Любители на котки - тема 46 - новогодишна!

• 57 210
  • 730
  •   1
Отговори
# 570
  • Варна
Топъл дъжд, те само ги срязват и издърпват лекичко- нищо не усещат котараните и няма упойка. Маца дори сама си беше махнала някак два от трите конеца/или шева/ Simple Smile.

Диди, много хубави снимки/и модели/!

Котьо Тръмп, за отрязани става дума  Peace. Аз например направо си купих специални ножички, изгледах в ю-туба сума клипчета и сега си им ги режа от време на време. Всъщност предимно Съни подлагам на тази процедура, защото Маца такъв ужас изживя при първото рязане/не от друго- от страх/, че спря да си точи ноктите на забраненото място/дивана/ и не съм я тормозила повече/ Laughing. Сънчо обаче има навика да се катери по краката ми както си стоя права с нокти и макар че той пък е изпълнителен и си ги точи на отреденото за това място се прощава с маникюра си.

# 571
gerche да не си мислиш ,че при нас е рай. Знаеш ли какви  кавги стават между двамата. Сега само Зоро да мине и тя ръмжи, зъби се  Joy hahaha

Браво на Кети, май ще и хареса да я глезиш...внимавай  Crazy

# 572
  • на брега на морето
Слава Богу, успокоих се. Съжалявам, че съм прозвучала грубо, извинявам се. Аз подрязвах редовно връхчетата на котешките нокти, което довеждаше до още по-упорито драскане на мебелите. Гледала съм филмче за американските домашни котки, е, на един мъжкар оперативно му бяха отстранили ноктите. И се притесних дали нашите ветеринари не са въвели тази мода.

Allexa Hug

# 573
О,това с отстраняването на ноктите сигурно го практикуват и в България,но това е ужасно.Не мога да разбера как някой може да твърди,че обича животните,а в същото време да им причинява това само заради собственото си удобство.Ами който не иска надрани мебели и ръце да не си взима котка.

# 574
Това с изтръгването на ноктите е ужасно, аз не бих пичинила това на Рижо и на която и да е животинка изобщо.
Простото подрязван на връхчетата на ноктите върши достатъчно работа. Аз ги режа, защото като пораснат се завиват много и започва да се закача по килима и да се спъва. Иначе проблем с драскането на забранени места нямаме.
Има си една оръфана табуретка и сам си се научи. Тя седи в коридора и като ни посреща с голям кеф си "точи" ноктите. То като израз на емоция, радост или аз не знам точно.   hahaha
Радвам се за Кети, че е добре и че хапва вече самичка.  Hug

# 575
Честит рожден ден на Чара и от мен! Все така да ви радва още дълги години!

Адашке, много хубави снимки! Има кой да се грижи за теб значи, браво  Grinning

И аз да потвърдя, изрязването и отстраняването на ноктите са две напълно различни неща. При изрязването е като хората - режеш крайчето за да не драска. Отстраняването е оперативна процедура при която се отрязват краищата на кокалчетата върху които растат ноктите, и е ужасно садистично крайно решение. В някои части на Европа е забранено със закон, в Щатите се практикува тук-там но хич не се гледа с добро око на него дори и тук. На Богданка й подрязвам връхчетата колкото да не ми закачат пуловерите, защото много обича да ми се гушка в скута.

За разреза - наистина по дължината на целия корем беше, и целия корем обръснат, но предполагам си има причина. Тя не беше толкова голяма тогава, на годинка само и много по-малка от сега. Нещо друго трябва да е било  newsm78 Но всичко мина толкова леко и безпроблемно, че не се оплаквам. Яде и се разхожда още на следващия ден, не съм я мазала с нищо или водила за още антибиотици.

# 576
  • на брега на морето
Тя не беше толкова голяма тогава, на годинка само и много по-малка от сега.

Може би с израстването на тялото и белегът да се е удължил newsm78 Богданка ми изглежда длъжка  Grinning

# 577
Ами май и Заки е болен  Cry ooooh! Днес не е ял, не е пил вода, повърна... единствената разлика е, че си е напълно активен, играе си. Но... утре направо не знам как да го закарам! Утре точно нямам кола, клетка нямам (Дара я карах с взета от стария вет, при който не съм сигурна, че мога да заведа Зак и да получи адекватно лечение...), от работа да изляза е почти мисия невъзможна. От друга страна не мога да чакам чак до събота сутрин... наистина - не е легнал и отпуснат, напротив, но не яде и вода не пие. Не знам, толкова ми се събра, дори не знам какво да правя вече, не знам!

# 578
  • Между гори и планини
Трейси,  приятели с кола нямаш ли? Слагай Зак в сак, калъвка на възглавница и бягайте на доктор. Дано е фалшива тревога  Praynig

# 579
За сака и аз се сетих, но оттам нататък...няма кой да ангажирам да кара Зак и то сам, направо аз самата рухвам от стрес вече  Sad

# 580
treisy спокойно, да не е ял нещо и да си е пренатоварил корема и сега да е повърнал. Нашата малка дивачка  така беше почти една седмица, от 2-я ден някъде взе по малко да пие вода,но въобще не искаше да яде и само повръщаше и беше отпусната, от време на време се закачаше,но видимо беше зле.
Може някой вет да предлага услуга да вземе животното от дома,но се заплаща. Поне във Варна по елитните клиники го предлагат.

# 581
Трейси, ако имаш възможност (доколкото разбрах си от Варна) слагай го в един сак и звъни на някой ветеринар. По-бързо и евтино ще ти бъде да вземеш такси, вместо да чакаш доктора в къщи. А пък и в кабинета, доктора няма да е с "вързани ръце", ще спестиш време. Поне нашия отговаря и извън работно време ако е за спешен случай.
Ох аз съм голяма паника, не искам да го предавам и на теб.  Hug
Може да е просто фалшива тревога и наистина да му се е претоварило стомахчето.
Кой беше стария ти Вет?

# 582
Здравейте!Може би си спомняте,че писах в предишната тема за моите 6 пухчовци.Някои от вас ми писаха като намеря дом на малките да се похваля.Ами....намерих и  на двамата сладурковци.В сигурни ръце.Единият го гледат вътре в апартамент,другият пак вътре,но в къща.Имат си късмет бонбоните.Аз ги спасих да оцелеят,когато майка ти ги заряза.И от новородени до ден днешен не знаят какво е положението навън.Много ги бях разлигавила.Обещаха ми,че ще продължат да ги глезотят.За другите ми по-големи котки какво да ви кажа:ще ви се похваля,че кастрирах майката и едната женска.Шаренката още никой не я е взел,въпреки че имаше доста желаещи,но все от други градове.Затова другата седмица живи и здрави трябва да е и нейната кастрация.Жал,не жал-поне вече ми е мирна главата.А и те само 2 дни бяха по-странни(опиянени Laughing).Ами това е засега.
  Момичата да са ви живи и здрави пухчовците!Трейси,дано всичко е наред с твоя сладур!Стикскам палци!

# 583
Сигурно е фалшива тревога, защото не е спрял да дивее (ама буквално) откакто съм се прибрала. Утре сутрин ще го закарам на вет, но не ме питайте какво ще ми коства това - колата трябва да е в сервиз, ще ги помоля да я закарам по-късно. Сутринта не отивам на работа, карам Заки до кабинета, връщам го до вкъщи, оставям колата и отивам на работа...ама километрите са ми множко как ще успея...  ooooh! Но трябва да го закарам, страх си ме е!

# 584
Сигурно е фалшива тревога, защото не е спрял да дивее (ама буквално) откакто съм се прибрала. Утре сутрин ще го закарам на вет, но не ме питайте какво ще ми коства това - колата трябва да е в сервиз, ще ги помоля да я закарам по-късно. Сутринта не отивам на работа, карам Заки до кабинета, връщам го до вкъщи, оставям колата и отивам на работа...ама километрите са ми множко как ще успея...  ooooh! Но трябва да го закарам, страх си ме е!

Да,по-добре го закарай.Дори и да не е сериозно,ще се успокоиш.Само го сложи в нещо,че аз като си спомня моите котки как ги носех в един кашон и непрекъснато се надигаха да излизат и подаваха лапи от него LaughingДаже майката си подаде главата извън кашона,обаче видя една жена и се уплаши и застана мирна Joy

Общи условия

Активация на акаунт