Какви шишета и биберони използвате за вашите бебета?

• 90 136
  • 558
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Шишета на Авент без бисфенол ли са?

Да, а от пролетта на тази година в Европейския съюз се забранява производството на шишета с бисвенол.

# 61
Вече да, има два вида от тях  - на едните пластмаската стои жълтеникава ( златна), а на другите - мътно бяла. Peace

# 62
Използвах шишета на Чико и Авент,а бибероните бяха силиконови.

# 63
всичко ми е на Авент!!! мн съм доволна Peace

# 64

Абсолютно!!! Имах и залъгалка и шишета на NUK, но нещо не ги искаше. Давах вода в началото с NUK-a и не искаше да пие, след като почна да яде повечеко мляко и купих по-голямото на Авент, давах с по-малкото вода и си пиеше. А толкова време си мислех, че на иска вода, а то биберона не харесвал . И сега още не иска от NUK-а, скоро пак го пробвах. Имам и на Chicco подарък със стерилизатора и от него съм доволна. Обаче бибата е силиконова и мека и вече по-голям направо я смачква като суче.

# 65
Нук. Детенце просто "залепна" за тях. И все още ги ползваам. Стъклото е по-удачен вариант за началото. Няма нужда от подмяна, не задържа остатъци от мляко. После разбира се пластамсовите. Има се предвид факта, че след определена възраст детето само си държи шишенцето, Някои деца, де Blush) а стъклото е доста тежко.

# 66
Моята бебка е почти на 3 месеца и за тези 3 месеца пробвахме шишета на авент, нук и чико. Последно сме на чико -стъклени бутилки. Много съм доволна. Малката си хапваше и от авент, но таткото така ги стерилизира в микровълновата, че чак се стопиха Simple Smile Нищо, аз и без това исках да ги сменя със стъклени, защото и аз като майка на първо дете макар и да бях изчела доста неща по време на бременността, в крайна сметка се оказа, че съм доста неосведомена, например:
1)за пластмасовите шишета- не знаех, че съдържат бисфенол-а. А после като разбрах се чувствах мн. зле от това,че 3 месеца съм хранила бебка  с тях. Взехме после на нук, но биберона нещо не допадна на бебка, все се задавяше. Най-удачни се оказаха на Чико с биберон от каучук- и бебка ги харесва и и аз:) плюс това понеже са по-издължени, а не тумбести като на Нук се събират във всеки тип термо чанта.
2) ние се храним почти от самото начало с АМ( за мое голямо съжаление, но...)Аз съм от Варна и приготвях АМ с преварена чешмяна вода. А тя е  една ужасна....просто нямам думи. Аз не я пия а камо ли да давам на бебка. И все се чудих какво да правя, каква вода да използвам, но никой не ми даде съвет, а имам доста познати с малки бебоци/ може би защото повечето кърмят и затова не знаеха/. Не исках да давам и от тези с розов етикет, толкова четох по темата и накрая реших, че все пак макар и да е слабо минерализирана, все пак е минерализирана, а имаше доста мнения на лекари и прочее из нета, че този тип води май не са много подходящи.Накрая стигнах до извода, да взема една кана Брита, през която се прецежда чешмяната вода и вече наистина не е така варовикова.Всъщност малко се отклоних от темата, но тук видях една майка violetka 33, която каза,че иска най-доброто за своето бебе, та реших да споделя с няколко реда, в случай, че им се наложи да са на АМ, защото на  мен никой не ми даде съвет когато имах нужда, а когато споделих с познати се оказа, че и те използвали тези кани -защо ме ни казаха  Twisted Evil

# 67
  • София

И аз така!!!Имам подарени шишета на Нук и Бертони,както и залъгалки на същите фирми,но дъщеря ми не ги иска - признава само на Авент!

# 68
  • Leeds, UK
С две ръце за "Д-р Браунс". Много съм доволна от тях!

# 69
  • София
С две ръце за "Д-р Браунс".

# 70
Храним се с Чико, а бибероните са каучукови, а не силиконови. От тях съм най-доволна за сега   

# 71
Храним се с Чико, а бибероните са каучукови, а не силиконови. От тях съм най-доволна за сега   

не ти ли се разпадат тези каучуковите! имах такива, заедно с шише на Чико и след 6-7 пъти в стерилизатоза,цветът им се промени и започнаха да лепнат  Sick

# 72
  • София
Това му е недостатъка на каучука - много бързо се изхабява, моите ги сменям всеки месец, но с тях се храним най-добре. Запасила съм се с повечко шишета и стерелиирам веднъж на ден Peace

# 73
  • София
не ти ли се разпадат тези каучуковите! имах такива, заедно с шише на Чико и след 6-7 пъти в стерилизатоза,цветът им се промени и започнаха да лепнат  Sick
Така е.
Когато синът ми на 5м мина на АМ направих магазин у нас с шишета и биберони. Най-накрая пробвах и тези. И, о чудо, нямаше проблем Simple Smile Но пък хем са скъпи, хем се сменят често. но какво да се прави.

# 74
Когато каучуковият биберон се износи, започва да лепне и трябва да се смени.

Общи условия

Активация на акаунт