Игли си имаме, ала не сме плетачки, наричаме се храбрите шивачки-тегел номер 8

• 102 345
  • 749
  •   1
Отговори
# 375
  • Пловдив
qni4ka05 как направи поръчката ?
По телефона или по интернет и от къде видя цените аз не ги виждам,
ако си я направила по телефона дай телефон

# 376
Някои може ли да ми даде насоки как да капитонирам едно юрганче?Аз вече го направих само трябва да прихвана ватата.Пробвах с разчертаване, но пак нещо ми куца!

# 377
  • около ВАРНА
mims861    ето ми размерите - дължина 25см ,  височина  30см  и  дължина на дръжка 120см .
  mirawushu  поръчката си я направих  интернет.Всайта им има опция запитване , съответно аз питах а те ми отговориха е. поща и така си направих и поръчката . Цени , размери и цветове ми ги изпрати по пощата  .
 Имали два размера  :  Т10 бяло, черно, бежаво ,кафяво и тъмно синьо - цена 26лв ролката - 200м   и машинка по 0,03 ст бр
                                   Т5 бяло , черно , жълто , тъмно и светло синьо  - цена 27лв ролката - 300м и  машинка по 0,02 ст

ето и Е-мейла  Poli_Stil@ yahoo.com   

# 378
qni4ka05-ще дадеш ли малко повече информация как по-точно си уши чантите от циповата лента?От страни на чантата има ли шев или има само хоризонтални шевове?Нещо не мога да се ориентирам.Благодаря ти предварително, а ако имаш и снимков материал ще е още по-добре.

Приятен уикенд на всички. smile3525

ПС.За капитонирането не съм го правила ,но мисля че като се начертаят линиите по които после ще се шие ще е по- лесно.Слагаш плата,слагаш вата и шиеш,но може би бода трябва да ти е по-широк за да не ти надържа и по -лесно да върви.Нека и другите да кажат своето мнение.

# 379
  • около ВАРНА
MIM AR  моят начин е по - сложен , но скоро намерих обяснено и със снимки в някакъв сайт но не мога да се сетя къде беше точно , но за твой късмет  бях изтеглили снимките  ето ги http://yanna74.snimka.bg/other/chanti.580494.22842619

# 380
Момичета, търся кройка за мъжки слип/бански на някой да му е попадала такава?

# 381
  • Пловдив
Милички, във вас ми е надеждата  Mr. Green
Имам си машина от няколко месеца, та... съм пишман шивач  Blush
В същото време правим ремонт с ограничени средства и всичко е направи си сам. До сега събрах опит в шиене на калъфчета за столове, обличане на дюшеци, бебешко кошче, тапициране на диван... Разбира се всичко е читаво само според моите критерии, вероятно  Mr. Green  Сега стигнах и до прозорците.
Преди малко си купих плат за перде, импулсивно, само защото цената му беше изгодна, но не и цената за ушиване  Confused Сега трябва да се преборя с този воал. Дори не знам как се казва тази материя - фина прозрачна, тип органза, но май органзата е по остра, а това е меко и лигаво. И точно това ме докарва до тиха истерия, как ще се справя.
Горе долу свикнах вече да държа прав тегел, но ми липсват познания как да обработя краищата.
Моля за съвети  Peace
В долния край си е с тежест, поне там няма да го мисля. Отгоре, в магазина видях, че подгъва го правят доста широк, но пропуснах да видя как е зачистено и как точно е прибран края. Взех и перделик - пак най евтинкия - тъничък прозрачен 1:2. Там поне поразпитах продавачката откъде трябва да му минават тегелите, да не сгафя.
И другия проблем - цялата дължина от 10м трябва да разделя на 7 и 3м. И ме е страх да не го срежа криво и после как трябва да завършва... нямам такива готови пердета покрай мен, че да видя как е направено  Embarassed

...Ох, забравих да питам и с какъв конец и кой номер игла трябва да го шия това чудо? Някъде с търсачката ми излезе идея да се шие през вестник, за да не се закача по водачите, мисля да го пробвам, макар да не знам как ще виждам какво правя  Rolling Eyes

# 382
Benitta- значи първо сложи по-тънка игла 65 ,защото плата е тънък,за вестник ако слагаш пробвай той да е отдолу на пердето.Краищата може да прегънеш два пъти и минаваш тигел така се зачистват (прегъването е между 0.5см до 1см на страна).Ако ти е много тридно може да ги прегънеш с ютията да се фиксират и после да минеш с машината.Другия вариант е да си помагаш с кърфици или да го тропосаш на ръка и после минаваш на машина.Дано съм помогнала и дано си ме разбрала.

# 383
  • Пловдив
MIM AR  Hug Много благодаря, че помагаш  Mr. Green Направо ме затресе треска от къде да го започна утре.
А с какъв конец се шие? В Баумакс жената каза, че пердето сгънато на плота, което се опитах да поразгледам е шито с корда  Shocked Това сигурно ще е сложно за начинаещ. Но не беше много словоохотлива като се отказах от нейните шивашки услуги.
Ако съм разбрала правилно, като прегъна два пъти края, не е необходимо да минавам ръба със зиг-зага. Ама така да не вземе да се разбрида при пране  newsm78
Докато го разглеждах и умувах как да започна, установих че много лесно се закача и набира.

Има ли някакъв чалъм за лесно рязане на такова лигаво чудо? Дължината му е 3м, а трябва да го докарам до към 2,60. А също и по другата страна, от 10 да стане 7м?
Голяма борба ще пада утре  Blush Mr. Green
От горната страна подгъва мисля да е по широк и малко да стърчи над перделика  newsm78 Май ще е по добре да покрива халкичките и релсата  Rolling Eyes

# 384
  • Egypt
Яничка, ето такава ми беше чантата, но зелена:

А на мен сега много ми хареса тази, мисля да я ползвам за идея:

benitta, аз скоро си правих перде, както го описваш като моето е, и действах както MIM AR  ти е казала- първо прегънах краищата с ютията, но внимавай да не стопиш плата, пробвай първо, и ако е необходимо намали градусите. Аз през кърпа гладих, за по- сигурно. Първо приглаждам първия подгънат сантиметър, после приглаждам втория. На домаша машина доста се надържа, и по този начин си улесних живота. С вестник според мене ще се затрудниш, сложи си тънка остра игла, и опъвай плата с двете ръце- преди и след иглата. За рязането- тия платове трябва да се дерат, клъцваш където трябва да се среже, около 5-10 см, и силно и рязко раздираш. В магазина продавачката как процедира- ряза или дра? Ако платът не може да се дере отбелязваш осторожно къде да трябва да се среже от двете страни, викаш някой помагач, и прегъвате плата по бележките, като опъвате двамата на срещуположни страни, и режеш там по сгъвката. За горе нищо не мога да кажа, аз подгънах двойно около 20 см, и там в тоя подгъв вкарах тръбата на корниза. А защо от 10 да стане 7м? Не може ли да го оставиш с по- голяма драперия, да се набира повече тоест? За конеца- според мене кордата не е добро решение, разшива се. И обикновен конец върши работа.

За капитонирането- най- удобно е да се набоде с карфици върху очертанията, иначе мърда и се набира, понеже е голяма площта.

Flowers, не може ли да си извадиш кройка от някои стари слипове, не съм виждала такава кройка. Само боксерки съм мяркала.

Последна редакция: вт, 29 мар 2011, 19:48 от faima

# 385
Здравейте на всички трудолюбиви шивачки, имам малък проблем. Търся плат като за бански(май се нарича трико), но от това което прочетох трудно се намира в магазините, ако може да ме насочите към конкретен магазин в София? И ориентировъчни цени?

# 386
  • Пловдив
...
benitta, аз скоро си правих перде, както го описваш като моето е, и действах както MIM AR  ти е казала- първо прегънах краищата с ютията, но внимавай да не стопиш плата, пробвай първо, и ако е необходимо намали градусите. Аз през кърпа гладих, за по- сигурно. Първо приглаждам първия подгънат сантиметър, после приглаждам втория. На домаша машина доста се надържа, и по този начин си улесних живота. С вестник според мене ще се затрудниш, сложи си тънка остра игла, и опъвай плата с двете ръце- преди и след иглата. За рязането- тия платове трябва да се дерат, клъцваш където трябва да се среже, около 5-10 см, и силно и рязко раздираш. В магазина продавачката как процедира- ряза или дра? Ако платът не може да се дере отбелязваш осторожно къде да трябва да се среже от двете страни, викаш някой помагач, и прегъвате плата по бележките, като опъвате двамата на срещуположни страни, и режеш там по сгъвката. За горе нищо не мога да кажа, аз подгънах двойно около 20 см, и там в тоя подгъв вкарах тръбата на корниза. А защо от 10 да стане 7м? Не може ли да го оставиш с по- голяма драперия, да се набира повече тоест? За конеца- според мене кордата не е добро решение, разшива се. И обикновен конец върши работа.
...
Hug
Значи да си замъкна и ютията утре на терена  Mr. Green Дано се справя, че и помагачи няма да имам...
А в магазина... докато продавачката ми приготвяше плата, аз зяпах по другите мостри и по перделиците и хич не ми дойде на ум да я гледам какво прави  Embarassed А дори имах и на ум да и кажа да ми ги приготви на две парчета  ooooh!
Ето го какво представлява http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/197214_1982344802 … 273_3918183_n.jpg
Този край изглежда странно с тънко прегънат край  newsm78 Не е като да е рязано с ножица, май?!?
Иначе на 7, защото корниза е разделен на две части и са под ъгъл, няма връзка между тях.

# 387
  • Варна
Здравейте сръчни момичета! Присламчвам се и аз към вас.   bouquet
Аз съм израстнала около шевни машини (майка ми направи хобито си бизнес) и още от тийнейджърка събирах приятелките ми вкъщи на Лучника да им подгъвам и стеснявам дънки, поли, блузи. Беше голяма забава, ама все разцентровах машината щото аз всички платове ей така ррррррррррррррррр с един бод, една игла и газ на педала!

Сега съм решила да си купя едно Сингерче- да си шия и да си пея  Joy, НО имам въпрос за кройките. Аз съм едричка и ще се радвам да споделите къде мога да си намеря големи номера (XL).

# 388
  • Egypt
benitta, драно е, значи лесно ще го разделиш. Фабричният край, който се вижда на снимката, го махни, иначе ако го подгънеш така ще прозират дупчиците. Аз подгънах страните на 1 см понеже имах недостиг на плат и не ми се набираше пердето, но ти най- добре подгъни широко, както тук:

http://www.denverfabrics.com/pages/static/curtains/sew-curtains.htm
И задължително глади през памучна кърпа (можеш да ползваш обикновена мъжка носна кърпа), че няма да усетиш как се топи тоя плат.

arnavonit , добре дошла. XL какво ще рече по европейските, понеже в повечето списания кройките ги има и в голям рамер, 44-48 немски, 50 испански, 14-18 бритиш. Има и специални издания за големи размери, и другия вариант- да си ги уголемяваш сама.

# 389
  • София
Здравейте Simple Smile
Попаднах на вашата темичка случайно. Поздравявам ви за хубавите неща, които правите.
Аз лични не шия, но майка ми се справя доста добре и в момента и трябва тънък промазан плат(нали така се казва плат, който не пропуска вода  Embarassed), но не можем да намерим, дали някоя от вас знае магазин, в който да има (в София съм).
Мила, промазан плат съм намирала на ъгъла на Фритьоф Нансен и Патриарха/до Кравай/, нооо много рядко.Аз го ползвам непрекъснато,но го купувам от приятели които го вземат на топове.
Дали знаеш,че той не се шие,а се подлепва на машина.Или ако го шиеш ,то ще трябва да е с шев като на дънките/прехапан Grinning/

Общи условия

Активация на акаунт