Любители на котки - тема 46 - новогодишна!

• 57 333
  • 730
  •   1
Отговори
# 345
Трейси,дано по-бързо се оправи малката душичка Hug

ТЕди,страхотни снимки на мац и куч!!!Ще снимаме скоро,не съм забравила,но покрай каката сега много пазя малкия,че му отложих ваксините много дълго,другия месец живот и здраве му бия третия прием и след него сте добре дошли всички(с товите деца)на снимки,кафе и мачкане на котки Heart Eyes

# 346
  • София
Трейси, само за вас мисля Sad. Дано се оправи скоро! Все пак е положително, че пие водичка. А за този хранителен гел попита ли? Дали глюкозата е достатъчна? Стискам ви палци!  fingerscrossed  Praynig Моля те, пиши честичко!  Praynig

Герче, и от теб чакаме новини! Да видим Бекс как ще дели къща с "натрапница"  Laughing.

Аз пък да покажа малко големи котенца  Mr. Green. Вчера бяхме в зоопарка.

Toзи рис най-напред си наточи хубаво ноктите като котка  Laughing и си полегна по най-милия начин.

тук се вижда колко е обелено дървото от точене на нокти  Grinning

Тигрицата от ЦУМ - толкова тъжно гледаше Sad. И "златната" ѝ клетка не беше добра, но и тук не ми се видя щастлива.

един красавец

и един побойник с липсващи ушни части  Grinning

Главната атракция бяха малките лъвчета  Laughing. Забравихме за калта, за вонята, за мизерията наоколо и просто се наслаждавахме на гледката. А те бяха такива артисти, че направо ни спретнаха цял спектакъл  Laughing. Улучихме часът за хранене. После си поиграха малко, а след това си полегнаха да храносмилат. По-точно майката си полегна, а те ѝ се качиха на главата  Mr. Green. Преди това имаше какви ли не игри. Освен обикновените боричкания и напътствия от страна на лъвицата(през цялото време им говореше нещо), едното захапа опашката на майка си и тя взе да го разхожда от единия до другия край на клетката  Mr. Green. Жалко, че всичко това беше вътре на тъмно и от снимките не стана нищо. Все пак ще ви покажа една размазана снимка на "закачено" лъвче:

Теди, много са сладки котето и кучето! Разтапяща сърцето картинка!  Heart Eyes

А Богданка с този поглед.... Heart Eyes   Добре ѝ е на топличко!  Hug

PaChEt0o0, добре дошъл! Много са ти хубави котетата! Гласувах за онова в галоша  Laughing. Ще чакаме снимки и на останалите!  Grinning

# 347
Стискам палци за Дара
Като чета всеки твой пост и се сещам за Шара
Дано се оправи по бързо милата  Praynig

# 348
  • Между гори и планини
Цял ден надничам тук за новини за Дара, обаче не съм доволна. Честно си мислех, че ще отидеш при друг доктор.
Аз се подготвям психически за операцията утре на Кети. Кога да й дам поседно да яде? Днес сутринта почти не е яла (явно и сухата храна на Уискас й омръзна). Сега й дадох друга, хапна, но доста малко. Да задържа ли купичката още час-два, да си хапне за последнпо? като махна храната, да махам ли и водата? До утре на обед Кети ще е осверипяла от глад...
Разгонването май свърши, но още търси моето внимание. Следваме навсякаде като бебе (синът ми беше същият), дори в тоалета - стои пред вратата на пост, в кухнята - на половин крачка разтояние, сега до бюрото. Само да я погледна и веднага бяга милата към мен.
Снимките ви са страхотни момичета! Нараво професионални.

# 349
  • Варна
Стискам палци Дара да се възстанови по-бързо!На Кети утре-успех!!!
Грей има тения!Забелязах от онези "сусамчета" на дупето, по чаршафите,по леглата.Дадохме хапче и изхвърли тении. Crazy.Дано всичко да е наред!Бил е обезпаразитен преди месец.Прочетох в нета,че уж не било опасно за хората,само да пазим хигиена.
Днес го окъпах за първи път-горе-долу беше послушен. Laughing

# 350
  • Варна
Не е опасно. Спокойно, ще се изчисти Simple Smile
Трейси, ти си знаеш, но ако няма подобрение не бих чакала до вторник следобед за второ мнение - това са цели два дни Confused
Стискам палци на Кети за утре. Имам голямо доверие в тази клиника и тези лекари, надявам се и вярвам, че всичко ще е наред. Топъл дъжд,  докторът не каза ли кога да и спреш храната и водата? Не съм запозната, дано някой компетентен да се включи.

# 351
Ето и обещаните снимки

и една обща но като приближих и ка4еството е ужасно

# 352
  • Между гори и планини
Месечинке, за храната каза тази вечер да дам за последно. Обаче за водата забравих да попитам  ooooh! И тъй като тя почти не е яла днес, тази вечер мисля да й вдигна храната към 9ч. Дали така е добре? До 12.30ч утре вече ще е много гладна. Май и водата да вдигна, за да не й е пълен мехура утре и затрудни операцията...?  Thinking

Пачето, добре дошъл! Котетата са много сладки, тази пясъчната е много интересна (като от лекцията на Дидитка няколко страници по-назад)

# 353
  • Варна
Мисля, че и вода не трябва да пие newsm78 Предполагам, че към 9 да махнеш купичките е добре. Ех, ще ви мисля утре, пиши веднага как е минало с адашката и близначка на Кетя Hug
Мяучо е много сладък, чак сега го видях, и другите котета са супер Heart Eyes
Теди,
като гледах твоята снимка с котето и кучето се сетих, че ми е позната тази котешка физиономия. Таня мисля че беше давала линк към подобна, котката е друга, но страшно прилича на твоята - май трицветните много си падат по лежане върху кучета, а горките шаровци имат такъв меланхоличен вид, направо не е истина Laughing Сладури. Ето снимката, която съм гледала преди:

# 354
  • София
Привет от Златна Прага!

Влизам само да кажа, по-скоро да посъветвам treisy да не чака до вторник - котето не се подобрява, то си отива бавно и мъчително. От вчера, вместо за новата си работа мисля само за нея.  Sad Не губете време!!!

# 355
Веднага почти след като си написах поста, тръгнах към друга клиника, сега ви чета мненията...

С лоши новини съм за съжаление - Дара е много зле  Cry Някакво много остро вирусно заболяване е, тя е с много ниска температура, беше на системи и изследвания. Изследванията са зле - ниски левкоцити, а при възпаление са високи (моя вет им обясни, че антибиотика, който е давал може да ги понижи), ниска температура, биохимичните показаха, че може би има и проблеми с черния дроб, това ще го установят след няколко дни. Надежда за сега няма, утре цял ден ще е на специална система и тогава може би ще кажат как се развива. Докато бяхме в клиниката повърна - този път с кръв, имаше разстройство водно и много лошо миришещо, което пък ги доубеди, че е вирусно и то остро. Тест за вирусни не можахме да пуснем, защото системата + инжекциите + изследвания и т.н. излязоха доста пари и общо взето повече нямах в себе си  Confused Утре само системата ѝ е към 40-50 лв... финансово много трудно (та почти невъзможно) ще издържа лечението ѝ, но само да ми кажат че се подобрява, защото за сега не ѝ дават много шансове, това са ѝ критични часове  Cry А аз...аз просто не мога да я пусна, всеки път като погледна Зак я търся и нея, защото бяха неразделни, а сега... А него трябва да го държим отделно (до сега не бяха), дано поне при него няма усложнения.

И така - психически се опитвам да приема, че ще я загубя, някак си го чувствам, че утре няма да има подобрение и... не знам какво да правя тогава, просто не знам, сигурно ще продължа с лечението, от друга страна не знам дали няма да е егоистично да се опитвам да я задържа на всяка цена, а тя да страда, толкова много. Толкова много неща не знам, дори не мога да седя в стаята с нея, ще ми се пръсне сърцето! В такъв кратък период да загубя Мако и нея, просто не знам как ще го понеса  smile3518

# 356
  • Варна
Уфф, Трейс.... smile3518

# 357
  • Между гори и планини
Ох, Трейси....  Cry Ако беше във Варна, щях да дам пари за лечението на Дара.... Cry
Какво е това вирусно заболяване, тя има ли поставени ваксини? И защо сега след операцията? Все си мисля, че е усложниние след това и честно сякаш доктора си измива ръцете с тази нова диагноза  Cry

# 358
  • Варна
Ако наистина е вирус, имам известно подозрение какъв може да е, може би е била носител и стресът от операцията го е провокирал... Мисля, че няма ефективна ваксина срещу него. Дано да се пребори котинка newsm17

# 359
За парите ще се оправя, само да знам, че ще се оправи Praynig
А лекарите, които поставиха новата диагноза, са различни от ветеринаря до сега, аз я заведох до там за кръвни изследвания и за второ мнение, поне да ми кажат дали лечението е правилно. Те отделно говориха с него какво ѝ е давал до сега (антибиотика по никакъв начин не е навредил, но не е и помогнал). Твърде категоричен беше, че е възпаление, а то за зла беда съвпадна точно със следоперативния период и беше твърде логично. Те и сегашните ѝ лекари казаха, че без изследвания и те биха я лекували, както той....не знам вече. Грешката не е само негова, грешката е и моя. Уж нямаше много забавяне, но ето че този вирус работи зверски бързо, аз се доверих, защото по симптоми отговаряше на възпаление след операцията, просто много лошо съвпадение. Днес я заведох на изследвания, защото не се подобри, а исках да изчакам действие на антибиотиците, не можах да се усъмня веднага, че не действат правилно... Все тая, сигурно вече е късно да си търся и собствената грешка, опитвам се измисля какво да правя, но сега едва ли съм в състояние. И този проблем с черния дроб (ако наистина го има) съвсем ще ме довърши - и мен, и нея... Cry

пп - ветеринарите също казаха, че може да се е отключил от стрес този вирус, но...може и да е хванат от вън.

Общи условия

Активация на акаунт