Игли си имаме, ала не сме плетачки, наричаме се храбрите шивачки-тегел номер 8

• 102 328
  • 749
  •   1
Отговори
# 330
Eх, Файма, тези чанти са страхотни! Тъкмо съм на тази вълна.

# 331
Faima -благодаря за сайта с чантите много е интересно.Даже се зачудих дали да не пробвам,но до колкото виждам са два ципа в различни посоки сложени.Ти пробвала ли си?А циповете дали са обикновени или имат нещо по-специфично?

# 332
  • Egypt
Не съм пробвала, но някой светъл ден ще направя една. В сайта са от филц, но тук не мога да намеря вълна, за да филцовам, и ще измисля заместител- трябва да е едновременно твърда и нечупеща се материя (както ако е подлепено с твърда подлепка). Ципът е един, от тези с две машинки, които се отварят и от двете страни, но и с обикновен ще стане.

татунка, на предницата само смъкваш дъното, да си пасне със задната част. Първият чертеж е за по- голямо дъно, този е за по- прибрано:

Стоянова, ватата е една и съща, стига да те удовлетворява дебелината. Ако ще си шиеш олекотена завивка моят съвет е да направиш няколко капитониращи шева по завивката, иначе при прането ватата се събира в единия край и се деформира.

# 333
  • Бургас
faima,много ти благодаря,че винаги си толкова отзивчива.Много ми помагаш със съветите си.

# 334
  • Варна
здравейте момичета, в последно време се занимавах с направата на една чанта, която малко не е за този форум, но все пак хастара го прикачих на машината, и аксесоара към нея е по модел на Файма, за което съм и много благодарна реших да го споделя с вас http://tuig77.snimka.bg/hobby/shev-i-kroyika.568584

Файма хиляди благодарности Simple Smile

# 335
tuig77 Браво,чантите са ти направо страхотни.Трудно ли се плете това?Аз въобще не мога Embarassed

faima  Чантите,които показа много ме грабнаха.Файма имаш ли идея от какъв друг плат може да се направи такава чанта,аз за сега нищо не мога да измисля и не съм виждала по магазините толкова твърд филц.

# 336
  • Варна
не, това е само пълнеж на една кука, плете се право парче и след това се надържа

# 337
  • Бургас
Това са моите потури, тук са във вариант джампсюит, или гащеризон с бюстие:

Това е кройката и как става:

Прави се от трико или меко падащ плат, но най- добре си стоят от трико. Изрязва се платът на квадрат, и се прегъва по диагонал. Двете къси рамена на триъгълника са дължината на крачолите- страни А на снимка 2. Дължината може да е под коляното или до глезена. Изрязва се талията, като се начертава част от окръжност с център Х, по същия начин се изрчзват и крачолите, зашиват се страничните шевове, прикачват се парчета за талията и крачолите, като парчето за талията трябва да е по- късо от дължината на изрязването поне с 10 см, за да може да се надържи хубаво.
Ако някой иска по- подробни обяснения- ще напиша.

Интересува ме колана от трико е,когато го прикачам коя част е отдолу(нали,когато шие машината долният плат винаги надърпва повече)Колана ли да лежи долу или полата.Става дума за клош пола с широк колан.

# 338
Според мен полата трябва да е от долу защото нали колана по принцип е по тесен с няколко сантиметра от полата даже може да си го забодеш със кърфички да ти стане равномерен набора

# 339
  • Egypt
tuig77, страхотни са станали чантите  Peace
puh@n@ , за чантите измислих следното- какъвто и да е плат за лице, се поставя върху готов капитониран хастар или се капитонира, поставя се ципа, и готово. Капитона стои много добре за чанти- придава форма, и не се чупи.
татунка, така е, винаги частта, която ще се надържа е отдолу, зъбите помагат за надръжката. За ластичния колан- опъваш парчето, и долу се получава надръжката. Правиш четири засечки- среда предница, среда гръб, и странични, там слагаш топлийките. Правилото важи винаги- например когато се прикача ръкав- ръкавът е отдолу, шевът минава по тялото.

# 340
  • Бургас
благодаря ви faima,mims861

# 341
  • Русе
Здравейте, момичета надявам се да ми помогнете.Имам машина тсм която не използвач често и не и разбирам особенно сега ми се налага да зачистя newsm78(мисля че така се казва) една рокличка от тюл на малката и предполагам, че за тази цел трябва да сменя накрайника, но не знам кой точно до използвам снимала съм ги може ли да ми кажете кой да сложа
http://svilen11.snimka.bg/hobby/sveshti.542214
Благодаря предварително.

# 342
  • около ВАРНА
ето и от мен две чанти изработени изцяло от цип  черната е мойта а бялата  съответно за малката ми принцеса

# 343
луси първото краче от лява на дясно е за прикачане на цип
с второто се шият копчета
третото е с някакъв ограничител
а четвъртото е май за подгъв
нямаш ли обиковенно аз с него зачиствам със зиг заг бод или с някой от оверложните тигели

# 344
faima намерих вата и в магазина казаха, че тапицерската е по-рехавка, а тази която е за юрганчета е издръжлива на пране и съответно има и разлика в цената и на вид също.
Някои гледа ли новият канал на FOX Utilisima?Страхотен е в предаването "Домашна работилница" има много хубави идей с лесна изработка (важното е идеята да те дойде), но не мога да намеря клипчета в интернет да дам линк.До тук нещата които ми грабнаха окото и съм си набелязала да си направя са органайзер за стена от плат със закрепване от велкро и текстилено коломче на квадрати със сглобяващи се елементи с копчета и с букви и цифри.

Общи условия

Активация на акаунт