Любители на котки - тема 46 - новогодишна!

• 57 209
  • 730
  •   1
Отговори
# 585
Дано наистина е фалшива тревога! А може и от стрес да е, понеже Дара му липсва  Sad Някой назад спомена статия, която аз също бях чела в тукашен вестник, за това как стресът и най-вече смяна в рутината могат да предизвикат храносмилателни проблеми при котките, все едно че са болни. Може би затова дивее като се върнеш, защото му е самотно и се радва да те види душичката. Дано свикне бързо (разбира се винаги можеш да му вземеш друго другарче, тъкмо да ти повдигне настроението и на теб  Wink )

Тя не беше толкова голяма тогава, на годинка само и много по-малка от сега.

Може би с израстването на тялото и белегът да се е удължил newsm78 Богданка ми изглежда длъжка  Grinning

Сега е длъжка, да, но снимката която показах е правена месец и половина след операцията, за което време не може да се е издължила толкова, а баш тогава разрезът си беше почти по цялата дължина на корема.

Топъл дъжд
, как е Кети? Хапва ли вече? Забравих да спомена нещо за което нашият вет ни предупреди, ти нали каза че си я местила - не е хубаво да се вдига котката в първите няколко дни, защото от разтягането могат да се скъсат конците. Ако я вдигаш, хващай й дупето и я носи с корема нагоре като бебе, да не увисва и да не се опъват конците. Ти сигурно си се сетила де, но аз да си кажа  Mr. Green

# 586
Трейси, вярно много ти се събра. Надявам се наистина да е само стрес от раздялата с Дара - ти нали казваше, че навсякъде по петите я следвал. Все пак е добър признак, че е енергичен. Пиши какво е казал ветът.

# 587
  • Варна
И аз стискам палци да е от стреса! Маца например, когато мъжът ми тръгне на плаване по два- три дни не яде и не играе Crazy. Много си го обича и много страда като тръгне. И това е човек, какво остава за котешко другарче...Дано всичко да е наред!

# 588
Трейси стискам палци всичко да е наред.

# 589
  • на брега на морето
Трейси, и Дара отначало не ядеше, но беше жизнена, след това се отпусна и нещата се развиха много бързо.
Родителите ти не могат ли да организират превоз до друг ветеринар днес със  съседи, познати? Май спомена, че имаш брат, той да удари едно рамо?
Но си мисля, че трябва да смениш доктора.

# 590
  • Между гори и планини
Добро утро момичета, влизам с надеждата за добри новини от Трейси.
Как беше Зак през ноща? Сигурно сега го води на ветеринар, дано му се размине на котаранчо!  Praynig

Дидитка, благодаря, Кетуша е по-добре. Местила съм я само веднъж от един стол, защото тя искаше да слезе, а я беше страх. Поддържах й дупето точно като на бебе, тя сама си извърташе корема нагоре, за да не го докосна. Иначе си спи на дебелият килим пред леглото ми. Започна да се храни сама - по малко и начесто, от вчера е изпила почти 2 купички вода. Ходи по 2 нужди в тоалета и слава богу е чиста (нали дадоха хапче против глисти и тения пак). Разхожда се по-спокойно и сама се качва и слиза от леглото, мърка много. Но пак не е толкова гальовна както преди. Много се стряска - от най-малкият шум подскача. Така беше и като я взех от улицата, отне месец животинката да се отпусне.

# 591
  • София и Морето от време на време
Ох,  Трейси. Стискам палци всичко да е наред със Заки.  Hug

# 592
Заки не го заведох на вет, поради няколко причини.
Първо, когато спи при мен прави едно и също - спи ми в краката, а към 6 сутринта идва да г гушкам, мърка и ме мокри с муцунката  Crazy Към 7 майка ми отваря вратата и той с едно характерно "мрррр" изчезва много бързо, за да яде. Вчера нищо от това не стана - спа ми в краката, не се премести да го гушкам, не излезе, когато майка ми отвори и съответно не яде (тя го свали). Снощи първо си игра, ама много, даже го обърна на абсолютно дивеене. Късно вечерта пи вода, после почна да мяука, както когато е гладен. Консерва пак не пожела, но си хапна гранулки, което за мен беше голямо нещо. Тази сутрин си изпълни ритуала с гушкането в 6, почти цяла нощ ми мърка, спа доволно изпънат, а не свит. Не е повръщал, разстройство няма. От 6 до 6 и 30 се гушкахме, влезе майка ми, а Зак излезе скоростно с "мрррр". И си похапна, сложила му е и допълнително, него не го е ял, но все пак си хапна доволно.

От тази гледна точка не го закарах, защото да го натъпча в сак и да го закарам на 15 км. на вет, може да му причини страшен стрес, а и съм ви казвала - много е плашлив... Страх ме е, да не му причиня стрес от едното нищо и да стане по-зле, че и сега е стреснат от липсата на Дара. Но тя като отказа да яде беше категоричен отказ и се залежа, той не го прави. И си мисля, че щом започна да яде и да пие вода, да изчакам и днес, при положение, че няма промяна в тонуса, пък и си върна старото поведение...  Peace

# 593
  • София
Ами щом е хапнал и е мъркал, мисля че всичко е наред със Заки  Grinning Дано нямаш повече поводи за притеснение, Трейси.

# 594
  • на брега на морето
Браво на Заки.

# 595
  • На небето
treisy дано не е нещо сериозно. Наблюдавай го все пак за необичайно поведение. Хубаво е да се отиде навреме, ако има нещо. Добре, че е хапнал, дано да е било временно неразположение.  Praynig

# 596
Котка живяла с котешко другарче, при смъртта му също тъгува, дори може да изпадне в дълбока депресия. В този случай съм чела, че е добре да се вземе друго коте/за другар в игрите /, или да му се обръща повече внимание, за да преодолее липсата по-безболезнено. От това, което си написала се надявам, че Зак ще се справи.

# 597
  • София
Не помня Хари как преживя раздялата с Торо. Търсеше го първите дни и реагираше на името му.
Не знам сега ако доведа Торо дали ще се познаят. Торо ни познава де.

# 598
Четох за всичко , което се е насъбрало на treisy , но не знаех какво да напиша, защото не мога с писане да изразя такива работи. Само да знае , че има и моето съчувствие и положителна енергия Hug

Моят котаран напоследък ме поизненадва. Беше най-лакомото коте на света , издираше ни краката и гърлото си докато му носехме купичката и моментално я омиташе на секундата в която сме му я оставили напълнена. От НГ насам , се промени , слабо се интересува кога ще му сложим да яде , ходи - души пълната купичка и почва да рови рови около нея с лапичка , сякаш си я скрива за по-късно. Ходи на няколко пъти през деня , хапва по няколко хапки и пак така си го "заравя". Изненадва ме защото поведението му беше коренно различно, направо не е той.  Не че не яде - яде си но по-малко и по апатично от преди , сякаш му е отслабнал апетита. Помислихме , че му е омръзнала храната , сменихме гранулите с консерви ( и без това смятах да премахвам вече сухата храна) , положението е същото. Всичко друго е наред - ака си , има редовен стомах няма разстройство , не е повръщал , играе , дивее скача. , затова и не съм се допитвала до лекар. Май и той като мене го е хванала зимната депресия newsm78

А тук ми "помага" в хобито ми. Излишно е да казвам , че "помощта" му е незаменима.

# 599
  • София
Ох, леле , красавец!
Да те успокоя и Шели има такива моменти на върхове и спадове в апетита- няколко дена не се храни особенно и след това се храни двойно.Вече съм и свикнала за година и половина и не ми прави впечатление.

Общи условия

Активация на акаунт