ФДТ и база за грим и Перфектен тен - 11

• 75 622
  • 751
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Целта на тези основи са само за да задържат по-добре сенките, нали? Да не текат, да не се размазват и т.н. ? Някаква друга функция имат ли?
 Примерно за изглаждане на самия клепач... знам ли??!!!?? Извинявам се за глупавите въпроси, но никога не съм ползвала точно такива неща..  Embarassed

# 601
  • София
Аз използвам за целта най-обикновена пудра. Каквато имам в момента.
С тампончето мацвам 2-3х върху клепача, преди да започна с нанасянето на самите сенки.
Резултатът е обезмасляване на самият клепач, следователно и по-добра основа за полагане на самият грим. Peace

# 602
*Kontessa*  ако имаш предвид попълване на бръчици, не, базата за сенки не попълва бръчиците, за това трябва обикновена база за лице, целта на базата за сенки е единствено и само да подобри крайният вид на сенките - нанасят се  по-лесно, цветовете са по-наситени, и най-вече, сенките са по-трайни.

# 603
  • София
Мерси много за отговорите   bouquet

# 604
Аз използвам за целта най-обикновена пудра. Каквато имам в момента.
С тампончето мацвам 2-3х върху клепача, преди да започна с нанасянето на самите сенки.
Резултатът е обезмасляване на самият клепач, следователно и по-добра основа за полагане на самият грим. Peace

Да,но така има опасност сенките да не попият добре и да станат по-бледи.
Другото,което е,че след като клепачът е само с пудра,може да се "изръсят"по-бързо.

Аз си слагам само ФДТ и мисля,че той спомага доста за задържането им.

Най-добрият вариант е ФДТ плюс пудра и тогава сенки./това в случай ,че не се ползва база/.

# 605
  • Somewhere far away
фон-дьо-тен не е ли противопоказно да се слага на клепачи и под очи newsm78? на мен поне така са ми казвали...

# 606
  • София
фон-дьо-тен не е ли противопоказно да се слага на клепачи и под очи newsm78? на мен поне така са ми казвали...
И аз така знам и избягвам тази зона.Досега не съм ползвала коректори,но в последно време се замислям

# 607
Определено не си представям варианта да нямам ФДТ под очите  newsm78

Колкото и да е напаснат...граница си има...

# 608

Аз не слагам фдт на околоочната зона,а слагам коректор и изобщо няма граница с цвета на фдт и коректора,стои много естествено  и не си личи нищо Peace

# 609
Противопоказно в смисъл на вредно - не, не е вредно, освен ако за лицето не е подбран ФДТ със силно изсушаващи съставки а кожата около очите в конретния случай да е суха. Проблема като цяло е, че някой ФДТ подчертават мимическите бръчици около очите. АКо ФДТ е подбран правилно спрямо типа кожа и се нанесе правилно, няма никакъв проблем да се сложи и под очите и на клепачите. Но ако имате супер мазна кожа на лицето и суха около клепачите, очевидно не е подходящо да се ползва един продукт и за двете места.

За сенките - всеки грим на лицето стои по-добре ако има за какво да се 'прилепи' и това е фукцията на основите. Ако не се ползва основа, хубаво е под продуктите да има крем нанесен. На същия принцип сенките прилепват по-добре върху ФДТ. Слагането на пудра на клепачите преди тях обаче има друга фукция - обезмасляването на клепача предотвратява събирането на сенките в гънките на клепача и разтичането им. Основата за сенки прави и двете - хем прилерпват по-добре, хем предпазва от събиране, а и прави и цветовете по-наситени.

# 610
  • София

Аз също винаги слагам ФДТ и под очите.  Peace
Досега никога не бях ползвала коректор за тази зона, взех си преди няколко дена от чисто любопитсво ... и не намирам разлика с коректор или без коректор под ФДТ-на.  Mr. Green
Може би просто още ми е рано за коректор и нямам нужда... не знам  newsm78

# 611
  • София
За основа на сенките ползвам тази основа на Gosh. Разликата е огромна, много по- трайни са и цветовете са в пъти по- наситени.

# 612
Здравейте момичета! От доста време чета темата и съм ви безкрайно благодарна за компетентните мнения. Имам нормална към суха кожа. Моля ви за съвет дали съм направила правилен избор?
Основа - Сити блок 25 на Клиник
ФДТ - Анти блемиш на Клиник
Парюр Кристъл Пърлс 20 на Герлен

Основата е добре.
Фдт по скоро не,мисля че би пресушил суха кожа. Антиблемиш  е по скоро за комбинирана и мазна кожа и такава с проблеми. Може да си вземеш един от Парюрите например...може и нещо по лекичко,не толкова покривно...
Пудрата - идеална !!!

# 613
  • Варна
Здравейте момичета! От доста време чета темата и съм ви безкрайно благодарна за компетентните мнения. Имам нормална към суха кожа. Моля ви за съвет дали съм направила правилен избор?
Основа - Сити блок 25 на Клиник
ФДТ - Анти блемиш на Клиник
Парюр Кристъл Пърлс 20 на Герлен

Аз съм с мазна, чувствителна кожа и слагам основа сенсибио на биодерма, стъпка 2и 3 съвпадат и съм много доволна, за суха кожа незнам как ще е

Много благодаря за отговора!   bouquet
Ако някой е с нормална към суха кожа и ги ползва, нека си каже отзивите...  Praynig

# 614
  • Варна
Мими23, много благодаря и на теб, ще се пренасоча към Парюр! Simple Smile
Благодаря ви момичета!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт