СЕПТЕМВРИйчето расте и не млъква то въобще!

• 68 027
  • 740
  •   1
Отговори
# 105
Благодаря момичета на всички за милите думи! Hug

Честита Баба Марта от нас! бели румени и засмени през цялата година!  bouquet

# 106
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА! БЪДЕТЕ ЗДРАВИ И УСМИХНАТИ /напук на студовете навън/

Напоследък все по-рядко се пише тук Sad А във фейсбук е пълно с мами-септемврийки. Момичета, драсвайте и тук по някой ред, темата ни съвсем опустя. Има момичета, които не са регистрирани във фейс-а, не следят какво се случва там и съответно спряха да пишат и тук. Спомням си как навремето темите се изписваха за максимум седмица, а сега...
Мики,в кой район на София живеете? Нашият семеен зъболекар е много добър, работи чудесно и с деца. Кабинета му се намира в Дианабад. Ако решите да го посетите ми пиши на лични и ще ти дам координати.
Бебе, радвам се че се разписа  Hug
Ние в това болно и студено време си стоим вкъщи повече. Гледам да я занимавам доколкото мога - режем, лепим, четем, правим пъзели, мажем с пластелин...Но основно тича, скача, пада - и при нас е "весело", при това е само Яна. Не си представям ако имам още едно като нея какво ще е  Rolling Eyes Ама се надявам да спазим правилото - едното палаво, другото кротко  Praynig

Весело изкарване на почивните дни.

п.п. Вале, ако искаш по скайп може да ти пусна инфо за качване на снимки. Повечето дечица имат албуми в multiply.com

# 107
  • Бургас
Привет,
Честита баба Марта! Мнго здраве, късмет и повече усмивки!
Явно при всички е весело и палаво.
В събота подарихме на едно приятеско дете пластелин, в кутийки беше всеки пластелин и имаше разни уреди вътре за правене на формички, за пресоване, точилка за точене, ножче. Самият пластелин беше много мек и ароматизиран приятно. Докато пихме кафе 2 часа родителите, децата играха тихо и кротко и бяха много очаровани. Сега трябва и на Алекс да закупя такъв.
Днес са посрещаи баба Марта в градината. "Госпожата с Пианото" я е довела, защото тя е с два бастуна, но никой от тяхната група не е казал стихче, само децата от голямата група и затова те нямат мартенички.
Аз смятах че са им подготвили тържество, ако знаех че не са купили мартенички за децата, щях да купя за всички и да занеса. Толкова бяха разочаровани всичките. И аз трябваше да замазвам положението, че баба Марта е много възрастна и е забравила да им даде мартениците.

# 108
Напоследък все по-рядко се пише тук Sad А във фейсбук е пълно с мами-септемврийки. Момичета, драсвайте и тук по някой ред, темата ни съвсем опустя. Има момичета, които не са регистрирани във фейс-а, не следят какво се случва там и съответно спряха да пишат и тук. Спомням си как навремето темите се изписваха за максимум седмица, а сега...

ами не е сложно ... темата ми е във фейворите и само кликвам, за да вляза ...

Лекси, аз правя домашен пластелин - става за 5-6 минути, имам и формички за сладки /пластмасови/ от един лев. Става супер и настава голямо точене и забавление, тъй като го давам цялото количество Grinning  правила съм и за градината - много, ама много, го харесват и там.

# 109
  • София
Лекси, със сигурност говориш за този пластелин:

Наистина страхотно мирише и първия път като го дадох на Тони, той попита дали се папка  Laughing !
При нас му мина модата, вече не се заиграва толкова, но пак си го иска от време на време, макар и за кратко.

Честита Баба Марта и от мен, с малко закъснение!
Нека всички да сте живи и здрави, и с много късмет  Hug !

Вчера вързахме мартеничка на Тони, докато спеше през нощта и сутринта беше толкова щастлив, че баба Марта е минала през нощта и му е закичила ръчичката. После половин час се гледа в огледалото, защото и на якето му бяхме сложили мартеничка  Laughing !
В детската градина не са правили нищо особено. Но днес имат програма, посветена на 3-ти март.
Миналата година бяха изработвали знаменца.

За писането в темата - присъединявам се към апела на Ади!
Наистина не е сложно. Аз преди да влезна във Фейса, първо Форума зареждам. Даже съм по-мързелива от Веси - не във фаворитите, а на бутон под адрес-линията на браузера.

Люси, Честит Рожден Ден!
С пожелания за много хармония и щастие в дома ти! Да имаш милиони поводи за усмивка и да бъдеш много обичана! Весел празник   bouquet Hug !

Успешен ден на всички! Изчезвам на работа.

# 110
eee, Мейче, аз пък не се сетих да му вържа мартеница докато спи  Mr. Green при нас в детската имаха бабомартенки театър, разбрах, че са ходили и цял клас първокласници - предполагам, че за да сложат мартенички на по-малките - днес ще питам повече госпожата ... Аз бях занесла само един кекс /незнаех, че ще са толкова деца и втората госпожа каза, че някак си са го разделили на толкова деца, поне 50/ мислех, че някой друг родител може да е занесъл също почерпка, но ги гледах на сутринта, че не носеха нищо  Rolling Eyes а децата толкова се радват! в друга група носеха торта - много бяха щастливи всички!

Люси, бъди здрава и много усмихната! Само хубави неща да се случват на всички ви за вбъдеще!

# 111
  • Варна
Честит рожден ден, Люси!
Бъди щаслива, късметлива, обичлива!
И много здраве, разбира се!
  bouquet  bouquet  bouquet
Весел празник!

# 112
Добре де Simple Smile, и тук ще се разпиша Simple Smile Ама нямам какво да кажа.
Митко е най-енергичното дете, което знам, вилнее, беснее, сега е "супел гелой"; малкото гледа от брат си и по нищо не му отстъпва Wink

Честита баба Марта и от нас. Аз пратих в градината едни сладки мартенички и имам поръчка от децата да "сготвя още" Simple Smile

Бай

# 113
  • Бургас
Люси, честит рожден ден!
Много здраве, късмет, любов и много, много щастие!
Калимей, имитация на този пластелин и е евтин, не скъп колкото този.

# 114
Мишке, много са ти хубави мартеничките - голяма играчка е паднало, докато ги направиш  Grinning

# 115
ЛЮСИ, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН на патеричка! БЪДИ МНОГО ЩАСТЛИВА И ВИНАГИ ОБИЧАНА!

Мише, наистина са много ефектни, а вероятно и много вкусни мартеничките. С нещо подобно ли правиш фигурките върху захарното тесто : http://armstrongcentre.com/index.php?option=com_content&task … 18&Itemid=162

Днес са посрещаи баба Марта в градината. "Госпожата с Пианото" я е довела, защото тя е с два бастуна, но никой от тяхната група не е казал стихче, само децата от голямата група и затова те нямат мартенички.
Аз смятах че са им подготвили тържество, ако знаех че не са купили мартенички за децата, щях да купя за всички и да занеса. Толкова бяха разочаровани всичките. И аз трябваше да замазвам положението, че баба Марта е много възрастна и е забравила да им даде мартениците.
Лекси, според мен това, което са направили "госпожите" е върха на простотията! Как може на едните деца да дадат мартенички, а на другите не! Нали децата са били заедно, какво са искали да им покажат по този начин - че е задължително нещо да дадеш, за да получиш друго в замяна ли? Това си го мисля аз, ама вашите "госпожи" явно нямат много мозък в главите и не са помислили как се чувстват децата, които не са получили мартенички.
Тези дни получавам много информация за така наречените "госпожи" в детските градини и съм възмутена до дъното на душата си как изобщо е възможно на подобни индивиди да им се разрешава да възпитават/учат деца. Онзи ден кумицата ми се оплакваше как наказали дъщеря и да се храни наобяд права, защото госпожата без да разбере кой всъщност е говорил решила че е Никол и я наказала. А това че им забраняват да говорят по време на хранене също ми се вижда прекалено, та те са на по 3-4г., повечето от тях не могат още да стоят на едно място за по-дълго от 5 минути камо ли пък да мълчат цели 30-40. Другата простотия от същите госпожи е, че според тях децата са малки и няма да могат да запомнят стихчета, за да се направи рецитал за 8-ми март  Shocked Иначе не са малки, че да ги мажат с яркочервен лак  Shocked Явно ги мързи, та от мързел чак ги боли  #Cussing out
Засега от нашите госпожи съм доволна, постоянно майсторят нещо. Украсяват занималнята и помещението с шкафчетата - там има винаги закачени нови рисунки(последно бяха рисували мартенички), апликации, снимки(когато някое детенце има рожден ден, или са имали друг повод - открит урок, Коледа, сега чакаме и от рецитала за баба Марта). Още в началото на годината ни казаха, че сме попаднали при госпожите, които най-много се занимават с децата и са фенки на измайсторяването на различни неща, дори от отпадъчни материали. Дано да продължават в същия дух  Praynig Между другото групата на Яна се казва "Патета" и на 1 март всички деца получиха мартенички патета, предполагам от госпожите. Отделно аз бях направила мартенички за ръчичка и занесох, още 2-3 майки също бяха занесли. Та Яна се прибра вечерта с една шепа мартеници вкъщи  Mr. Green

Ами толкова засега от мен, че и без това стана дълго   bouquet

# 116
Miki, за стоматолог се сещам за Хриси(Ri6i),то и аз трябва да я посетя,че ми се струва,че плачем и ниевече за стоматолог

# 117
Лекси, аз затова за всеки празник питам - какво имат и какво нямат и какво ще им трябва  Peace все пак, ако не са останали от общите пари, които се събират в началото на годината, госпожите трябва да им купуват мартеници от личните си пари  Rolling Eyes за мартеници няма отделен бюдет и нямат служебни пари ... аз казах десет дни преди това, че ще занеса мартенички за всички деца за ръката и ако госпожите нямам нещо наум, да не се безпокоят за това  Peace Предполагам, че за децата от голямата група е имало мартеници, защото са им останали от общите пари, или някой родител да  е донесъл, а твърде е възможно и някоя от госпожите да ги е правила /ако са от обикновените за ръка/...  На мен пък не ми направи добро впечатление, че никой от нашите родители не се е сетил нещо за хапване да занесе за децата ... А как да е празник без почерпка? ... иначе казано - навсякъде госпожите се спасяват поединично. А ако родителите не помагат - те не могат винаги от джоба си да вадят пари, при все че от общината не им се поема това ... Имаха питка, която според мен се поема от общия уклад за храна за деня - по-малко е укладът за деня на всяко дете, за да останат стотинки и за питката ... Та, исках да кажа, че празниците трябва да са и наша грижа ... Ето сега идват осми март, първа пролет - пак мисля, нещо домашно да им стъкмя да се почерпят /че ми писна от купешките консерванти/, пък другите майки ако искат да се сещат ... Пък и без повод да е - пак става, стига човек да има желание  Peace Само да уточня, че не го правя за да се "подмазвам" Mr. Green Stop, а затова, че майка ми беше 25 години сестра в детски ясли и още 10 домакин в градина, та знам в детайли какво е положението в детските заведения  Rolling Eyes

Другата простотия от същите госпожи е, че според тях децата са малки и няма да могат да запомнят стихчета, за да се направи рецитал за 8-ми март  Shocked

Ади, има нещо вярно в това. При нас вече няколко пъти дават по един коплет от стихчета, което мен яко ме озадачи още в началото. Тъй като моят много лесно и бързо помни стихотворенията, не знам обаче там дали ги казва или само вкъщи  Mr. Green, на мен ми беше много интересно защо дават толкова малко, докато веднъж чувам госпожата да говори с една майка - ако има сложни думички в стихчето, заменяйте ги с други ... майката чистосърдечно си призна да дават по-лесни стихчета /при все че тия са супер лесни/, но госпожата каза - всички деца са равни и всичките имат най-важните стихотворения  Mr. Green т.е. за да не ги "делят", дават само по един куплет на всички - явно има доста деца, които ги е срам /онзи ден едно се скрило под масата, когато дошли първокласниците да им сложат мартеници  Mr. Green/, или деца, които им е по-трудно да учат, или пък просто не им се казва ... та има нещо вярно, в това което са казали и софийските госпожи  Laughing

# 118
Само да попитам - на 3 г. и 6м. правим ли детска консултация, т.е. сега през месец март  newsm78

# 119
Хайде като сме тръгнали,да драсна и аз два реда. Simple Smile
Лизи имаше тържесвто за Баба Марта и ни искаха по 50ст. ,за мартенички.Simple Smile Бяха им сложили по една гривничка,някаква Баба им ги е закичила,без да казват стихчета.Иначе ги учиха на песни и т.н.,но не знам кой и дали са казвали нещо,май само от 'голямата група'. Имали са и питка,за друго не знам.Аз също мислех да правя сладки или нещо друго,но не успях,пък и не знам дали ще ги вземат.За следващ празник мисля да попитам предварително.Иначе ,Веси, много добре си направила. Simple Smile На нас на родителската среща ни казаха да не носим нищо за рд и т.н.,защото ако дойдели на проверка от ХЕИ щели да им правят проблеми.  Rolling Eyes Главно за тортите ставаше дума,но казаха за всичко,за това ще питам преди да занеса. 8-ми март май ще го пропуснем,защото е със сополи пак,дано за Пролетта да е здрава.
Хайде бягам,че Ади се събуди.
До скоро! :*

Общи условия

Активация на акаунт