Игли си имаме, ала не сме плетачки, наричаме се храбрите шивачки-тегел номер 8

• 102 313
  • 749
  •   1
Отговори
# 420
Привет! Следя ви от доста време, но не съм ушила нещо значимо досега, че да се включа подобаващо. Моля ви за съвет. От известно време като шия и платът се набира там, където иглата го пробива. Не е на всеки бод, но все пак доста често. Дали е от това, че шия фини, тънки платове с единствената игла, която имам, а тя е бая дебеличка, пък и конеца не ми е много тънък? Възможно ли е да съм разцентровала машината? От какво може да се разцентрова шевна машина? Ших едни ръкохватки за горещи съдове и май бая дебеличко идваше на моменти като сложих и ватата...  newsm78

Арнавонит, заинтригува ме с това тапициране на легло. Дай повече инфо!

Лина каз, страхотни престилчици! Влюбих се в някои от моделчетата!

Последна редакция: пт, 08 апр 2011, 15:26 от mama Barba

# 421
Мама Барба така както описваш проблеми според мен иглата ти е подбита и е най-добре просто да си купиш нова и да я дмениш. Когато върха и стане по-тъп се получава така. А иначе и аз знам, че когат шиеш по-дебели материи трябва иглата да е по-голям номер и обратно. Въпреки, че моята стара крачна машина не ми шиеше нито със 70 номер нито със  100. Но пробвай

# 422
Мерси за отговора. С номерацията съм на Вие, а и машината е доста древна, та да видим... Ще занеса старата игла в магазина и ще искам същата.

# 423
здравейте   bouquet
мама  барба и според мен върха на иглата е затъпен и когато шиеш придърпва нишки от плата и се получава набирането. а за разцентроването  на машината най често започва да прескача бодове също когато е развален тигела опънат отгоре или отдолу
а за иглите 65 за тънко. 70-75 за нормално. 90-100 за дебело

# 424
Ох, май не съм успяла да я разцентровам... Мерси за отговорите!   bouquet

# 425
  • Kопенхаген
Привет момичета  Grinning
Надявам се и този път да ми помогнете  Grinning
Търся кройка за този модел на асеметрична блуза тип кимоно с голо рамо.
Ето за това става въпрос

http://www.lightinthebox.com/One-Shoulder-Jersey-Dress--FF-H-CA1 … 001-_p116065.html

въпреки, че даденият модел е рокля.

Благодаря!

# 426
Така трябва да бъде кройката която може да си направиш от обик. блуза или потник  http://www.prikachi.com/images.php?images/254/3210254n.jpg

# 427
  • Kопенхаген
Така трябва да бъде кройката която може да си направиш от обик. блуза или потник  http://www.prikachi.com/images.php?images/254/3210254n.jpg

Благодаря ти mims_861 но не съм толкова добра в моделирането на дрехи колкото и елементарно да изглежда. За мен е по лесно да имам готова кройка, която да прекопирам  Grinning Все пак идеята е прекрасна   bouquet

# 428
Добре ще го обясня по лесно1- вземаш една блуза или потник който ти стои добре ,2-вземаш един голям плакат (не знам от къде ще намериш аз това използвам за вадене на кройки) слагаш блузата в/у плаката (може и да използваш и вестник ще трябва да ги залепиш за да може да начертаеш кройката) на опаки и я очертаваш с химикал с резервите ,3- в/у очертаната блуза  чертаеш  червеното, 4-изрязваш после шиеш и е готова, не забравяй да сложиш резерви на деколтето и на подгъва. За тази блуза ти трябва само една кройка защото тя е еднаква и отпред и отзад, за това може да си сложиш плата лице с лице слагаш кройката  и с едно рязане ще изрежеш цялата блуза. Аз мисля че ще се справиш така написано изглежда трудно но не е. Успех и после да покажеш произведението:)

# 429
  • Kопенхаген
Добре ще го обясня по лесно1- вземаш една блуза или потник който ти стои добре ,2-вземаш един голям плакат (не знам от къде ще намериш аз това използвам за вадене на кройки) слагаш блузата в/у плаката (може и да използваш и вестник ще трябва да ги залепиш за да може да начертаеш кройката) на опаки и я очертаваш с химикал с резервите ,3- в/у очертаната блуза  чертаеш  червеното, 4-изрязваш после шиеш и е готова, не забравяй да сложиш резерви на деколтето и на подгъва. За тази блуза ти трябва само една кройка защото тя е еднаква и отпред и отзад, за това може да си сложиш плата лице с лице слагаш кройката  и с едно рязане ще изрежеш цялата блуза. Аз мисля че ще се справиш така написано изглежда трудно но не е. Успех и после да покажеш произведението:)
Ще се опитам да си извадя кройка според инструкциите ти  newsm03 надявам се да се получи  Grinning
Благодаря!

# 430
Здравейте,момичета! Simple Smile Виждам,че сте много талантливи,та ... ако може да ми помогнете с кройка за една рокличка ...  Blush
http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://www.styleceo.com/image … =1280&bih=842

# 431
Здравейте! Пиша тук, защото имам затруднения с шиенето. Моля, да ми помогнете.

Трябва да направя пачка - поличка за балерини. Оригинално купената пачка, която гледах има ластик, обвит в сатенена панделка и пришити воали от тюл към тях.

В момента ми е трудно да зашия панделката към ластика, без тя да се набере. А панделката не се разтяга.

Какво да правя???  newsm78

Благодаря предварително!!!   bouquet

# 432
  • Бургас-Несебър
Здравейте! Пиша тук, защото имам затруднения с шиенето. Моля, да ми помогнете.

Трябва да направя пачка - поличка за балерини. Оригинално купената пачка, която гледах има ластик, обвит в сатенена панделка и пришити воали от тюл към тях.

В момента ми е трудно да зашия панделката към ластика, без тя да се набере. А панделката не се разтяга.

Какво да правя???  newsm78

Благодаря предварително!!!   bouquet

А видя ли това? От една съфорумка към друга - може и на теб да ти свърши работа. Лесно е, дори без да шиеш става.

maria_tsvet  рокличката която показах дори не се шие трябва ти само тюл едно парче ластик на талията панделки и цветенца за окраса
вижте как става
http://www.youtube.com/watch?v=btnHbKLj9A4&feature=related
дано съм помогнала на някой

# 433
# 434
  • добрич
Момичета кякоя от вас дали може да ми помогне с кройка за шапка на джудже.

Общи условия

Активация на акаунт