ФДТ и база за грим и Перфектен тен - 11

• 75 579
  • 751
  •   1
Отговори
# 645
silvanapei, аз не съм доволна от този фон дьо тен на Диор...със смесена кожа съм и ми попива до 2-3 часа, лъсвам и не съм доволна от покривността... Peace
БЛагодаря момичета,и аз съм със  смесена -но  преди клонях към смесена мазна,сега съм с по-скоро смесена клоняща към суха  Thinking-та затова.Какво тогава да си взема -хем да е овлажняващо ,хем да е издръжливо и сравнително покривно?!

# 646
  • Варна
silvanapei, аз не съм доволна от този фон дьо тен на Диор...със смесена кожа съм и ми попива до 2-3 часа, лъсвам и не съм доволна от покривността... Peace
БЛагодаря момичета,и аз съм със  смесена -но  преди клонях към смесена мазна,сега съм с по-скоро смесена клоняща към суха  Thinking-та затова.Какво тогава да си взема -хем да е овлажняващо ,хем да е издръжливо и сравнително покривно?!
Защо не пробваш Even better на Clinique, аз съм с него отскоро, но не бих го сменила вече с никакъв друг - лек е, а има добра покривност, издържа цял ден без да мръдне и час след час лицето изглежда все по-добре! А такъв ефект виждам за първи път от ФДТ - мисля че по-напред в темата още някой го беше оценил по този начин! (със смесена към суха кожа съм)

# 647
Момичета,предполагам,че въпроса ми не е много умен,но все пак-каква е разликата в ефекта,който се постига с прахообразна и с компактна пудра? newsm78

# 648
  • София
А тази пудра на Ben Nye има ли я някъде на бг пазара и колко струва тук, че не ми се занимава да я поръчвам  Embarassed

# 649
  • София
Някой ползвал ли е този коректор? Отзиви? Трябва ми нещо да прикрия тъмните кръгове под очите напоследък  Sad

# 650
Момичета,предполагам,че въпроса ми не е много умен,но все пак-каква е разликата в ефекта,който се постига с прахообразна и с компактна пудра? newsm78
ами прахообразната седи по-естествено според мен.. но аз си обичам компактната не знам защо  Laughing

# 651
  • София
Прахообразната пудра се използва за фиксиране на грима непосредствено след нанасянето му. Компактната пудра се различава от прахообразната по това, че съдържа мазнини, за да може да бъде пресована и да стане компкатна. Използва се за освежаване на грима през деня. Това е общо взето, лаишки обяснено.  Peace

# 652
  • София
Ефекта е различен, поради самото обстоятелство, че се нанасят различно.
Компактната се нанася по 2 начина основно:
- с тампонче, обикновено то си върви в самата кутийка, поне при уважаващие себе си козметични компании Mr. Green
Тук, момента с напластяването е основната разлика между двете разновидности на пудрата.
С прахообразната-няма как да ти се случи такова зоново напластяване, както това има опасност да се случи с компактната пудра.  Wink Защото нея можеш само с четка да нанесеш равномерно.

Прахообразната с тампон е ясно, мисля-лоша идея като цяло. Naughty Няма как да загребеш нормално количество прах с тампона, без да прекалиш Naughty. Поне при мен, беше така.
- с четка. Равномерно и финно нанасяне. Определено е за предпочитане този начин. Peace

Аз също, след 2х да се сприятеля с прахообразната пудра, залагам на компактният вариант. Peace

# 653
Благодаря!   bouquet
А бихте ли ми препоръчали някаква компактна пудра от среден клас,че след като само ще пробвам дали ми пасва,да не се изхвърлям с цената. Whistling

# 654
Взех си този ФДТ

- доволна съм, леко подчертава бръчки, може би това е единственият му недостатък. Имам молба за съвет от вас - цветът ми е 2, но продавачката настояваше да си взема 3, защото идва лято и съм щяла да почернея....Не ми стои ужасно лошо, но най-близко до кожата ми е 2. Правилно ли постъпих като взех по-тъмния вариант? По принцип не ползвам всеки ден ФДТ, така че ще ми е в употреба доста дълго време...Някъде бях чела, че някои жени нарочно предпочитат по-тъмните тонове, за да им придава здрав вид на лицето, но от друга страна един светъл нюанс винаги може да се преправи с малко пудра в цвят теракота лятото? Вие как процедирате?

# 655
Взех си този ФДТ

- доволна съм, леко подчертава бръчки, може би това е единственият му недостатък. Имам молба за съвет от вас - цветът ми е 2, но продавачката настояваше да си взема 3, защото идва лято и съм щяла да почернея....Не ми стои ужасно лошо, но най-близко до кожата ми е 2. Правилно ли постъпих като взех по-тъмния вариант? По принцип не ползвам всеки ден ФДТ, така че ще ми е в употреба доста дълго време...Някъде бях чела, че някои жени нарочно предпочитат по-тъмните тонове, за да им придава здрав вид на лицето, но от друга страна един светъл нюанс винаги може да се преправи с малко пудра в цвят теракота лятото? Вие как процедирате?

За какви пари и от къде го взе ?
А, аз не мисля,че е било добре да си вземеш 3 ! Вярно е, скоро ще е лято .....но не е чак толкова скорo!

# 656
Страхотен избор  Peace ползвах,но Аквата и след това изглупях и си взех на Кристиан Диор, а пък впоследствие получих и подарък ФДТ на Ланком, та в близката година явно няма да си купувам ФДТ, но след тях пак ще си заложа на Guerlain, освен това го ползвах и много време около 1.6 година, при условие, че почти всеки ден се гримирам  Peace а относно цвета, според мен не си сбъркала, винаги си вземай твоя цвят, а относно почерняването, никога не си излагам лицето на слънце директно, дори винаги се стремя да го крия, защото слънцето е много вредно, а кожата на лицето е много чуствителна
А този ФДТ е около 98лв, аз лично пазаря от Бюти зона или Дъглас  Peace

# 657
Ами там е работата, че не е точно моя цвят, но за лятото би трябвало е добре. Това, което наблюдавах е, че някак си жълтее след нанасяне, все едно се окислява. Може обаче да си въобразявам, не знам дали с 2-та се случва същото, моля някой, който  я ползва да сподели.
Купих го от Ηondos centre, Солун, имаше промоция за 37 евро. Мисля, че и в Ягодка го има.

Последна редакция: ср, 04 май 2011, 08:38 от mamaLina

# 658
За разлика от другите ФДТ-ни цветовата гама на Парюр е доста тъмна по мои впечатления.
МамаЛина, за съжаление и на мен ми жълтее, но 2-ката. Порад итази причина не го ползвам изобщо Rolling Eyes

# 659
  • София
mamaLina, надявам се, че ще ти помогна с моя коментар, а няма да те изтормозя... Ако наистина номер 2 ти е най-близък до цвета на кожата, направи всичко възможно да се отървеш от 3-ката, която сега си купила и да си вземеш 2. Ако не е отвярян още фон дьо тенът, върни се в магазина и настоявай да ти го сменят. Ако не си вече в Солун, тогава пробвай да го продадеш в "продавалника" или някъде другаде. Ако е отворен вече, пак има шанс да го продадеш, но за по-малко пари. А има шанс и да питаш дали някой няма 2-ката непозвана така да му седи и да си ги размените.
Аз вече 2 пъти горях така с по-тъмни фон дьо тени. И мен ме убеждаваха единия път, че ще почернея, идвало лято... дрън-дрън... Въобще не почернях толкова, даже никак не почернях, нито на морето, нито никъде. А и ако се грижиш добре за лицето си - ексфолииране и продукти с UV защита, няма дори никак да почернееш... А ако почернееш на море например, тогава кожата става за кратко много хубава и фон дьо тенът е излишен. После пак избелява като се върнеш от почивката. Ако пък все пак почернееш по-трайно, ще си купиш една по-евтина бронзираща пудра и ще минеш с нея тук-там върху по-светлия дон дьо тен и даже така става по-красиво.
Вторият път си купих фон дьо тен в края на лятото и ми беше лееко по-тъмен от тена ми, почти незабележимо. След няма и 2 седмици (т.е. в края на септември) вече лицето ми с фон дьо тен беше рязко по-тъмно от врата и деколтето.
Да, някои жени си купуват по-тъмни фон дьо тени, за да имат по-здрав вид, защото се подлъгват. Като пробват 1-2 марки и светлите цветове на тези марки не са така "пипнати" като за тяхната кожа и изглеждат все едно са пребледнели и решават, че няма светъл фон дьо тен, с който да изглеждат свежо. Номерът е да се пробв амного и да се намери такъв, който макар и светъл, да изглежда като "пипнат от слънцето". ПРимерно golden beige, sand на някои марки е такъв, на други - не. Всичко е до кожа, т.е. до твоя личен тен , с който разполагаш и как фон дьо тена се напасва с него.

Общи условия

Активация на акаунт