и магазини за дамаски във Варна .....
моля напишете ми адресите ..... и ако може и някакво обяснение как се стига до тях ...
благодаря   bouquet

/става дума за обикновена дамаска тип промазка   /

# 317
Здравейте!малко ни в клин-ни в ръкав се вмъквам при вас ,но имам нужда от съдействие.Трябва ми учебник по конструиране на облеклото В ONLINE ВАРИАНТ.Не съм в България и не мога да се сдобия с такъв в книжен вариант.Много бях доволна навремето от учебника на Гиндев ,но го няма online.Пробвах и програмата Леко ,но пък нямям шрифт за нея и пак не моа да я ползвам.Прегледах линковете от първа страница,но повечето бяха на руски и ще ми е трудно да се чудя схеми и формули ли да разчитам или от руски да превеждам  Embarassed Знам ,че са ми много претенциите ,но въпреки всичко ще съм много благодарна ,ако ми помогнете!

# 318
  • Бургас
megy snпредполагам,че са ленти от същия плат
Да ви попитам,как да преправя кройка на прав панталон,да стане с виснало дъно(като лек потур)

# 319
Здравейте!И аз искам да се включа в темата.Много е интересна и добре оформена, но жалко че я намирам чак сега.Някои може ли да ми кажа къде във Варна да си намеря вата за юрганче и дрехи?

# 320
Момичета дайте идея за хубава покривка за подарък, кръгла. Мисля си дали да не сложа някаква дантела по края и да е от някакъв по-хубав плат. Други идеи май не ми идват.  Praynig

# 321
момичета
търся складове и магазини за дамаски във Варна .....
моля напишете ми адресите ..... и ако може и някакво обяснение как се стига до тях ...
благодаря   bouquet

/става дума за обикновена дамаска тип промазка   /

много дамаски има в подлеза на жп гарата /там друг подлез няма/
и на уличката на слепите до цирковата площадка има огромен магазин - продават на едро също.  улицата е "Петко Стайнов"

# 322
  • Egypt
iovinka, най- използваната за целта програма е Леко, въпреки че казват имала недостатъци. Може да се въвеждат различни методики за кроене.
татунка , спускаш надолу дъното на панталона, и леко разширяваш в седалищния шев, а крачолите стесняваш надолу (понеже паднало дъно+ широк крачол не е добра идея).
И ето един линк със супер ефектни чанти, всичко в шиенето е геометрия Grinning
http://www.fuzfarm.com/UM-bags.php
Кликнете на снимката, за да се отворят чантите.

# 323
  • Бургас
Сори за тъпият въпрос ,но понеже не съм шивачка къде се намира седалищния шев?

# 324
  • Бургас-Несебър

И ето един линк със супер ефектни чанти, всичко в шиенето е геометрия Grinning
http://www.fuzfarm.com/UM-bags.php
Кликнете на снимката, за да се отворят чантите.

Страхотни идеи. Благодаря ти  bouquet

# 325
iovinka, най- използваната за целта програма е Леко, въпреки че казват имала недостатъци. Може да се въвеждат различни методики за кроене.
Lectra, Modaris, Optitext, Silhouette Designer, Gerber, Pad System, Investronica , TukaCad, AccuMark.
Силует е българска, всичките са платени, може би ще намериш някъде с крак. Само ми е чудно къде ще разпечаташ после кройките  newsm78 като трябва не принтер ами плотер за голям формат?

# 326
  • Egypt
Седалищният шев е на седалището Laughing
Трябва да стане нещо такова (с червено съм направила потура):

За програмите- мисля си, че те са по- скоро за улеснение на големите произовдства, и може да се работи успешно с тях едва след като е овладяно ръчното конструиране. Бях гледала в Осинката някакъв линк към сайт, където можеше да се изтеглят две демо версии на такива програми, но едва ли ще мога да го намеря.

# 327
Здравейте!Намерих вата в единн склад за тапицерски материали и се чудя дали е същата и в юрганчетата?

# 328
файма и Flowers благодаря ви

# 329
  • Бургас
Седалищният шев е на седалището Laughing
Трябва да стане нещо такова (с червено съм направила потура):

благодря ти,за седалищния шев имах предвид предната или задната част на кройката,ама като помисли човек тогава  разбира EmbarassedИ двете ли части са еднакви?

Общи условия

Активация на акаунт