Честита Баба Марта от нас! бели румени и засмени през цялата година!

А във фейсбук е пълно с мами-септемврийки. Момичета, драсвайте и тук по някой ред, темата ни съвсем опустя. Има момичета, които не са регистрирани във фейс-а, не следят какво се случва там и съответно спряха да пишат и тук. Спомням си как навремето темите се изписваха за максимум седмица, а сега...

А във фейсбук е пълно с мами-септемврийки. Момичета, драсвайте и тук по някой ред, темата ни съвсем опустя. Има момичета, които не са регистрирани във фейс-а, не следят какво се случва там и съответно спряха да пишат и тук. Спомням си как навремето темите се изписваха за максимум седмица, а сега...
правила съм и за градината - много, ама много, го харесват и там. 
!
!
, и тук ще се разпиша
Ама нямам какво да кажа.

Между другото групата на Яна се казва "Патета" и на 1 март всички деца получиха мартенички патета, предполагам от госпожите. Отделно аз бях направила мартенички за ръчичка и занесох, още 2-3 майки също бяха занесли. Та Яна се прибра вечерта с една шепа мартеници вкъщи
все пак, ако не са останали от общите пари, които се събират в началото на годината, госпожите трябва да им купуват мартеници от личните си пари
Предполагам, че за децата от голямата група е имало мартеници, защото са им останали от общите пари, или някой родител да е донесъл, а твърде е възможно и някоя от госпожите да ги е правила /ако са от обикновените за ръка/... На мен пък не ми направи добро впечатление, че никой от нашите родители не се е сетил нещо за хапване да занесе за децата ... А как да е празник без почерпка? ... иначе казано - навсякъде госпожите се спасяват поединично. А ако родителите не помагат - те не могат винаги от джоба си да вадят пари, при все че от общината не им се поема това ... Имаха питка, която според мен се поема от общия уклад за храна за деня - по-малко е укладът за деня на всяко дете, за да останат стотинки и за питката ... Та, исках да кажа, че празниците трябва да са и наша грижа ... Ето сега идват осми март, първа пролет - пак мисля, нещо домашно да им стъкмя да се почерпят /че ми писна от купешките консерванти/, пък другите майки ако искат да се сещат ... Пък и без повод да е - пак става, стига човек да има желание
Само да уточня, че не го правя за да се "подмазвам"
, а затова, че майка ми беше 25 години сестра в детски ясли и още 10 домакин в градина, та знам в детайли какво е положението в детските заведения 
Бяха им сложили по една гривничка,някаква Баба им ги е закичила,без да казват стихчета.Иначе ги учиха на песни и т.н.,но не знам кой и дали са казвали нещо,май само от 'голямата група'. Имали са и питка,за друго не знам.Аз също мислех да правя сладки или нещо друго,но не успях,пък и не знам дали ще ги вземат.За следващ празник мисля да попитам предварително.Иначе ,Веси, много добре си направила.
На нас на родителската среща ни казаха да не носим нищо за рд и т.н.,защото ако дойдели на проверка от ХЕИ щели да им правят проблеми.