Игли си имаме, ала не сме плетачки, наричаме се храбрите шивачки-тегел номер 8

• 102 336
  • 749
  •   1
Отговори
# 345
Здравейте,талантливи момичета!Сори,че така нахлувам,следя ви доста отдавна и много ме вдъхновявате.Някой знае ли къде в Люлин мога да намеря вата.Решила съм да ушия активна гимнастика за бебето ми.

# 346
Здравейте момичета,бихте ли ми помогнали с идея за пончо?Благодаря предварително Simple Smile

# 347
  • София
Искам да се запиша и аз в темата. Simple SmileСвекърва ми ми подари една нейна стара ,но качественна шевна машина-Финес мисля пише на нея.Не умея да шия,но имам огромното желание да се науча.Поне елементарни неща да правя вкъщи.Подгъването на панталони ми е първа цел,но и то не е проста работа като за човек,никога не сядал на машина.Разгледах линковете на първа страница,но никъде не видях нещо като за съвсем неуки като мен-примерно стъпка по стъпка как се прави подгъв или нещо подобно.Ако някой ме ориентира ще съм благодарна!
Успех на всички!

# 348
Здравейте момичета!!!
Не разгледах подробно темата, понеже съм много зле с шиенето, но се обръщам към вас с една молба, а може и някоя от вас да има желание за това, което ще попитам.
Търся жена, момиче, от София, възрастта е без значение, до толкова колкото да има разчупено мислене относно модните тенденции. С две думи при евентуална зададена тема да може да изпълни заданието и да добави свои детайли. Нека това да не прозвучава като обява за работа, макар, че и така може да се възприеме. Става въпрос за сътрудничество.
Моля, ако някоя от вас работи надомно и я устройва да пише, може би по-добре на лични, за да не спамим темата  Peace
Предварително благодаря на отзовалите се!   :bouquet

Последна редакция: пн, 21 мар 2011, 15:40 от данина

# 349
валенце
 отбелязваш дължината на панталона в готов вид
оставяш 2 см за подгъва и режеш
зачистваш плата отдолу с зиг заг или оверложен тигел
може да пригладиш ръба на подгъва за да ти е по лесно при подгъването
подгъваш с прав бод
това е ако искаш да се вижда шева отвън на подгъва , ако искаш да няма шев след зачистването и приглаждането подгъваш на ръка от вътрешната страна като се стараеш да не се показват бодовете на лицето

# 350
Някой скоро шиеше сако? С колко см ви е по-голяма обиколката на ръкава от ръкавната извивка, при мен нещо голям набор май стана Sad и седи грозно, освен това с какво се запълва по края, гледам на купените има нещо там покрай ръба точно под набора?

# 351
  • Бургас
Някой скоро шиеше сако? С колко см ви е по-голяма обиколката на ръкава от ръкавната извивка, при мен нещо голям набор май стана Sad и седи грозно, освен това с какво се запълва по края, гледам на купените има нещо там покрай ръба точно под набора?
Аз си ших сако,но с готова кройка.Наистина ръкава трябва да е по широк,аз предварително го тропосах,набрах леко конеца,за да стане ширината еднаква и после ших.Но набираш само горната част,трябва да ти е отбелязана в кройката.

# 352
Ами набрах само половината, т.е около мишницата няма но седи кофти едно такова смачкано не хубаво изпънато, струва ми се че трябва да намаля набора и да видя каква лента се слага на ръкавната извивка. Faima имаш ли идея с какво се запълва на сакото празнината под набора на ръкава, не ми се иска да разпоря някое готово за да видя как е  Laughing

# 353
Цитат
Здравейте момичета,бихте ли ми помогнали с идея за пончо?Благодаря предварително Smile

Ето една идея, която видях по Utilisima TV. http://www.utilisima.com/manualidades/4976 .Много ми хареса, но не мога да намеря същата прежда. Много ще се радвам ако някой ми каже магазин в София, където мога да я открия.

# 354
  • Egypt
Имам. Flowers , не бързай да пориш  Grinning
В този блог е обяснено добре, дори и да не знаете английски, по снимките лесно става ясно:

http://thesewingdivas.wordpress.com/2008/10/09/sleeve-heads/

Ако говорим за професионална изработка- използват се тези специално укроени "крилца", и се поставят различни дебелини и форми подплънки. В зависимост от дебелината на плата се изполват различни дебелини вата. Едносантиметрова подлепка се поставя под целия шев на ръкавната извивка, после се закача ватата, (в производството заедно с прикачването на ръкава), накрая подплънките. Ако сакото е с хастар се прави заячка с хастара, за да не е подвижен. В домашни условия, ако става дума за лятно сако, е достатъчно да се подлепи бомбето на ръкава, и да се пришият правоъгълни парчета от най- тънката вата. Скрояват се две парчета, около 15 на 4 см. Едното се поставя на рамото, другото на ръкава, като се центрират и се минава в шева, с който е прикачен ръкава. Може и с едно само, поставено върху ръкава, и когато се обърне сакото това парче се набира и опълва бомбето. Много е лесно и просто, но на думи изглежда сложно. Ако нямаш ватичка може да скроиш от плата парче, което да е по- широко, и да го прегънеш на две.
Намерих и видео в ЮТуб:
http://www.youtube.com/watch?v=2xnLnaNDMKc&feature=player_embedded
В дясно видях и други материали по темата.

pauli_ , това не е ли букле някакво. За пончото аз разбрах, че трябва да е шито, не плетено. Те са квадрати или правоъгълници, с отвор за главата. Ще търся линк, май бях видяла скоро.

Последна редакция: вт, 22 мар 2011, 15:11 от faima

# 355
faima благодаря, не е лятно сако има малко вълна в плата, но е фин не е много дебел, с хастар е, сложих тънка подплънка, хастара на рамото и под мишницата съм ги затегнала с ленти от хастара да не мърдат, единствено ръкава под набора седи някак кухо и грозно, но сега ще видя как става работата Simple Smile  Hug

Да... нещо такова направих, но с парче плат което обаче или не е подходящо или е прекалено късо, а и май има нужда от порене. faima колко см по-голям трябва да е ръкава от ръкавната? Като гледам на клиповете май е много голям моя набор.

Последна редакция: вт, 22 мар 2011, 15:40 от Анонимен

# 356
  • София
iovinka,много ти благодаря!Вчера сама реших да се пробвам и то взе,че се получи доста добре като за начинаеща!
Продължавам с въпросите. Simple SmileОткъде в Сф да си купя хубави конци и каква марка да са?Не че ще шия нещо кой знае какво,общо взето тепърва ще се уча,но искам хубави конци,здрави.Пък ако е някъде в района на Люлин още по-доБре.
Благодаря!

# 357
Валенцето, аз си купувам от конусите за 1 лв на едро доста цветове и после шиеш с тях на практика вечно  Simple Smile Търси склад за шивашки материали.
   За ръкавната извивка-наборът се прави около върха на рамото и е отбелязано откъде до къде точно. Минавам това разстояние с едър бод с два различни тегела един до друг и то само си оформя набор. При нужда и аз помагам-става лесно.

# 358
Валенцето,на мен лично много ми помогна този блог,по-точно видеото вътре за подгъв на панталони и дънки  Peace

http://self-instructor.blogspot.com/

# 359
Flowers може би горната част на ръкава е твърде широка обери малко бомбето и виж какво ще се получи Simple Smile надявам се че ме разбра   newsm78 иначе страхотна темичка  Hug

Общи условия

Активация на акаунт